9 retete de salata

retete de salata

9 retete de salata! De ce? Pentru ca vara inseamna salata si pe langa retetele clasice, pe care le stim de la mamele si bunicile noastre: salata de rosii, ceapa si castraveti, salata de varza, salata de salata verde cu otet si zahar, e minunat sa incercam si retete noi, de salate care nu sunt neaparat servite alaturi de carne si orez/cartofi, ci sunt o masa ele in sine. Sunt retete pe care eu le iubesc si pe  care vi le recomand cu tot sufletul si in care va incurajez sa folositi ingredient care poate, in mod normal, nu isi fac loc in cosul vostru de cumparaturi: avocado, orez salbatic, creveti sau naut. In plus, va propun si retete cu iz oriental – Ezme si Tabbouleh, pentru ca, pana la plecarea in concediu, sa calatorim macar cu sufletul si din punct de vedere culinar pe alte meleaguri. Sper sa incercati cele 9 retete de salata si  sa va bucure vara! 

SALATA DE AVOCADO CU PUI – o mancare super rapida, pe care o puteti prepara si cand aveti musafiri si o serviti asa, mai fancy, pe tartine sau crostini, dar si ca un pranz sanatos pentru intreaga familie. In plus, este modalitatea perfecta pentru a “recicla” gratarul din piept de pui ramas de la iesirea la iarba verde.

retete de salata

SALATA DE OREZ SALBATIC – o salata foarte satioasa, care poate fi servita ca atare, pentru un pranz sau o cina de vara, dar merge perfect si ca o garnitura langa un gratar din piept de pui, de exemplu. Este salata perfecta pentru dus la gratar sau la iesirile la iarba verde, puteti pregati toate ingredientele cu o seara inainte iar inainte de servire sa adaugati dressingul, pe care il tineti intr-un borcanel inchis ermetic si il agitati inainte de a-l turna peste salata.

retete de salata

EZME – SALATA TURCEASCA DE ROSII – este considerata un aperitiv in bucataria turceasca si este servit alaturi de kebab. Ezme, cuvantul in sine inseamna piure/tocat, de aici rezulta si modul de preparare aparte al salatei – fiecare ingredient este tocat foarte foarte marunt. La capitolul condimente, nelipsiti sunt fulgii de ardei iute, care fac Ezme salata de rosii turceasca sa fie picanta , sumac-ul, pe care il gasiti si la noi la magazinele de condimente, da gustul acrisor specific salatei ezme, in special in combinatie cu un strop de zeama de lamaie si melasa de rodii.

retete de salata

SALATA DE PORUMB – Este cea mai buna salata de porumb pe care am mancat-o vreodata, perfecta de una singura la cina, perfecta pentru pranzul din caserola la birou dar si ca o garnitura alaturi de un gratar din orice fel de carne. Este o reteta inspirata de salatele de porumb servite ca street food in Mexic si in tarile latine si este potrivita  pentru petrecerile sau gratarele cu multi oaspeti, pentru ca se face rapid, cu ingrediente la indemana si cantitatile pot fi dublate/triplate foarte usor.

retete de salata

SALATA COLESLAW – se potriveste perfect alaturi de pui si de orice fel de carne la gratar in general si este una din favoritele mele pe timp de vara, pentru ca e super racoroasa si se face foarte rapid. Desigur, vara inlocuiesc total maioneza cu iaurtul grecesc. Este reteta cea mai apropiata de celebra Salata Coleslaw servita la KFC.

retete de salata

SALATA DE VINETE CU CIUPERCI SI ARDEI KAPIA – o alternativa a salatei clasice de vinete, trebuie neaparat sa incercati aceasta salata vara asta! Daca folositi ciuperci de padure – hribi, ghebe, galbiori, gustul va fi cu atat mai special!

retete de salata

TABBOULEH – SALATA CU BULGUR – o salata de vara, cu iz oriental, foarte satioasa si plina de arome, mai ales daca folositi legume foarte bine coapte si aromate! Bulgurul se pregateste foarte usor, il gasiti in magazinele DM sau la Plafar si este foarte versatil, il puteti folosi chiar si la sarmale!

retete de salata

SALATA CAESAR CU CREVETI – Este una dintre salatele mele favorite, foarte usor de facut si foarte gustoasa. Unul din motivele pentru care imi place asa mult, este ca e foarte versatila – puteti folosi pui, creveti, somon afumat sau poate fi mancata simpla. Din punctul meu de vedere, sosul face toata salata si este “secretul” unui Caesar bun.

retete de salata

SALATA DE NAUT – un fel principal in sine, o salata satioasa, plina de proteine si vitamine! Nautul la conserva este foarte accesibil si este genul de salata perfecta pentru pranzul la caserola sau picnic.

retete de salata

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.