Falafel – chiftelute de naut #HaiSaMancamImpreuna

falafel

Eu si Falafelul ne-am imprietenit destul de tarziu, recunosc! Cand in sfarsit mi-am facut „curaj” sa incerc chiftelutele de naut, primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost „avaaaai, dar unde ai fost toata viata mea?” Si, culmea, a fost foarte aproape de mine, inca de mica. Stiu ca v-am mai povestit despre prietenii arabi ai parintilor mei, de la care am invatat retete absolut fabuloase, ca si Maqluba (Rasturnata) sau Kafta si care, bineinteles, mancau falafel tot la a doua masa. Dar oricat au insistat si ei si parintii mei, am refuzat, cu mintea mea de copilut de 7 ani sa inteleg ca ceva atat de verde poate fi atat de bun. In afara de spanac, nu mancam prea multe „verzaciuni” cand eram mica, dar nu-i bai, vorba ardeleanului, ne-am imprietenit ulterior si, acum, verdeturi de orice fel + Teo = MEGA LOVE!

falafel

Asa ca, datorita verdetii pe care nu o intelegeam, am ratat cativa ani buni de mancat Falafel. Apoi, cand in sfarsit l-am incercat, prin anul I de facultate, ghiciti ce? A fost pur intamplator pentru ca am crezut, sincer, ca sunt chiftele normale, din carnita de oaresce. Apoi, dupa prima imbucatura, nu doar ca am inteles ca nu sunt chiftele din carne, dar ne-am si indragostit iremediabil! In prima faza, mancam Falafel in special in perioadele de post, apoi a devenit, incet incet, o parte din meniul uzual si i-am invatat si pe cei dragi mie sa il aprecieze.

falafel

Acum mai mult ani, va prezentam pe blog o reteta de Falafel si simt eu ca nu l-am prezentat in cea mai buna lumina sau nu suficient de buna incat sa va convig sa il incercati la urmatoarea masa, asa ca azi revin cu reteta perfecta de Falafel, inspirata de fotografia postata de Vlad pe Facebook, folosind #HaiSaMancamImpreuna 🙂 Chiftelutele de naut sunt aboslut delicioase, o sursa foarte importanta de proteina si atat de usor de preparat! Vreti sa invatam sa le pregatim impreuna?

Ingrediente pentru 20-25 chiftelute de naut:
– 850g naut din conserva, scurs foarte bine de apa
– o ceapa rosie medie
– 5-6 catei de usturoi
– o legatura mare de patrunjel
– o legatura de coriandru
– 2 lingurite praf de copt
– 50g faina
– 2 lingurite sare
– piper proaspat macinat

Invata si tu sa pregatesti Falafel – chiftelute de naut pentru urmatoarea masa in familie! Gasesti reteta AICI 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

4 Comments

  1. Milea

    Eu nu stiu unde gasiti voi coriandru verde! Te rog sa ma ajuti cu asta! Daca totusi nu gasesc, inmultesc patrunjelul sau….ce fac?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna 🙂 Il gasesti in hypermarket la caserola de obicei sau in Lidl la ghiveci. Daca nu gasesti, pui putin mai mult patrunjel 🙂 Pofta buna!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Se pot face si la cuptor? Merci

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anca draga, eu nu am incercat, dar cu siguranta se poate! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.