Panini Caprese

panini caprese

Salata Caprese este una dintre cele mai populare si iubite salate din lume, care se lupta cot la cot, in topul preferintelor mele, cu Salata Cesar 🙂 Insa, pe timp de vara, salata Caprese iese mereu invingatoare, pentru ca rosiile sunt in plin sezon si rosiile de gradina imi sunt extraordinar de dragi. Cum, nu stiti ce e salata caprese? Va spune Gospo! 🙂 Caprese este o salata cu regim special, fiind servita ca aperitiv (antipasto), nu ca si garnitura langa felul principal. Desi este foarte simpla, avand 4 ingrediente de baza, este spectaculoasa ca si aroma numai si numai daca folosim ingrediente de foarte buna calitate: felii de mozzarella, felii de rosii, busuioc proaspat si ulei de masline.

Inspirata de Salata Caprese am facut un pranz de vara care a fost foarte apreciat: panini caprese – ciabatta proaspat scoasa din cuptorul de la Lidl, felii generoase de mozzarella si rosii asezate pe un strat de pesto alla genovese si, dupa preferinta fiecaruia, salam venezian sau sunca Schwatzwald. Simplu, foarte aromat, pregatit in cateva minute si mai ales, un pranz care NU necesita cuptor si foc pe caldurile acestea infernale.

panini caprese

Ingrediente pentru 4 persoane:
Timp de preparare – 20 min, dificutalte redusa

– 4 ciabatta cu masline
– 4 linguri pesto alla genovese Baresa
– 4 rosii Roma
– 400g mozzarella pentru pizza Lovilio
– 125g salam venezian Dulano
– 100g sunca Schwatzwald
– 10g sare Castello

panini caprese

Intai incingem aparatul pentru panini, apoi taiem fiecare ciabatta in jumtate, pe lungime. Ungem fiecare parte cu un strat subtire de pesto, apoi asezam deasupra felii de rosii, alternativ cu felii de mozzarella. Saram dupa gust, asezam felii de salam sau de prosciutto, apoi prajim panini in apartul special.

panini caprese

Nu-i asa ca e cea mai simpla reteta pentru zilele toride de vara? Sa va fie de cel mai bine si abia astept sa mai descoperim impreuna si alte retete de panini numai bune de facut pe timp de vara!

panini caprese

panini caprese

panini caprese

Inainte de a va pupa de final, vreau sa va anunt ca la Lidl este in plina desfasurare de forte Saptamana Marcilor http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?id=826 si gasiti tot feluri de produse de la branduri renumite la preturile mai mult decat rezonabile cu care ne-a obisnuit Lidl. Iar joi, 30 iulie incepe oferta Specialistii din bucatarie cu diverse ustensile, razatoare multifunctionala, blender vertical si mai ales Sandwich Maker-ul Silver Crest, cu tavite interschimbabile, una pentru sandwichuri calde, una pentru waffles si mai ales una pentru Panini, cu care puteti prepara reteta de azi, toate intr-un singur aparat 🙂

http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?id=821

2 Comments

  1. Larisa Bulai

    Buna Teo. Multumim pentru pont. Abia astept Sandwich Maker-ul❤️. Totusi, 30 iulie pica lunea. E ziua gresita sau data? Sa stiu cand ma prezint la usa magazinului . Pup

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.