Caserola de legume

caserola de legume

Reteta scurta de vineri – caserola de legume – reteta simpla, cu ingrediente de baza, pe care toti le avem in frigider sau in camara si le putem combina in noi si inedite moduri. Reteta scurta de vineri este reteta care ne scoate din incuractura in weekend sau in timpul saptamanii cand nu avem prea mult timp la dispozitie pentru a gati dar totusi ne dorim mancare gatita acasa si nu la pachet de la restaurant.

caserola de legume

Acum ca ne-a lamurit ce e cu reteta de vineri, sa vedem ce gatim azi: caserola de legume, perfecta pentru zilele de post ca si fel principal dar si o garnitua langa orice fel de carne. Puteti sa o pregatiti de seara si apoi sa o dati la cuptor a doua zi sau puteti chiar sa o congelati 🙂

caserola de legume

Ingrediente pentru 4 portii:
– 2 vinete mari
– 2 zucchini/dovlecei mari
– 4 cartofi mari
– o ceapa
– 3-4 catei de usturoi
– 100ml ulei de masline
– sare, piper, oregano, busuioc, praf de usturoi dupa gust
– 100g cascaval dat pe razatoare

Intr-o tigaie mare incingem uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt, pana ceapa devine translucida. Spre final adaugam si usturoiul tocat si il calim impreuna cu ceapa cateva secunde. Condimentam cu sare si piper. Intre timp, spalam bine legumele si le taiem in felii de 1/2 cm grosime. Puteti curate cartofii sau ii puteti lasa cu coaja, cum doriti 🙂 Puteti adauga si felii de rosii, daca tot le aveti in camara. Pe fundul unui vas termorezistent (sau o tava) punem amestecul de ulei si ceapa. Asezam deasupra feliile de legume, alternative, astfel incat sa fie cat mai colorate. Stropim cu ulei de masline, condimentam cu sare, piper, praf de usturoi, ierburi aromatice.

caserola de legume

Acoperim vasul cu folie de aluminiu, pe care o gaurim din loc in loc cu o scobitoare. Dam totul al cuptorul incins la 200°C timp de 25-30 min sau pana cartofii sunt facuti (furculita intra foarte usor in ei). Cand cartofii sunt gata (ei se face cel mai greu), scoatem caserola din cuptor, indepartam folia de aluminiu, preseram deasupra cascavalul dat pe razatoare si dam din nou la cuptor 7-8 minute sau pana cascavalul este frumos rumenit.

caserola de legume

Urmatoarea caserola de legume va contine cu siguranta mai multe vinete si felii de rosii, pentru ca…imi plac mie foarte mult vinetele 🙂 Dar puteti folosi si alte legume, puteti pune chiar felii de ceapa, ciuperci, cartof dulce, ardei gras. Caserola de legume a fost garnitura noastra pentru un delicious piept de rata. Daca doriti sa il incercati si voi, gasiti toate instructiunile AICI.

caserola de legume caserola de legume

Sper ca v-a placut reteta si daca o incercati, astept pozele voastre pe Pagina de Facebook Teo’s Kitchen 🙂

5 Comments

  1. Arata foarte interesant, si cred ca este si foarte delicios 🙂

  2. Paula

    Buna Teo
    Inca o data am facut una dintre retetele tale si pot spune ca a iesit delicioasa.Atat de bune incat imi venea sa mananc toata tava.Noi am servit cu snitele din piept de curcan..mi-ar fi placut rata dar nu am gasit.Iti multumesc pt minunata reteta.Te pup

    • Eu iti multumesc, draga Paula, ca ma citesti si ca incerci retetele mele! Pupici cu sclipici, cum ar zice fetita Zurli 🙂

  3. Florin

    Ia sa vedem cum iese, acum o am la cuptor. Nu prea ma impac bine cu dovlecelul, dar vinetele, rosiile si condimentele si ciocanelele de pui sper sa isi faca treaba. ^_^

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.