Aer conditionat pe timp de iarna

Vara trecuta (da, da, stiu ca toata vara m-am plans de caldurile infernale si nu am mai stiut ce retete culinare sa inventez ca sa ma racoresc si acum ca a dat frigul, incep sa regret amarnic, nu zilele tortide, dar pe cele cu 20+ grade)… dar sa revenim… vara trecuta va spuneam despre aparatul de aer conditionat Samsung, Jungfrau, seria K.

Cum bine stiti, eu stau intr-o zona in care in veci nu a fost musai de aer conditionat. Natura a fost ingaduitoare cu noi toti pana in ultimii ani, cand pana si Clujul a rabdat niste calduri nemaipomenite si in tot mai multe apartamente au inceput sa apara sistemele de aer conditionat. Cum eu nu sunt familiarizata cu ele, ma intrebam, ce-or face dragile de ele pe timp de iarna? Stau asa degeaba? Ca nici macar un mileu si un peste de sticla nu poti pune pe ele!

Ei bine, m-am inselat. Sunt utile si pe timp de iarna, asa cum mi-au explicat prietenii de la Samsung despre aparatul de aer conditionat Jungfrau, seria K, pentru ca, pe timp de iarna, le putem folosi pentru incalzirea apartamentului. Da da, nu sta degeaba cu mileu cu franjuri pe el, ca sa il “blagosloviti” ca ocupa spatiu inutil, ci mentine temperatura dorita in casa. Tehnologia Smart Inverter mentine temperatura constanta, pentru mai mult timp, fara oprirea si pornirea continua a compresorului, asa ca se reduce si consumul de energie electrica. De asta ne bucuram si noi, din punct de vedere al portofelului, dar si pamantul in general din punct de vedere al reducerii consumului de energie electrica.

Aer conditionat Samsung

Prietenii de la Samsung mi-au spus si ca tehnologia asta este mai avantajoasa din punct de vedere al costurilor, fata de o centrala termica obisnuita, mural. Asta vom vedea prin comparatie, la sfarsitul sezonului. In plus, insasi instalarea unui sistem de aer condiționat este mai usor de realizat, fara tu spart pereti, fara tu acord de la vecini pentru racordare si sistemul de aer conditionat este util pe tot parcursului anului. Asta cred ca e ideal mai ales pentru apartamente mici, cum e al meu, sau pentru camera individuale.

Sistemul de aer conditionat Seria K are si conexiune Wi-Fi (daca pana si Ghita Ciobanul are Wi-Fi la stana, noi de ce nu am aveam la aparatul de aer conditionat, zic!) care ne perminte sa controlam sistemul de la distanta, prin intermediul smartphone-ului. Daca il uitam pornit… il inchidem de pe telefon, de la stana sau unde am fi in vacanta sau la birou. Daca vrem sa il programam sa porneasca la o anumita ora sau sa il setam pe o anumita temperatura, e posibil si asta, tot de pe telefon.

Aer conditionat Samsung Seria K 2

Asta mi se pare foarte tare, mai ales ca eu, de exemplu, opresc centrala in timpul zilei, cand nu suntem acasa. Si seara, cand ajung de la munca, ma izbeste un “frigalau” in figura, de mi-e si groaza sa imi dau jos pufoaica! Asa, stiu ca vin acasa la caldurica, frumos si nu merge centrala toata ziua. Da, stiu, sunt ca pensionarele care vor sa faca economie la orice, dar va zic sincer, pentru mine nu exista sunet mai enervant decat cel al centralei, pentru ca, pe masura ce functioneaza si duduie casa (asta e unul dintre dezavantajele de a avea un apartament mic), imi inchipui cum se invart contoarele de gaz si de curent si ma ia o groaza teribila!

Astea fiind spuse, sper sa va bucure la fel ca si pe mine vestea ca exista aparate de aer conditionat atat de destepte, ca si “asta-micu” de la Samsung si sa avem cu toti o iarna calduroasa, zic! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.