Tutorial DIY – Litere luminoase

tutorial litere luminoase

Pentru ca v-a placut atat de mult articolul Decoratiuni de iarna pentru casa, m-am gandit ca din cand in cand (as vrea saptamanal, dar nu stiu cum o sa stau cu timpul si nu vreau sa va promit si sa nu se intample) sa postez diverse tutorial DIY, cu decoratiuni si lucrusoare faine pe care le puteti face pentru casa, diverse proiecte pe care le puteti incerca in weekend. De ce? Pentru ca toti avem nevoie de un hobby si de ceva care sa ne rupa de rutina de zi cu zi si, dupa o saptamana la birou sau avand grija de cei mici sau facand orice altceva care tine de rutina si de nu sufletelul nostru, avem nevoie de ceva numai si numai pentru noi. Cand ma asez la masa de lucru si deschid cutia de vopsea, intru in lumea mea si ma deconectez total de tot si de toate. Este o relaxare de care am nevoie desi lucrez de acasa si fac ce imi place mie cel mai mult in lume – gatesc – tot am nevoie de o activitate numai a mea, care sa ma relaxeze total. Si, ma gandesc ca si voi simtiti la fel si poate o sa va bucure aceste articole si sper sa facem lucruri frumoase impreuna 🙂

Literele luminoase sau Marquee Letters sunt niste decoratiuni pe care mi le-am droit foarte mult, poate pentru ca iubesc luminitele si sufar cand trebuie sa despodobesc bradul de Craciun si…se duc luminitele. Dar, literele luminoase sunt 1. foarte scumpe (le-am gasit numai pe ebay sau amazon si cu tot cu transportul sunt mega scumpe) si 2. nu le gasesc la noi. Asa ca, un pic de inspiratie de pe Pinterest, cateva materiale foarte simple pe care le-am gasit la papetarie (din IPB am luat literele), o ora din timpul meu…si literele luminoase sunt ale mele!

tutorial litere luminoase

tutorial litere luminoase

De ce avem nevoie?
– litere de carton (paper mache)
– o instalatie luminoasa led pe baterii
– vopsea acrilica alba (sau culoarea voastra preferata)
– lac final protector pentru decoupage (optional)
– pensula
– un cutter
– pistol de lipit cu silicon (sau un lipici puternic)
– un creion
– o surubelnita ascutita

tutorial litere luminoase

Taiem cu mare grija, cu cutterul, partea din spate a literelor de carton (eu am ales L&T, din motive evidente 🙂 ) si scoatem umplutura din mijloc. Vopsim literele in 2-3 straturi de vopsea acrilica, pana vopseaua este opaca si arata ok, lasand sa se usuce bine intre straturi. Puteti grabi procesul de uscare folosind uscatorul de par, pentru ca vopseaua acrilica este pe baza de apa. Cand literele sunt vopsite si uscate, le dam cu lacul de protectie, care nu este obligatoriul, dar ajuta foarte mult ca literele sa fie rezistente la umezeala, mai ales ca sunt din carton.

tutorial litere luminoase

Cand este uscat si lacul, insemnam literele in locul in care urmeaza sa vina luminitele. Eu am avut ghirlanda cu 20 de led-uri, asa ca le-am distribuit uniform pe litere. Folosim apoi surubelnita pentru a face gaurile pentru luminite, cu grija pentru ca daca sunt prea mari…s-a dus tot proiectul. Introducem apoi led-urile, cu mare grija sa le introducem in ordinea corecta, astfel incat intrerupatorul sa ajunga in partea dreapta jos, da? 🙂

tutorial litere luminoase

Cand totul e la locul lui si suntem multumiti de cum arata litere luminoase, putem fixa beculetele le locul lor si sa ascundem firele de pe spate folosind pistolul de silicon sau un lipici universal cu uscare rapida.

tutorial litere luminoase

Literele de carton stau foarte bine in picioare de unele singure, nu trebuie sa va faceti griji, dar eu am preferat sa le lipesc cu totul in mini-valiza de lemn, care se potriveste foarte bine in casuta mea. Am fixat literele tot cu pistolul cu silicon si…gata! Sunt tare fericita, au iesit absolut superbe si lui Luca ii plac super mult! Sper sa va placa si voua si sa fie un proiect fain de facut in weekend! Va pup tare tare!

tutorial litere luminoase

tutorial litere luminoase

tutorial litere luminoase

2 Comments

  1. Salut Teo. Unde ai gasit litere de carton? Multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.