Pachetele de primavara

pachetele de primavara

Ca sa fiu foarte sincera, am descoperit mancarea asiatica destul de tarziu, pentru ca nu am calatorit pe urma musonului si, la noi in Ardeal, restaurantele cu specific Asiatic au intrat destul de tarziu. Dar, DAR si cand s-a deschis unul dintre primele restaurant de tip take-away cu specific chinezesc din Cluj, s-a deschis exact la parterul cladirii in care lucram, asa ca, vorba lui Buni, “ziua si cheltuiala!”. Eram absolut indragostita de orezul prajit, pachetelele de primavera, puiul Shanghai si puiul dulce-acrisor. Cam acestea sunt si acum cele 4 preparate la care nu pot spune niciodata pas cand vine vorba de bucataria asiatica. Asa ca, amintindu-mi de pasiunea pe care o aveam pentru mini-restaurantul chinezesc (pasiune care s-a diminunat considerabil cand eram insarcinata cu Luca, pentru ca, se pare, lui nu ii placea la fel de mult puiul dulce-acrisor ca si mie :)) m-am gandit sa va arat azi cum pregatesc eu pachetelele de primavera! Fotografia cu “ditamai” platoul cu sushi, pachetele de primavara si alte bunataturi care mai de care, postata de Laura pe Instagram cu #HaiSaMancamImpreuna, m-a provocat si mai mult sa fac cele mai frumoase pachetele de primavara pe care le-am facut vreodata! 🙂

pachetele de primavara

Hai sa vorbim mai intai despre hartia de orez, pe care eu o folosesc intotdeauna la pachetetele de primavara fresh, adica cele pe care nu le prajim sau coacem in vreun fel si pe care la umplu de obicei cu avocado, legume diverse si uneori creveti si le servesc celor dragi cu sos de soia. La pachetelele de primavara prajite, insa, cele cunoscute ca “egg rolls” se foloseste un alt tip de aluat, pe baza de ou, in care se impheteaza umputura, care in 90% din cazuri contine carne, varza, morcovi, diverse legume sau germeni, cum sunt cei de fasole. Cum in magazinele de la noi gasesti fie foi de orez fie nimic, am ales din start sa folosesc pentru retete de azi foi de placinta, care sunt foarte subtiri si sunt perfecte pentru spring rolls in varianta prajita pentru ca, spre deosebire de foile de orez, sunt mult mai crocante dupa prajire. Daca vreti sa fie mega-ultra-crocante, puteti sa le ungeti cu ou batut inainte de a le praji.

pachetele de primavara

Umplutura se pregateste foarte usor, eu am ales sa folosesc carne de pui, dar puteti la fel de bine sa folositi vita sau porc, in functie de preferitele voastre sau, si mai bine, a celor dragi pe care ii invitati la masa. Pentru ca asta inseamna #HaiSaMancamImpreuna, nu? Sa impartim retetele noastre cele mai cele, retetele mostenite de la mama si bunica si, de ce nu experimentele noastre culinare cu toti cei care vor sa fie mini-tester…aaaahhhh…pardon…musafiri in bucataria noastra minunata unde se intampla numai retete una si una si toate experimenele culinare sunt reusite sigure!

pachetele de primavara

Ingrediente pentru 40 buc:
– o lingura sos de soia
– o lingurita vin alb
– sare si piper dupa gust
– o lingurita amidon
– 500g carne de pui
– 2 linguri ulei
– 2 catei usturoi
– o lingurita ghimbir proaspat dat pe razatoare
– o ceapa verde taiata fasii
– 300g varza data pe razatoare
– 2 morcovi taiati bastonase (julienne)
– 2 linguri sos de stridii
– o lingura amidon
– 60ml apa
– un pachet foi pentru placinta (400g)

preparare-pachetele-de-primavara-1

CLICK AICI pentru reteta completa de Pachetele de primavara in sectiunea Din poza in farfurie!!!

14 Comments

  1. Intotdeauna ma inspira retetele tale si ma ajuta sa pregatesc mancaruri inedite celor dragi. 🙂

  2. Foi de placinta? Nu era cu foi de orez?

    • Laura, am explicat deja in reteta diferentele si de ce am folosit foi de placinta si nu de orez 🙂 Multumesc!

  3. Foarte frumos!
    Totdeauna recunoscatoare pentru ceeace faci si impartasesti cu noi.
    Multumiri!

  4. Tarnovețchi

    Foaia de plăcintă se poate face și în casa sau trebuie musai cumpărată?

  5. Valentina

    Buna, interesante retete!!pana la urma pui una sau doua linguri de amidom,ca e scrisa de doua ori la ingrediente.multumesc

    • Valentina draga, o lingura pui la carne, o lingua o folosesti alaturi de apa, ca “lipici” 🙂 NU este o greseala in reteta. Multumsc mult si spor la bucatarit! 🙂

  6. Alexandra

    Imi spui te rog de cine sunt făcute foile de placinta? Multumesc

  7. Cristina D.

    Teo ,
    Delicioase pachetele. Am prajit primele doua si mi s.a parut ca intra prea mult ulei in ele. Asa ca le.am uns cu ou si la cuptor cu ele 🙂

    A doua varianta a fost pe gustul tuturor! 🙂

    • Super, Cristina Ma bucur cand improvizati si faceti retetele dupa gustu voastru si al familiei. Te pup tare tare si sa va fie de bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.