Chifle cu mozzarella si usturoi

chifle cu mozzarella

Foarte rar mi se intampla sa gatesc o chestie si sa postez reteta in aceeasi zi, dar, am postat pe Facebook-ul meu personal poza minunata a chiflelor si reactiile au fost atat de wow, incat a fost musai musai sa va impartasesc reteta! Dar ca sa ajungem la reteta, trebuie sa va povestesc cum mi-am inceput ziua 🙂

In prima faza trebuie sa va spun ca fac scoala de soferi (a-3a oara, dar cine mai sta sa numere 🙂 ) si am inceput sa prind curaj, pentru prima data din cele 3 dati, a inceput sa imi placa sa conduc si sa imi doresc din tot sufletul sa o duc la bun sfarsit! Ii multumesc pentru asta domnului Dorin Popa, de au Auto Start, singurul instructor care “mi-a luat durerea cu mana” si m-a facut sa nu ma tem de traficul infernal si de pedala de ambreiaj! Ca sa va convingeti ca nu mint, mi-am facut si un selfie in masina, primul meu selfie la volan, facut in parcare, NORMAL!!!

IMG_20151001_104403

Apoi, dupa scoala de soferi m-am oprit la aprozarul de langa casa si am gasit ierburi aromatice proaspete. Da, la un banal aprozar “de la țara” poti gasi in fiecare dimineata un buchet din asta: patrunjel, rozmarin, hazmatuki, salvie, menta, marar. Ceea ce nu pot spune despre majoritatea hypermarkeurilor. TOATE astea au fost 6 lei, dar placerea de a sta “cu botu-n ele”? Neprețuita!

IMG_20151001_102730

O ora mai tarziu…ierburile aromatice s-au transpormat in asta: CHIFLE CU MOZZARELLA, USTUROI SI IERBURI AROMATICE. O ne-bu-nie!!!

chifle cu mozzarella

Ingrediente pentru 24 chifle:
Ingrediente pentru aluat:

– 350ml apa
– 2 linguri (30g) lapte praf
– 4 linguri (60ml) ulei de masline
– 2 lingurite drojdie uscata
– 2 lingurite sare
– 3 linguri zahar
– 550g faina
Ingrediente pentru umplutura si toping:
– 400g mozzarella, taiata in 24 de cuburi
– 100g unt topit
– 3-4 catei de usturoi macinati
– 3 linguri ierburi aromatice tocate marunt

chifle cu mozzarella

Pentru aluat, punem toate ingredientele in masina de paine si alegem functia pentru aluat si lasam masina sa isi faca treaba, sau le punem toate intr-un bol mare si framantam pana avem un aluat uniform si foarte elastic. Nu e nimic daca se mai lipeste putin de maini, nu mai adaugati faina, aluatul va fi prea tare si chiflele nu mai ies la fel de fragede. Bun! O data ce avem aluatul, formam o bila de aluat, il asezam intr-un bol curat, uns bine cu ulei de masline si il lasam la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul, intr-un loc caldut, Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem din fiecare o foaie de 20×20 cm, pe care o taiem apoi in 12 patrate. Punem in mijlocul fiecarui patrat de aluat un cubulet de mozzarella si inchidem aluatul in jurul lui, ca o bocceluta, avand mare grija sa inchidem bine aluatul, ca sa nu iasa mozzarella la copt. Punem chiflele in tava, pe hartie de copt, lasand spatiu intre ele, ca sa poata creste la copt. Dam tava la cuptorul incins la 180°C, asezand gratarul pe mijloc, 12-15 minute sau pana chiflele sunt frumos rumenite. Cat stau la cuptor, topim untul si il amestecam cu usturoiul si ierburile aromatice. Cand chiflele sunt fierbiti, le ungem foarte bine cu unt topit, folosind o pensula de patiserie. Apoi, nu ne ramane decat sa coacem tura doi de chifle, timp in care, aproape sigur, vor disparea toate chiflele din prim tura, ca si cum nu ar fi existat vreodata 🙂

chifle cu mozzarella

Daca (desi nu cred SINCER ca va fi cazul) raman si pe a doua zi, puteti sa le incalziti putin inainte de a le manca, pentru ca mozzarella sa se intindaaaaaaaaaaa cand muscam din chifle! Sa va fie de cel mai bineeeeee, noua ne-a fost! 🙂

chifle cu mozzarella

chifle cu mozzarella

chifle cu mozzarella

15 Comments

  1. Tortura pura <3 <3 <3

  2. ce bine arata!!!si ce pofta imi e …. :))
    vroiam sa te intreb…daca nu am lapte praf..pot sa fac fara? sau pot sa inlocuiesc laptele praf cu altceva?

  3. Teo,esti adorabila! Cu chiflele astea m-ai terminat!Daca nu am toate ierburile( si mie imi place sa stau cu nasul in ele!),pot pune si altele,,,,,Succes la sofat! Daca exista motivatie,sigur va fi si o reusita!

    • Maria draga, multumesc din suflet pentru tot ce mi-ai zis 🙂 Da, sigur, poti folosi si alte ierburi, patrunjel simplu de exemplu 🙂

  4. Raluca

    Bravo, Teo, viitoare șoferiță!!!!!!

  5. Sunt foarte gustoase si pufoase, chiar si a doua zi! Eu am pus si cate o bucatica de carnacior sticks langa mozarella 🙂 Delicios!

  6. cristina

    Au iesit de-a dreptul irezistibile desi nu am adaugat lapte praf. Am inlocuit ierburile proaspete cu condimente pentru bruschete si rezultatul a fost unul delicios.

  7. Teo,
    Ma așteptam sa fie bune, sunt fanul rețetelor tale, dar astea nu-s bune, sunt demențiale!

  8. Ma așteptam sa fie bune dar ele sunt chiar grozave! Felicitări pentru tot ce faci!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.