Vecini de 20 de ani

Vecini de 20 de ani? Da, chiar daca traim intr-o lume in care totul se schimba, in care schimbam chirii peste chirii si nu apucam sa ne imprietenim bine cu vecinii din usa-in-usa ca trebuie sa cunoastem altii noi, un vecin a ramas constant 🙂 Cine? Mega Image, vecinul vostru de 20 de ani, exact atat cat se implineste acum de la deschiderea primului supermarket!

Pentru a sarbatori “Vecini de 20 de ani” Mega Image, alaturi de doamna Neli Cerna, va aduc un super concurs! Cum? Nu stiti cine este doamna Neli? Este mega-vecina, clienta fidela al magazinului Mega Image Titulescu si mai ales, o bucatareasa desavarsita! Originala din Ardeal, tanti Neli, cum imi place mie sa o alint, locuieste acum in Bucuresti, are 62 de ani gateste de la 16. A inceput ca noi toate, gatind pentru familie si cei dragi, apoi a gatit in unul din cele mai renumite restaurante din epoca de aur si, asa cum ii place dansei sa spuna, “a ardelenizat Bucurestiul!”. De ce mi-e atat de draga tanti Neli? Pentru ca e exact ca Buni Sia a mea: iti da retetele ei secrete, dar “Sa te puna bunu’ Dumnezo’ sa nu le respecti!” 🙂

NELI CERNA

Acum, Mega Image si tanti Neli cauta un mega-chef! Toate detaliile despre concurs vi le spun imediat, dar va anunt din start ca puteti castiga MARELE PREMIU: un voucher de cumparaturi la Mega Image in valoare de 500 de euro si un curs de gatit “Cooking with Joseph”. Ce trebuie sa faci pentru a te inscrie in concurs?
1. Intra AICI si raspunde la cele 2 intrebari. Apoi, impartaseste cu noi reteta ta cea mai cea, preparatul in fata caruia pana si mama soacra isi scoate palaria, ciorbita din care toata lumea vrea doua portii, prajitura din care trebuie sa coci 2 tavi pentru ca toti vecinii vor o bucatica 🙂 Incarca si o fotografie cu preparatul tau, ca sa fii cat mai convingator, da?
2. Doamna Neli impreuna cu Chef Alex Iacob si 2 bloggeri culinari (dintre care unul este subsemnata, draga voastra Teo) vor alege 20 de finalisti.
3. Cei 20 de finalisti vor participa la un cooking session organizat special pentru ei cu meniu prestabilit si toate cele! Trebuie sa o impresionati pe Doamna Neli si pe Chef Iacob pentru a castiga marele premiu!

Cu ce reteta as participa eu? Foarte simplu! Cu reteta de prajitura cu mere! Banal, ati spune, dar nu si prajitura mea! Pe langa faptul ca are o super-incarcatura de mere, sau asa cum ii place lui Buni sa spuna “mai mult mar cu prajitura decat prajitura cu mar”, are si o mega-incarcatura emotionala: este prima reteta pe care am gatit-o impreuna cu Buni si una dintre primele retete publicate pe blog 🙂 Am inceput sa pregatim prajitura cu mere impreuna inca de cand eram mici, si o ajutam pe buni sa dea merele pe razatoare. Intre timp, fratele meu si-a pierdut interesul pentru gatit, dar eu am devenit din ce in ce mai pasionata! Si, o data ce am ajuns la casa mea si am avut cuptorul meu, prima prajitura pe care am copt-o a fost cea cu mere, dupa reteta pe care Buni Sia mi-a scris-o cu atata drag in caietel, pe vremea in care ingredientele se masurau pur si simplu in cani, pahare, “dupa ochi” sau “faina cat incape”:)

prajitura cu mere

Astfel de retete, cu traditie in familia voastra, despre care aveti amintiri frumoase la mesele cu cei dragi si mai ales care sunt mega-delicioase, cred eu ca sunt intrari perfecte in orice concurs culinar. Stiu ca toti avem un mega-vecin si o mega-vecina, pentru care suntem in stare sa caram toate plasele de cumparaturi pentru o felie din cozonacul ei, vecina aceea din a carui apartament ies aromele care imbata toata scara si lipesc pofticosii de usa ei. Asta inseamna sa fii un mega-vecin si retetele acestea sunt cele pe care le cautam!

Pentru mine este o onoare sa jurizez preparatele voastre alaturi de chef Alex Iacob si mai ales alaturi de mega-vecina pe care oricine si-ar dori-o: doamna Neli 🙂 Abia astept sa citesc retetele voastre! Va doresc succes tuturor, dragilor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.