Mini quiche cu tofu

mini quiche cu tofu

De ce veti gasi pe blog diferite retete de quiche? Pentru ca este unul dintre produsele mele de patiserie preferate! O data ce stapaniti aluatul pentru tarte – pate brisee – il puteti congela, il aveti tot timpul la indemana pentru tartele de orice fel, dulci sau sarate. Iar quiche este o idee excelenta pentru pranz sau cina, atunci cand este proaspat scos din cuptor dar este la fel de minunat o data ce se raceste si asta inseamna ca poate fi o gustare consistenta oricand in timpul zilei si il putem pune chiar si in pachetelul de la scoala 🙂

mini quiche cu tofu

Ce este tofu? Este branza obtinuta din laptele de soia inchegat si este un produs foarte bogat in proteine si celuloza, dar si SINGURA branza care NU contine colesterol. De aceea este o alegere pe care eu o consider perfecta pentru mine si familia mea. Gasiti Tofu in diferite arome, de la cel cu marar si pana la seminte de chimen sau ardei, dar si tofu afumat, pentru care se foloseste metoda de afumare traditionala, cu lemn si rumegus de fag. Va invit sa incercati Tofu de la Inedit nu numai in perioada postului, ci ca parte a unui stil alimentar echilibrat si sanatos 🙂

mini quiche cu tofu

Azi avem o reteta de quiche delicios, pe baza de Tofu in saramura de la Inedit, care este prima noastra optiune in materie de branza vegetala si este singurul tofu pe care eu l-am gasit pe piata din Romania pe care il pot praji si folosi la absolut orice fel de reteta! Si ca sa va convingeti de cat de versatil este Tofu de la Inedit si ce rete minunate puteti face cu el, va las mai jos link-urile retetelor care sunt deja consacrate in familia mea:

TOFU PANE
SALATA DE CARTOFI CU TOFU JUMARI
MINI MUFFINS CU TOFU SI LEGUME
SALATA DE MANGO CU TOFU CROCANT
SALATA DE OUA CU TOFU AFUMAT

Ingrediente pentru aluat – 6 mini quiche cu diametrul de 10 cm
– 120g unt foarte rece
– 180g faina
– o lingurita zahar
– ½ lingurita sare
– 30-45 ml apa rece (cu gheata)
Ingrediente pentru umplutura:
– 3 oua
– 50ml smantana dulce pentru gatit
– sare si piper dupa gust
– ¼ lingurita nucsoara proaspat macinata
– 2 linguri ulei de masline
– o ceapa alba mica, taiata marunt
– 2 catei de usturoi
– 300g Tofu Inedit in saramura (simplu)
– 2 lingurite salvie tocata marunt

mini quiche cu tofu

ingrediente-compozitie-mini-quiche-cu-tofu

Mai intai ne ocupam de aluat: punem in blender untul rece, sarea, zaharul, faina si pulsam de cateva ori, pana untul incorporeaza faina si compozitia arata ca un pesmet. Adaugam apa, cate o lingura o data, pana aluatul sta legat cand il strangem intre degete. Punem aluatul pe o folie alimentara de plastic si il strangem usor, astfel incat sa formam un disc. Invelim aluatul in folie si il dam la rece pana pregatim umplutura. Incercati sa manevrati cat mai putin aluatul, de la caldura mainilor untul se topeste si aluatul devine foarte lipicios, iar dupa coacere nu isi pastreaza fragezimea.

mini quiche cu tofu

Pentru compozitie, intr-o tigaie calim ceapa in uleiul de masline pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul trecut prin presa si le mai calim cateva secunde impreuna, amestecand des, ca usturoiul sa nu se arda (usturoiul devine foarte amar cand se rumeneste prea tare). Pregatim tofu: il scrugem bine de saramura intr-o sita, apoi il apasam cu un prosop de hartie pana nu mai lasa deloc lichid. Maruntim tofu folosind o furculita si il adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi. Prajim tofu pana este frumos rumenit.

mini quiche cu tofu

Batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu smantana dulce, sare, piper si nucsoara, apoi punem amestecul de tofu si ceapa peste cel de oua si adaugam si salvia tocata marunt. Amestecam bine.
Impartim aluatul in 6 parti egale si intindem 6 mini-foi, pe planseta tapetata cu faina. Asezam aluatul in mini-formele pentru tarte, pe care le ungem cu unt sau ulei, apoi taiem excesul de aluat de pe margini. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si il coacem (doar crusta, fara umplutura) 10 minute in cuptorul incins la 160°C. Scoatem apoi formele din cuptor, umplem formele cu umplutura pregatita si dam din nou la cutpro 25-30 min sau pana quiche-ul sta frumos legat si are o crusta aurie. Il lasam sa se zvante putin inainte de a-l scoate din forme.

mini quiche cu tofu

Asa cum va spuneam, putem manca quiche-ul cald sau rece, este absolut delicios sub orice forma! Data viitoare vreau sa incerc varianta cu Tofu afumat! Sa va fie de cel mai bine!

mini quiche cu tofu

mini quiche cu tofu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.