Jerk chicken – Pui jamaican

jerk chicken

Cu siguranta nu o sa va povestesc azi despre cum Buni ar fi gatit vreodata „jerk chicken” 🙂 Dar pot sa va povestesc despre prima data cand am auzit eu de „jerk chicken” si primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost „adica…puiul nesimtit?!?!” Dar nu, e vorba despre un altfel de „jerk”, respectiv o tehnica specifica bucatariei jamaicane, care presupune marinarea cu un mix de condimente foarte aromat si iute 🙂 Desi jerk chicken este asociat cu bucataria jamaicana, tehnica de gatire este de origine africana, dar a fost adaptata in timp si s-a ajuns la…altceva 🙂

jerk chicken

Daca pana acum v-am spus #HaiSaMancamImpreuna retete cu traditie in familia mea, azi va propun #HaiSaMancamImpreuna ceva nou! Prima data am vazut-o pe Martha Stewart gatind reteta asta si, sincera sa fiu, m-a pierdut de la lista luuuuunga de ingrediente. E drept ca asta s-a intamplat cu mult inainte de a avea blogul si de a intelege cat de fain este sa iti faci propriile amestecuri de condimente in loc sa le iei, pur si simplu, dintr-un plic 🙂 Sincer? E foarte simplu sa facem acasa propriile noastre mixuri de condimente si magazinele de condimente vrac ne ajuta foate mult, le putem amesteca direct acolo iar acasa doar le rasnim. In plus, stiti ce satisfactie ai, ca si gospodina, cand toata lumea iti lauda mancarea si te intreaba cu ce ai marinat carnea? 🙂

Asa ca azi, inspirata de fotografia lui Radu, va propun un pui jamaican! Puteti marina si carnea de porc folosind aceleasi ingrediente, iar la capitolul pui, puteti folosi de la pulpe la piept si pana la aripioarele pe care le-am ales eu azi.

jerk chicken

Ingrediente pentru 4 portii:
Ingrediente pentru mixul de condimente:

– o lingurita coriandru
– o lingurita ienibahar
– o lingura cimbru uscat
– o lingurita piper boabe
– 2 lingurite sare
– o lingura ghimbir macinat
– o lingura zahar brun
Ingrediente pentru marinata:
– 16 aripioare de pui
– 3 ardei iuti rosii/verzi
– 2 legaturi ceapa verde
– 6 catei de usturoi
– 4 linguri ulei
– 2 linguri sos de soia
– 2 linguri coaja de lamaie
– o lingura otet de mere

Afla si tu reteta pentru Jerk Chicken – Puiul Jamaican cu un simplu click AICI si gateste o cina speciala pentru cei dragi 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)

2 Comments

  1. LAURENTIU

    cat se lasa la marinat cateva ore sau o noapte?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Exact asa cum scrie in reteta 🙂 „lasam puiul la marinat cel putin 4 ore, de preferinta peste noapte.”|

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.