De ce folosesc Windows 10

bn300x250

Voi ma cunoasteti deja foarte bine, sunt sigura, dupa ce am petrecut atatia ani impreuna aici pe blog si daca nu ma cunoasteti inca, sa stiti ca sunt mamica de Luca de 7 anisori si blogger culinar la Teo’s Kitchen. Ambele joburi sunt ultra-full-time si asta inseamna ca pe langa tot ce il priveste pe Luca, de la trezitul dimineata la 6 si pana la dusul-adusul de la scoala, teme, activitati impreuna, iesit in parc, fac singura si tot ceea ce tine de blog: eu fac pozele, eu le editez, eu gatesc, eu spal vasele, eu ma ocup de pagina de Facebook, va raspund la comentarii si mail-uri si ma ocup de relatiile cu toti colaboratorii. Nu ma intelegeti gresit, nu ma plang deloc, imi place foarte mult ceea ce fac si nu mi-as dori nicio alta meserie din lume, dar cert este ca trebuie sa fiu foarte bine organizata. Despre asta vreau sa va povestesc azi, despre unul din trucurile mele pentru a fii organizata si a-mi duce toate task-urile la bun sfarsit. Widows 10, asa se numeste unul din aliatii mei zi de zi.

De ce imi place Windows 10? 

Pentru ca e familiar. Mie si cu siguranta si voua. Daca sunteti obisnuiti cu Windows 7 si Windows 8, Windows 10 vine ca o gura de aer proaspat, care le combina in cel mai util mod cu putinta. Windows 10 imbina Live Tile-urile pe care le stim din Windows 8 cu meniul clasic de Windows 7 (care mie imi place foarte mult) si permite utilizatorului sa aleaga forumula preferata, care ii face munca mai usoara: poti alege un meniu clasic sau unul cu Live Tile, in functie de cum te simti cel mai confortabil.

Pentru ca am facut upgrade-ul la Windows 10 gratuit, avand deja o licenta de Windows 8, fara a pierde programele deja instalate, aplicatii sau fisiere. Si daca eu, gospodina, am reusit sa fac asta fara nicio bataie de cap, sunt sigura ca si voi va veti descurca la fel de bine. In plus, imi place foarte mult ca pentru Windows 10 Home am mereu activat sistemul de actualizare, asta inseama ca se instaleaza automat cele mai noi functii si patch-uri de securitate, asa ca sunt mereu la zi cu tot si laptop-ul zboaraaaa in deplina siguranta :).

Ma impac foarte bine cu browserul integrat in Windows 10 – Edge (pentru ca Microsoft si-a luat la revedere de la Internet Explorer in acesta noua varianta). Edge are o noua interfata optimizata touch, o viteza foarte buna si eu il prefer in locul lui Crome. In plus, pentru ca nu de fiecare data cand vad un articol interesant am si timpul necesar sa il citesc, ma ajuta foarte mult Reading List-ul de la Edge, care ma lasa sa salvez articole sau alt continut interesant pentru mine, ca sa il citesc mai tarziu, pana se coace ceva in cuptor, de exemplu J In plus, reading list-ul sau “lista de lectura” se poate accesa de pe orice devie cu Windows 10, daca ne logam cu un cont Microsoft.

Multiple Desktops ma ajuta exact cu ce va spuneam mai sus – un management  mai bun al ferestrelor de lucru – pot edita poze, scrie articole, urmari retelele sociale pentru ca e foarte usor sa interactionez cu aplicatiile active. Ajunge sa apas CRTL+Windows ai vad in Task Switcher ferestrele aplicatiilor. Aplicatiile sunt foarte usor de identificat si activat si, o data ce te obinuesti cu asta, nu iti poti inchipui cum a fost multi-tasking-ul inainte.

Windows Store – obisnuita de la Android, nu are cum sa nu imi placa magazinul Windows de unde pot lua aplicatiile sau jocurile de care am nevoie, majoritatea fiind free.

Si, la final, am lasat parte care imi place mie cel mai mult, cea legata de fotografii. In aplicatia Photos am toata colectia de fotografii la degetelul meu mic si nu doar cele de pe laptop, ci si cele de pe telefon, tableta sau orice alt device prin intermediul aplicatiei One Drive. Pot vedea toate pozele organizate dupa data, album sau folder. E foarte usor sa le organizez, mai ales ca la o reteta fac peste 100 de fotografii. Imi plac foarte mult filtrele integrate, care ma ajuta sa editez rapid pozele, in special cele pe care le postez apoi pe Facebook sau Instagram. In plus, am optiunea de a pastra si fotografia editata si cea initiala, iar din aplicatia Photos pot distribui (share-ui) foarte usor pozele, deja editate frumos 🙂

Dupa cum bine puteti observa, eu nu sunt techie si nu am intrat in detalii foarte specifice si foarte tehnice, sunt doar un omulet cae foloseste Windows 10 si e incantat de el. Mai multe detalii gasiti AICI sau cu un simplu click pe bannerul din dreapta blogului 🙂

3 Comments

  1. pe cand o aplicatie teo in magazin?

  2. Fan Torvalds

    Eu sunt mai sceptic cu oferta acestui sistem de operare mai ales dupa ce am citit Contractul de furnizare a serviciilor Micro$oft (https://privacy.microsoft.com/ro-ro/privacystatement/).
    Nu spun ca alte sisteme nu au posibilitatea de a face la fel … dar daca te uiti bine la ce scrie ca ar colecta de la un utilizator windows te cam pui pe ganduri, practic daca lasi setarile default la sistem te-ai pricopsit cu un Big Brother in toata deplinatatea functiilor sale de spionaj si colectare a datelor private. Citeste cu atentie ce poate face windows 10 si dupa aia poate mai retusezi laudele aduse unui sistem implementat cu forta pe cat mai multe PC-uri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.