Gnocchi la cuptor

gnocchi la cuptor

Scumpii si scumpele mele, am o veste pentru voi 🙂 Poate ca v-ati prins deja din indiciile de pe Facebook sau poate ati vazut promo-ul la Look Plus, dar eu tin musai sa va spun! Din 25 februarie, in fiecare miercuri de la ora 20:00, voi avea o emisiune nou nouta – Bucataria lui Teo, o emisiune in care gatesc, asa cum v-am obisnuit, doar ca am si un ajutor (sau voi fi incurcata, nici nu stiu sigur inca) in Lelea Lucretie 🙂 Bucataria lui Teo va fi o emisiune sponsorizata de Lidl , tocmai pentru ca e magazinul meu de suflet, pentru ca acolo gasesc ingrediente de la cele mai uzuale la cele mai neobisnuite, in special in saptamanile lor tematice si, spre deosebire de marele show-uri culinare in care se arunca mancarea la gunoi si se dau sau nu se dau sorturi, eu nu ma adresez expertilor si nici criticilor culinari ci voua, gospodinele mele dragi. Vreau sa va arat, si in emisiune dar si pe blog, retete variate, pentru mic dejun, pranz sau cina, pentru ocazii speciale, pentru sarbatori, pentru zilele lenese de duminica. Si de asta iubesc Lidl, pentru ca imi da ingredientele necesare sa va arat retete foarte complexe, dar usor de preparat sau retete simple, pentru o cina rapida in familie 🙂

teodora rogobete

Asta gatim si azi, o reteta rapida, perfecta pentru cina sau pranzul in familie, o reteta pe care o poate face obsolut oricine, chiar daca azi gateste pentru prima data – gnocchi la cuptor, cu 3 feluri de branza, cu un pic de bacon pentru gust si foarte, dar foarte, cremosi.

Ingrediente pentru 4 portii, dificultate redusa, timp de preparare – 30 min:
– 300g Gnocchi Chef Select
– 125g cubulete de bacon Dulano
– 20g unt Pilos
– ½ ardei gras rosu, taiat cubulete
– ½ ardei gras verde, taiat cubulete
– 200g crema de iaurt Linessa Balance
– 100g branza camembert From’Dor
– 125g mini-mozzarella Lovilio
– 5-6 rosii cherry
– o lingura patrunjel proaspat, tocat marunt
– sare si piper dupa gust

gnocchi la cuptor

Mai intai punem intr-o tigaie untul si cubuletele de bacon si le prajim la foc mic, pana cubuletele de bacon devin crocante.

gnocchi la cuptor

Adaugam apoi cubulete de ardei si le calim impreuna cu baconul 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin, dar totusi sa ramana crocante.

gnocchi la cuptor

Punem apoi crema de iaurt si amestecam bine, la foc mic, pana este topita si avem un sos cremos. Punem sare si piper dupa gust. Sa luati in considerare ca si cubuletele de bacon sunt sarate, da? Asa ca e cel mai bine sa mergem cu gustate.

gnocchi la cuptor

Intre timp, punem la fiert 1 litru de apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca, punem gnocchi si ii fierbem, conform instructiunilor de pe ambalaj, 2 minute.
Scurgem gnocchi foarte bine de apa in care au fiert si ii punem in tigaie, peste sosul de branza. Amestecam bine bine.

gnocchi la cuptor

Ungem un vas termorezistent cu putin unt si incingem cuptorul la 200°C. Punem gnocchi in vas si printre ei, cubulete de branza Camembert, mini-mozzarella si rosiile cherry. Presaram patrunjelul tocat si dam totul la cuptor 15 minute sau pana mozzarella este frumos rumenita.

gnocchi la cuptor

Noua ne plac foarte mult, sunt exact pe gustul nostru : cremosi si cu multa branza! 🙂 toate ingredientele sunt din gama permanenta Lidl, deci le gasiti oricand, dar nu uitati ca acum este in plina desfasurare Saptamana Asiatica si, daca doriti sa pregatiti ceva mai special pentru familia voastra, gasiti toate ingredientele pentru Sushi facut in casa, reteta pe care v-am propus-o saptamana trecuta si pe care o gasiti AICI. Sa va fie de cel mai bine, va pup! 🙂

gnocchi la cuptor

gnocchi la cuptor

gnocchi la cuptor

gnocchi la cuptor

23 Comments

  1. cornelia gombos

    Arata foarte bine și cred că sînt la fel de bune! Am să le fac!

  2. Sa le spui la Lidl sa bage inapoi smantana de gatit Pilos. Cutie de 500 grame. Deobicei statea langa laptele condensat, frisca lichida. Acea smantana este foarte utila pentru sosul de la paste. E adevarat, avem smantana Dorna dar e mai mult decat dublu la pret.

  3. Ce ma innebunesti si ma innebunesti…. :)))
    Sa ai succes si audienta maxima ca meriti! Tepup!

  4. Sarau Marlen

    Reteta este facila,abia astept sa o incerc.Cat despre ingrediente,as putea sa le enumar pe toate,pt.ca sunt familiarizata cu ele,deoarece le folosesc frecvent(Lidl este marketul meu de suflet si cel mai apropiat).Deci:in primul rand (vedeta) Gnocchi chef select,apoi (aroma) Bacon Dulano si (liantii) Unt Pilos si Iaurt Linessa Balance.Succes la inceput de drum!

  5. indrecan marcela

    Arata f. Bine !!! Dar am o curiozitate: de ce nu gasesc banalul sos de soia cu care m am obisnuit ?? Si tocmai in saptamana asiatica????

  6. Gavrila Mirela

    Doamne , un deliciu !!!

  7. Așa delicios arată, iar rețeta cu imagini e de mare ajutor.

  8. Sunt sigura ca sunt la fel de gustoase precum arata! :))

  9. Oh, asta trebe facuta in weekend! Yamy ce fain arata!

  10. claudia

    Teo cu ce pot înlocui crema de iaurt. Nu am găsit în lidl marca recomandata de tine.Am găsit celelalte ingrediente dar crema nu.

  11. claudia

    Merge si crema de branza almette?

  12. claudia

    Tocmai am terminat. Mama mea care e în convalescenta după doua săptămâni de stat la pat și nu are pofta sa mănânce nimic a zis ca e foarte bun. Mulțumesc Teo e prima data când gătesc ceva și mă lauda mama :)).Soțul nu e mofturos de fel dar chiar i-a plăcut.Mie îmi place dar nu pot manca prea mult pentru ca de mica n-am putut manca afumat.Oare ci ce pot înlocui baconul ca sa nu fie afumat? Oricum încă odată Mulțumesc Teo.

    • Claudia draga, ma bucur tare ca v-au placut atat de mult, sa va fie de cel mai bine! Pancetta sau baconul afumat le poti inlocui simplu cu o sunculita cum este cea tip Praga 🙂 Spor mult la gatit si Paste fericit alaturi de cei dragi! <3

  13. Ce dimensiuni are vasul tau? sau nu conteaza… Multumesc si felicitari pentru retetele tale. Sunt o inspiratie pentru fiecare saptamana!

  14. Lizzie

    Super bun si nici nu am stat mult in bucatarie 😀 nu mi-a placut ce rosii cherry am gasit azi langa casa, asa ca am bagat niste suc de rosii mai gros, homemade – a iesit bomba! Multumesc din nou, Teo!

  15. Arata foarte tare și cred că sînt la fel de delicioase! Merita incercat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.