Panna cotta Donald Duck

panna cotta

Cred ca nu mai e un secret pentru nimeni ca una dintre activitatile preferate alaturi de Luca, o activitate mama-fiu daca vreti sa ii spunem asa, este gatitul. Gatim impreuna din foarte multe motive: il familiarizez si imprietenesc cu diverse ingrediente foarte sanatoase, la care neu personal nu am avut acces cand eram mica, de genul avocado sau somon afumat; il invat sa isi pregateasca singur, incet incet, pas cu pas, retetele lui preferate, pentru ca sper ca ulterior in viata, candva cand va fi departe la facultate sau poate chiar insurat la casa lui, ii va prinde bine sa stie sa isi gateasca mancarea preferata si, totodata, sper sa isi aduca aminte de mine si de momentele noastre simpatice petrecute impreuna in bucatarie.

panna cotta

Gatitul alaturi de cei mici inseamna in primul rand amintiri minunate impreuna si Revista Disney Magia Dulciurilorne ofera noua, mamicile creative, noi sin oi motive de a gati alaturi de puiutii nostri. Acum cateva luni va povesteam despre Fursecurile Mickey Mouse pe care le-am pregatit impreuna cu Luca si i-au fost atat de dragi incat le repetam constant in bucatarioara noastra.  Fiecare numar al revistei Magia Dulciurilor vine impreuna cu forma inedite, care sa va ajute sa pregatiti cele mai simpatico deserturi inspirate din personajele Disney pe care piticii le iubesc atat de mult! Retetele sunt variate, de la retete mai complexe, care se intind pe mai multe numere ale revistei si care va invata de fapt cum sa deveniti mici cofetarese la voi acasa si retete mai simple, foarte usor de prefatit alaturi de cei mici sau chiar de copii, cu putin ajutor de la mami 🙂 In numarul acesta al revistei am primit forma Donald Duck! Mai trebuie sa va spun ce bucurie a fost pentru Luca??? Nu, de data aceasta nu am gatit impreuna cu el, ci l-am asteptat cu surpiza cand a venit de la scoala. Acum e atat de entuziasmat incat vrea sa incercam toate (da da, ati citit bine, TOATE) retetele din revista! Foma Doland Duck se gaseste in editia de final a seriei Disney Magia Dilciurilor, aparuta pe piata pe 4 mai. Puteti cumpara aceasta revista dar si intreaga colectie de AICI 🙂

panna cotta

panna cotta

Forma Donald Duck este o forma de silicon de foarte buna calitate, pe care o puteti folosi pentru a pregati reteta de jeleu pe care o gasiti in acest numar al retetei, sau reteta de Panna Cotta Donald Duck pe care vi-o propun eu azi si bineinteles diverse retete de budinca, fie in varianta clasica fie budinca cu chia, de exemplu. La fel de bine puteti folosi forma Donald Duck pentru inghetata!

panna cotta

Sigur, curioasa din fire, nu m-am lasat pana nu a incercat forma si la copt! Imi ramasese putina compozitie de la Carrot Cake si…l-am pus pe Donald la treaba! Checul s-a copt foarte frumos, forma de silicon s-a comportat impeciabil, pentru ca, asa cum va spuneam, este de foarte buna calitate. In plus, ce mi-a placut foarte mult este faptul ca are si picioruse si asta o face extrem de stabila, cee ace nu este characteristic formelor din copt de silicon, fiind in general destul de greu de folosit la copt. Nu si aceasta insa 🙂 Si eu si mini-masterchef-ul Luca am fost foarte multumiti de rezultat!

panna cotta

Acum sa va spun despre Panna Cotta, una dintre deserturile preferate pe timp de vara de Luca si de copii in general, pentru ca este racoroasa, are o aroma subtila de vanilie si poate fi decorate cu fructe proaspete sau jeleu de fructe. Pentru mamicile presate de timp este desertul ideal pentru ca se pregateste usor si se pot pregati mai multe portii in acelasi timp scurt. Din cantitatea de Panna Cotta din forma Donald Duck au mancat pe saturate 1 copil si doi adulti, ca sa va faceti o idee.

