Caserola de cartofi

caserola de cartofi

Reteta scurta de vineri – caserola de cartofi – o reteta mostenita de la mama si adaptata dupa gusturile noastre. De obicei o pregatesc seara si o las la frigider, in tava, acoperita cu folie alimentara si cu o ora inainte sa vina musafirii o bag la cuptor. Este o reteta foarte simpla, pregatirea cu totul dureaza 15 minute, cat curatam si taiem legumele, apoi o dam la cuptor si…facem total altceva intre timp…de exemplu unghiutele 🙂

caserola de cartofi

Ingrediente pentru 8 persoane:
– 1 kg cartofi curatati si taiati cubulete
– 1 kg morcovi curatati si taiati rondele
– 2 cepe rosii mari
– 2 capatani de usturoi (mai putin daca nu va place)
– 200ml ulei de floarea soarelui
– 300ml apa
– sare, piper, paprika, vegeta facuta in casa, toate dupa gust
– cateva fire de sofran, pentru aroma si culoare
– 250g carnaciori subtiri (cabanos, de exemplu) taiati felii
– 8 pulpe de pui dezosate (optional)

Amestecam in tava cartofii, morcovii, ceapa, usturoiul curatat (dar lasam cateii intregi, astfel cei care nu il mananca il pot indeparta ma usor), carnaciorii. Turnam deasupra amestecul de ulei, apa, condimente. Amestetecam bine. Asezam deasupra pulpele de pui, condimentate. Pulpele de pui sunt optionale, la fel si carnaciorii. Puteti foarte usor sa transformati caserola intr-una de post. Dam apoi tava la cuptor o ora, la temperatura medie, 160°C. E gata cand legumele sunt moi si carnea e facuta 🙂

caserola de cartofi

caserola de cartofi

caserola de cartofi

caserola de cartofi

Este o masa foarte satioasa si economica totodata. Noi o pregatim de obicei cand suntem toata familia la masa si…sunt multe guri de hranit! Sa va fie de cel mai bine!

caserola de cartofi

8 Comments

  1. Cinezee

    sa stii ca o am salvata la favorite, gatesc foarte rar , ca deh persoana singura , nu imi face mai nimic lately cu ochiul , dar asta imi place mult cum arata

  2. Multumesc pentru aceasta reteta, fiul meu care este student la Cluj a apreciat-o in mod deosebit. Este chiar foarte simplu de facut si este foarte buna. Multumesc.

  3. alexandra

    Buna Teo , maine vreau sa fac aceasta reteta arata super ..as putea sa il gatesc in vas de yena ?
    Felicitari pt blog zilele acestea am mai gatit dupa retele tale si sotul meu a fost foarte încantat.
    Chiar ieri mi-a zis sa îi mai fac surprize, mancarea a iesit delicioasa
    Te pup si iti doresc o zi buna! :*

    • Alexandr draga, in primul rand multumesc pentru cuvintele frumoase si mai ales multumesc ca imi incerci retetele! Comentarii ca ale tale fac ca toata munca sa merite! 🙂 Te pup si spor la bucatarit si de acum inainte si daca mai faci retete astept pozele tale pe Facebook!

      Caserola se poate face si in vas yena, fara nicio problema! Pupici!

  4. Am terminat de gatit acum…a iesit super buna… complimente Pt reteta :*

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.