Se deschide Iulius Parc la Cluj


Stiu, cantecul era “nascuti si crescuti in Pantelimon”, ca doar cu B.U.G. Mafia am crescut toti din generatia mea… insa eu? Eu am crescut in Gheorgheni. 20 de ani am locuit pe Strada Iugoslaviei, in casuta pe care as vrea oricand sa o recumpar si 20 de ani am mers zi de zi la Buni Sia, faimoasa Buni Sia, care nu mai locuieste “pe Snagov” in ultimii ani, ci “vis a vis de Iulius Mall”. Pana s-a deschis Iulius, spunea ca sta langa Mercur, acum e total neinteresant fostul magazin comunist, de cartier. Acum, sta langa Iulius Mall, merge la cumparaturi la Auchan, caruia ii spune “osan”, gen localnic din Oas. Acum, cand ia pensia merge la food court la un peste, cu vecinele. Da, Iulius Mall a schimbat peisajul din Gheorgheni si acum face asta si la propriu, nu de alta, dar se deschide Iulius Parc!

Pe “lacul de la Casa Tineretului” cum ii spuneam noi cand eram mici, am invatat sa patinez. Marea mea durere a fost ca tata a fost foarte bolnav in iarna cand am invatat eu si nu a putut veni sa ma vada. Cand in sfarsit am reusit sa mergem, era deja inceputul lui martie si gheata era topita. Nu m-a vazut patinand pe lac si a murit in aprilie, acelasi an. Pe lacul de langa Iulius Mall ma dadeam in fiecare vara cu hidrobicicleta si Rares a invatat sa pescuiasca. In jurul lacului am inceput sa fac prima data jogging, in clasa a 8-a, cand insusi termenul de jogging era o aroganta si fugeam de nebuni pentru ca dadea bine, nu pentru ca mi-ar fi placut vreo secunda. In jurul lacului l-am plimbat pe Luca prima data cand am iesit din casa cu caruciorul, pe 30 noiembrie 2008. Sa va mai spun? Sau ati prins ideea ca spatiul verde de langa Mall, lacul si tot ce inseamna el imi adduce aminte de momente pretioase din viata mea. Foarte pretioase. Si in prima faza, cand s-a inchis tot spatiul, incercuit cu garduri mari, am suferit, pentru ca nu stiam exact ce se va deschide acolo. Apoi am aflat de Iulius Parc si m-am bucurat, pentru ca lacurile erau deja neingrijite si cazute in disgratie. M-am bucurat ca locul se reanimeaza, ca redevine coltul de natura in care am crescut si ca Luca o sa isi poata aminti lucruri frumoase despre parc si lac, ca doar tot la buni isi face si el veacul vara.

Cum va arata parcul? Pai sa va inchipuiti 10.000 mp de gazon special pentru trafic intens şi peste 18.000 de arbori si arbusti de diferite dimensiuni, specii deosebite de plante, pietonal suspendat deasupra lacului, pista pentru ciclism si alergare, alei de promenada si spatii de relaxare echipate cu banci.

Marea inaugurare a Iulius Parc va avea loc miercuri, 23 octombrie 2013, momentul fiind marcat de un spectacol cu totul deosebit, oferit de Opera Naţională Romana Cluj-Napoca. Vom asculta arii celebre semnate de Verdi, Johann Strauss, Mozart, Tchaikovsky, Bizet, Franz Lehar si Astor Piazzolla, unde altundeva decat pe pontonul Lacului de Vest.

Tot din 23 octombrie, incepe si campania “Coltul preferat de natura”. Tot ce trebuie sa faceti este sa postati pe pagina de facebook a Iulius parc o fotografie care ilustreaza “coltul vostru preferat de natura”. Fiecare fotografie inseamna 1 leu donat de Iulius Group pentru amenajarea rondurilor, ghivecelor si bazei statuii lui Matei Corvin, din Piata Unirii. Adica, mai multe fotografii inseamna un centru mai frumos al Clujului.

3 Comments

  1. Nou! Adevarul despre cine e responsabil de amenajarea parcului din Gheorgheni: CJ Cluj, Primăria, Hotel Univers T sau Iulius Mall ? (+FOTO +VIDEO)

    http://valentinlungu.blogspot.ro/2013/10/nou-adevarul-despre-cine-e-responsabil.html

  2. Ioana

    E o zona intinsa si drept sa spun nu am inteles-o niciodata. Asadar, care e, unde e si cum se ajunge la pontonul Lacului de vest? Cumva pe o alee pietonala ce porneste din str. Teodor Mihali, de vizavi de FSEGA? Sau coborand aleea auto ce trece prin fata intrarii la Iulius Mall si apoi continuand pe malul lacului spre dreapta, sau spre stanga?

  3. Ce frumos….In Cluj mi-am facut studentia si am amintiri frumoase, atunci studentia era studentie, distractia-distractie. Sa ne povestesti cum a fost la concert.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.