Gazpacho in 5 minute

gazpacho

Dragii si dragele mele, am ajuns la finalul celor 7 zile de sanatate cu Philips  Dar uite ca urmeaza reteta cu numarul 8! De ce? Pentru ca noi nu ne-am dorit sa va propunem o dieta de 7 zile, iar retetele pe care vi le-am propus pana acum nu au fost idei pentru o cura de slabire, dimpotriva, au fost idei de retete echilibrate, din toate grupele alimentare si pentru toate mesele zilei, atat cele principale cat si gustari. Asta ne-am dorit, eu si cei de la Philips, sa va dam idei prin care puteti folosi noile mixere verticale Philips Avance SpeedTouch, pentru a va usura modul in care gatiti acasa.

HR1673_90-MI1-global-001

Ce are special noua familie de mixere Philips? Ohoooo, tehnologii peste tehnologii! Tehnologia SpeedTouch ne ajuta sa reglam viteza mixerului prin apasarea unui singur buton, Tehnologia unica ProMix – cutitele sunt prevazute cu o aparatoare de lama impotriva stropirii, au marginile valurite si forma capatului de pasare al mixerului este triunghiulara, motiv pentru care mixerul vertical nu ramane intepenit pe fundul vasului, Tehnologia ProMixTitanium –lama de taiere este acoperita cu un strat de titan, care o face de pana la 6 ori mai rezistenta decat un cutit obisnuit din otel inoxidabil.

HR1672_90-UPL-global-001

Si acum, ca stiti atatea despre mixerele cele noi, sa aflam si castigatorul concursului pe care l-am lansat o data cu articolul Doua retete sanatoase, in care v-am propus reteta de Crema de cartofi dulci si cea de Spuma de iaurt cu miere – o idee sanatoasa pentru un mic dejun la borcan 🙂 Castigatorul este Lucia Clepce! 🙂 Felicitari, asteptam sa ne scrii datele tale de contact intr-un comentariu (nu vor fi publicate pe blog) pentru a-ti putea xepedia premiul 🙂

Reteta de azi? Gazpacho! Gzpacho este o supa rece, rapida, plina de legume, special inventata pentru zilele toride de vara, cele care urmeaza sa vina in curand si la noi, cele in care numai gandul de a avea pe aragaz o oala mare, in care fierbe ceva, ne face sa strambam din nas. Exista foarte multe variante ale acestei supe reci, pentru ca, la fel ca in Romania, si in Andalusia: cate bordeie atatea obiceie…sau retete de gazpacho 🙂 Eu vi-o arat azi pe cea care imi place mie cel mai mult, adaptata dupa gusturile familiei mele.

Ingrediente pentru 4 portii:
– 500g rosii coapte
– 2 felii paine veche de o zi
– 1 castravete mediu
– o ceapa rosie mica
– 2-3 catei de usturoi
– 60-80ml ulei de masline extra virgin
– 2 linguri otet de vin rosu
– o felie ardei gras rosu
– o felie ardei gras galben
– o felie ardei gras verde

gazpacho

Mai intai rupem in bucati feliile de paine, cu tot cu coaja, le punem in blender si turnam deasupra uleiul de masline si otetul de vin rosu si le lasam 2-3 minute, ca se se inmoaie painea. Intre timp, taiem restul legumelor in bucati mari si le punem, pe rand, in blender, peste paine. Mai inati punem rosiile, care cu cat sunt mai coapte si mai zemoase cu atat mai bine. Blenduim cateva secunde, apoi adaugam restul ingredientelor, sare si piper dupa gust si amestecam cu mixerul la viteza maxima, pana avem o crema.

gazpacho

Sa stiti ca in zilele foarte calde, merge sa aruncati in blender si cateva cuburi de gheata, iar la capitolul condimente puteti sa adaugati si ierburi aromatice, proaspete sau uscate: oregano, busuioc, menta, patrunjel. Daca doriti un gazpaco mai picant, puteti sa puneti cativa stropi de sos tabasco sau fulgi de chili…numai bine sa fie mai picanta supa, asa o stingeti cu o limonada, perfecta pentru zapuseala ce o sa vina! Sa va fie de cel mai bine, sper ca v-au placut toate cele 8 idei de retete, sa le incercati si sper ca mixerele Philips sa isi faca loc in viata voastra culinara, sa va ajute sa gatiti rapid si sanatos, asa cum am vazut impreuna ca se poate! 🙂

gazpacho

gazpacho

gazpacho

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

One Comment

  1. O reteta simpla si eficienta pentru zilele calduroase!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.