Prajitura cu prune

prajitura cu prune

In sfarsit a venit sezonul prunelor! Sunt unele dintre cele mai accesibile fructe, fac o magiun absolut extraordinar si, cu siguranta, cei mai buni gomboti sunt cei cu prune 🙂 Gombotii sau galustele cu prune cred ca e una dintre cele mai populare retete de pe blog si, daca doriti sa o incercati, sa stiti ca gasiti reteta AICI 🙂

Dar azi facem o altfel de prajitura cu prune, cu un aluat crocant la baza, apoi un aluat foarte pufos la mijloc si multe multe prune aromate deasupra. Toate ingredientele folosite in reteta de azi sunt din gama permanenta in magazinele Lidl Romania, asta inseamna ca le gasiti oricand, nu doar in saptamanile tematice. In plus, este o prajitura economica, accesibila oricui si atat de simplu de facut!

prajitura cu prune

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare: 1 ora, dificultate medie

Ingrediente pentru blatul crocant:
– 200g faina Castello
– ½ lingurita praf de copt
– 100g zahar Castello
– 125g unt Pilos

prajitura cu prune

Ingrediente pentru blatul pufos:
– 200g unt Pilos la temperatura camerei
– 200g zahar Castello
– miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
– 3 oua mari
– 250g faina Castello
– o lingurita praf de copt
– 1,5 kg prune
– ½ lingurita scortisoara Mikado
– 50g zahar pudra Castello

prajitura cu prune

Mai intai ne ocupam de blatul crocant, pentru care amestecam toate ingredientele intr-un bol incapator, folosind mixerul sau mana pana avem un alaut omogen, pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la frigider 30 min inainte de folosire. Intindem aluatul pe planseta tapetata cu faina si il asezam in tava cu dimensiuni de 30×40 cm, unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul crocant 10-12 min in cuptorul incins la 180°C. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

prajitura cu prune

Pentru blatul pufos, spumam untul cu mixerul la viteza mare, pana devine albicios, apoi adaugam zaharul si miezul de la pastaia de vanilie, ametecam bine. Adaugam ouale pe rand, amestecand cca 30 secunde dupa fiecare. La final punem faina, cernuta impreuna cu praful de copt si scortisoara sau zharul aromat. Amestecam bine si intindem compozitia obitnuta peste blatul crocant, niveland cu o spatula. Spalam bine prunele, le uscam si le taiem in jumatate. Le scoatem samburii si le asezam peste blatul pufos, cu coaja in jos. Coacem prajitura 30 min la 180°C sau pana e frumos rumenita si trece testul scobitorii.

prajitura cu prune

Lasam prajitura sa se raceasca de tot inainte de a o pudra cu zahar si scortisoara. De obicei, eu o las sa se raceasca la temperatura camerei in tava, apoi o mut pe un fund de lemn sau un gratar si o las la frigider peste noapte. Este mult mult mai buna rece si merge perfect cu un glob de inghetata alaturi 🙂

prajitura cu prune

prajitura cu prune

Sa va fie de cel mai bine si nu uitati ca saptamana aceasta este Saptamana Mexicana la Lidl si gasiti tot felul de produse care mai de care mai „caliente” 🙂 Alerta pentru mamici: tot de azi incepe oferta Pentru cei mici cu hainute, papucei si accesorii pentru puiutii vostri 🙂

saptamana mexicana lidl

Pentru un plus de inspiratie aveti aici cateva retete mexicane sau tex-mex, numai bune de incercat cu produsele de la Lidl (click pe text pentru reteta)

TACOS
FAJITAS
GUACAMOLE
CHURROS MEXICANOS
LASAGNA MEXICANA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (12 votes cast)

3 Comments

  1. O reteta delicioasa si usor de facut. Abia astept sa o incerc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Onetiu

    FOARTE GUSTOASA PRAJITURA doar ca nu nu stiu cum ai facut coca pt aluatul crocant.Mie mi-a iesit foarte sfaramicios parca ii trebuia ceva sa se lege, doar faina, un praf de copt si zahar? L-am intins cu lingura in tava. In rest f gustoasa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna Adriana, de la unt se leaga aluatul, nu trebuie sa fie umed, dar daca nu se leaga si nu se leaga, poti pune o lingura de apa foarte rece. Ma bucur ca ti-a placut prajitura 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.