Untold Festival – povestea spusa

untold festival

Am fost blogger Untold Festival. Am fost multi bloggeri si vloggeri la Untold si  asta m-a bucurat enorm, pentru ca “povestea nespusa” va fi spusa din diverse puncte de vedere: de la gospo a voastra, mamica si femeie in toata firea, cum ar zice buni si pana la Tequila, vloggerita care a implinit 18 ani cu 2 zile inainte de Untold, de la Katai, care ne-a scris despre cum s-au activat brand-urile la Untold si pana la Anne-Marie, vloggerita de marti, care a facut daily vloggind de la festival. De la bloggeri generalisti si pana la Laci care i-a vanat pe cei mai bine imbracati de la Untold, de la Ciulea (care daca nu scria despre mancare nu era el) si pana la Nisa Rizvi de la iCluj si vlogurile ei simpatice. Noi toti si multi altii (ma bucur tare ca v-am cunoscut) am fost acolo, am vazut 4 zile de festival, fiecare prin ochii lui. Chapeau bas pentru Pandutzu, #baiatulcusteagul! Multumim, Gabriel , Stefana si Alexandra pentru tot! 🙂

untold festival

Despre primele 2 zile de Untold v-am povestit deja, asa ca azi vreau sa trag concluziile de final, asa cum am vazut eu festivalul si momentele care mi-au placut cel mai cel dar si cele care m-au suparat.

Hater-eala inutila e singurul lucru care m-a deranjat in cele 4 zile de festival. Oameni de la care aveam pretentii, din toate punctelede vedere, s-au comportat si au comentat de parca nu ar fi inteles ce a insemnat Untold Festival pentru Cluj, din toate punctele de vedere. Clujul a fost VIU timp de 4 zile, Clujul a aratat ca o Capitala de Tineret a Europei, Clujul a gazduit artisti care in momentul de fata tin topurile in lumea intreaga. Nemutumirile legate de “niste DJ cu sticku’ si laptopul” si dorinta ca la Untold sa fi fost invitati cu microfon si instrumente au curs pe retelele de socializare si am sa repet aici, ce am spus si pe Facebook, si cu asta, din punctul meu de vedere e CASE CLOSED: Mi s-a cam luat de hater-eala asta gratuita si pur romaneasca la adresa muzicii de la Untold…da, prieteni, “astia” fac “cu sticku’ si laptoCul” ce nu o sa faceti voi o viata intreaga. Armin a facut sold out, asta inseamna 65.000 de oameni. Or fi toti pusti de 17 ani, cum zicea un “meloman”? Ma indoiesc. In plus, daca erati curiosi sa cititi intreg line-up-ul festivalului, vedeati ca muzica e variata si pe toate gusturile. Dar haterul tot hater.

Regret enorm ca nu l-am vazut pe Armin. Nu, nu sunt fan, nu ii stiu seturile, nu le ascult on a daily basis. Dar, un om care a stat pe scena mult mai mult decat trebuia, care a plans la final si a spus din toata inima lui “Thank you, Romania!”, un om care a impresionat la conferinta de presa prin modestie si dedicare, este un om pe care merita sa il vezi pe scena, indiferent ca pune muzica de pe stick sau o canta la un microfon. Sa fii meloman inseamna sa intelegi muzica de orice fel si chiar daca nu e pe gustul tau neaparat, sa poti aprecia talentul, dedicare, modul in care muzica misca oamenii, indiferent de varsta lor. Imi pare rau pentru melomanii care nu au inteles asta.

untold festival

Festivalul a fost o reusita din toate punctele de vedere: in Parcul Mare (care NU, nu a fost inchis total, clujenii au avut acces la o buna parte din parc pentru plimbari si stat pe bancuta) au fost zone de relaxare, s-au activat fain brand-urile participante si dintre ele, nu puteam sa nu remarc zona Coca-Cola, cu human foosball si Happy Moves, care ne incurajeaza sa facem miscare in cele mai haioase si indeite moduri. Un lucru foarte bun: accesul la Festival a fost facut foarte strategic, astfel ca aratai bratara si erai controlat o singura data, apoi erai liber sa te misti oricum si oriunde in perimetrul Untold. Despre sistemul de plata am mai scris, a fost chiar eficient, il recomand si altor organizatori de orice fel de festivaluri.

Zona de Food Court a fost foarte bine delimitata si reprezentata, aveai de unde alege, de la sushi la mancare indiana, de la burger la salata. Poate prindea bine si un stand cu mancare traditionala, da, chiar si slanina cu ceapa, fiind un festival in Ardeal 🙂 Nu am murit de foame, nu am avut ce sa reprosam din punctul asta de vedere.

Unul din concertele care mi-a placut cel mai mult (da, sunt subiectiva) a fost Patrice, pe care il iubesc si care face un show extraordinar. Mi-as fi dorit totusi sa cante mai tarziu, mai pe seara, sigur era si mai multa lume care s-ar fi bucurat de el. Soulstorm a facut tot publicul sa cante, sa danseze, am ramas cu energie pozitiva extraordinara dupa Patrice si numai privindu-l pe scena iti dai seama cata pasiune pune in ceea ce face. Chiar daca nu “mi-a cantat” piesa mea preferata – You, always you – stiu ca mi-a ramas dator pe data viitoare, ca tare imi doresc sa mai fie o data viitoare!

untold festival

Nu am ajuns deloc la scena Retro de la Euphoria Music Hall, desi mi-ar fi placut sa iivad pe East 17, chiar daca nu au fost in formula in care ii aveam eu “lipiti” ca poster pe dulap in adolescenta. Am preferat sa raman la John Newman si nu neaparat ca m-a dezamagit, dar prefer, de acu’ incolo, sa ii ascult piesele la televizor 🙂 Show-ul in sine a fost ok, dar dupa Patrice, trebuia sa faca ceva destul de spectaculos la capitolul interactiune cu publicul ca sa ma impresioneze si nu a reusit. Blame it on the night ramane, din punctul meu de vedere, piesa lui cea mai faina, desi publicul a fost in delir la final si toti se intrebau daca l-or mai putea iubi vreodata pe Ion-Om-Nou 🙂

untold festival

Asa a incheiat David Guetta cele 4 zile epice la Untold Festival. Am revazut filmuletul de cel putin 5 ori inainte de a-l uploada si mi s-a facut pielea de gaina de fiecare data. Nu doar pentru momentul de final, ci pentru momentele ACELEA de la Untold la care mii si mii de oameni au cantat impreuna, au stat cu mainile sus si au fost un singur suflet.

Le multumesc din suflet organizatorilor Untold Festival pentru experienta pe care ne-au oferit-o!

IMG_20150802_175833

7 Comments

  1. Ceau, băbă-cole! *clubul băbătiilor* Mulțu de link! Apari și tu în vlogușor!

  2. Foarte mediatizat festivalul antold. Mi-a placut mult. Am fost si eu si am fost foarte multumita de organizare.

  3. Frumos, scris. Eu eram la mare, dar apreciez pozitivismul articolului. Prea multa ura in tara asta.

    • Da, Meda…din pacate hatereala e sport national la noi…mai bine am croseta in loc sa aruncam cu ura si cand trebuie si cand nu trebuie 🙂

  4. A fost nebunie acolo! Chiar si de la artistii pe care nu-i cunosteam sau de la care nu aveam asteptari prea mari m-au facut sa ma simt asa cum trebuie sa o fac la un festival de muzica, adica excelent. A fost incredibil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.