Ingrediente pentru 2-4 portii:
Timp de preparare: 20 minute, timp de asteptare 4 ore, dificultate medie
– 200ml smantana dulce pentru frisca
– 200ml lapte
– miezul de la o pastaie de vanilie
– 50g zahar
– 10g gelatina fin maruntita alba
– 50ml apa rece
– 6 capsuni

panna cotta

Mai intai amestecam gelatin cu 50ml apa rece si o lasam la inmuiat 10 minute. Intre timp, intr-o craticioara, punem smantana dulce, laptele, zaharul, miezul de la batonul de vanilie si punem totul pe foc, la foc mediu, amestecand cu spatula pana zaharul este topit si amestecul incepe sa fiarba. Tragem de pe foc si strecuram totul, folosind o sita fina. Adaugam si gelatina si amestecam pana este topita. Este ideal sa amestecam cu spatula sau cu o lingura de lemn si nu cu telul, pentru ca se va face foarte multa spuma. Turnam apoi amestecul in forma Donal Duck si adaugam capsunile taiate marunt, apoi dam forma la frigider cel putin 4 ore sau pana e bine asezata inainte de a o rasturna pe un platou.

panna cotta

Eu am fost incantata de rezultat, EU, “femeie de 32 de ani, la casa ei si cu copil”, cum imi zice Buni Sia, d’apoi Luca? Luca a fost in extaz si cu siguranta la fel vor fi si copiii vostri daca incercati retetele din Revista Disney Magia Dulciurilor! Sa nu uitam ca mancarea o savuram intai din ochi si acest lucru este cu atat mai valabil in cazul copiilor. Daca noi adultii mai dam o sansa unui preparat care nu arata neaparat extraordinar, insa suntem suficient de curiosi pentru a incerca ceva nou, pentru cei mici mancarea TREBUIE sa fie atractiva vizuala ca sa fie tentati sa o incerce! Sper ca v-au placut articolul si reteta de azi si v-au convins sa gatiti dulciuri minunate alaturi de puiutii vostri. Va puuuuupam si eu si mini-eu, adica Luca! 🙂

panna cotta panna cotta

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

One Comment

  1. Alexandra

    Teo a mea draga. Da, poate suna ciudat sa iti spun „a mea”, dar te citesc de cand ai început blogul in 2007 si simt cumva ca esti a mea 🙂 Tocmai pentru ca te citesc de atata timp si simt ca te cunosc atat de bine, vreau sa iti spun cate ceva (e prima data cand comentez pe blog): ai cea mai frumoasa evolutie din online sau de pe „nișa de food” cum îi spunem noi. Ai crescut atât de frumos si de natural, ai trecut atat de fin la un alt nivel si cel ma important, AI RAMAS OM! Sunt atatea bloguri care au inceput o data cu tine sau in perioada aceea si care, desi or avea „trafic” mai mare (nu discutam acum cum l-au obtinut) nu au si nu vor avea niciodata sufletul tau. Sufletul tau se vede in ochi, in fiecare articol pe care il scrii, in tot ce faci. Te-am ascultat la conferinta anul trecut si am vazut aceeasi suflet. Te-am urmarit cu Luca (scuze daca suna ciudat, dar pur si simplu ne-am intersectat la Atelierul de pizza saptamana trecuta si v-am recunoscut) si am fost uimita de relatia pe care o aveti. Stiam asta de pe blog si poate o parte din mine a crezut ca e doar „marketing” dar sa va vad impreuna in viata reala a fost uimitor. Modul in care ii vorbesti, in care radeti impreuna, sinceritatea cu care iti spune orice…as fi vrut si eu sa am o mama asa. Faptul ca la ora 20, dupa o zi de munca si facut teme (am si eu un copil si stiu cum e) aratai ca scoasa din cutie, spune foarte multe despre tine si m-am convins ca Teo nu e un produs de marketing, Teo e pur si simplu un om modest, extraordinar de sincer in ce scrie si ce prezinta pe blog, o femeie faina si un model de urmat. E prima data cand iti scriu si se pare ca am reusit sa umplu o pagina. Ce vroiam de fapt sa spun este ca te admir mult si o sa te citesc la fel ca pana acum, avand convingerea ca esti o mica minune.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.