Degetele crocante de pui #BackToSchool

degetele-crocante-de-pui-3

Dragi mamici, am ajuns si la reteta 4 din seria de retete #BackToSchool cu Transavia 🙂 Ce sunt retetele #BackToSchool? Retete care sa ne ajute sa raspundem la intrebarea „Ce ii pun maine in pachetelul de la scoala” si mai ales retete atractive pentru scolarii de toate varstele. Am pornit de la ideea ca un pachetel interesant si nou de fiecare data, ii va face pe scolari sa prefere mancarea pusa de mama de acasa decat produsele de patiserie de la chioscul scolii. Asa ca, mamici, ramaneti aproape! Avem si azi o reteta delicioasa, pe care cei mici o vor iubi si se vor bucura de fiecare data cand deschid pachetelul.

degetele crocante de pui

Pentru reteta de azi – Degetele crocante de pui, am ales sa folosesc Fragedo Duo, o carne de pui de cea mai buna calitate, asa cum ne-a obisnuit Transavia. Fragedo Duo – mini fileuri din piept de pui, sunt ideale in retetele pentru cei mici dar si in general la retetele cu pui pentru familia voastra, fiind gata portionata si curatate si le putem folosi de la snitele la orice reteta ce implica pui si pana la un simplu piept de pui la gratar.

degetele crocante de pui

Ingrediente pentru 4 portii:
– 500g mini fileuri piept de pui Fragedo Duo
– 300g fulgi de porumb maruntiti sau panko/pesmet
– 200g iaurt grecesc / lapte batut
– 2 linguri mustar dulce
– 2 linguri miere
– sare, piper, parika afumata dupa gust

Invata si tu sa pregatesti Degetele crocante de pui pentru familia ta si pentru pachetelul de la scoala a celor mici! Urmareste reteta video de mai jos:

Asa arata la final Degetelele crocante de pui pregatite cu Fragedo Duo de la Transavia. Au fost delicioase, foarte crocante la exterior datorita fulgilor de porumb, moi si aromate la interior, pentru ca am marinat carnea de pui cu iaurt.

degetele crocante de pui

Va invit sa cititi si celelalte retete #BackToSchool
1. MINI CUPE DE PIZZA
2. MORISTI CU PIEPT DE PUI
3. TORILLA CREMOASE DE PUI – RETETA VIDEO

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (9 votes cast)

10 Comments

  1. Salve

    sosul de langa din ce este ? 🙂

    merci

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna 🙂 Este un simlu iuart amestecat cu sare, piper, usturoi 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Mariana

    Arata super!!!Cred ca sunt si bune.Merita incercat,eu chiar maine am sa si fac acest fel de mancare.Felicitari pentru ideea de a filma reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  3. Buna,

    eu am incercat si nu mi-au iesit sub nicio forma ca la tine 🙁
    poate nu am folosit fulgii potriviti, habar nu am
    am respectat marinarea si temperature, dar….nu a mers

    multumesc oricum 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Georgiana

    La mine nu au iesit, la cuptor s-au prins fulgii de hartia de copt, deci nici nu i-am putut intoarce si nici nu s-au rumenit

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Nu ti-as putea spune de ce, poate sunt ceva probleme cu cuptorul?

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
  5. Arata …perfect, aici. Mie nu mi-au iesit asa. Cu toate acestea reteta mi-a fost de ajutor, ca si gust a iesit foarte bun doar ca mi-au cam cazut fulgii. Ce am gresit? Cand am intins bucatile de piept de pui prin fulgi, i-am acoperit bine, s-a prins pe ele. Dar in cuptor s-a desprins. Mentionez ca a fost prima incercare (dar nu ma las) si ca substanta pentru marinare a iesit foarte buna doar ca am lasat la marinat doar o jumatate de ora. Nu imi este stricat cuptorul!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Salut, Alina! Sincer, chiar nu inteleg cum s-au desprins fulgii. Eu zic sa mai incerci. Mult spor! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.