Cartofi umpluti cu zacusca

cartofi umpluti cu zacusca

Ideea retetei de cartofi umpluti cu zacusca a venit in urma unuia dintre LIVE-urile “Ce-ai prin frigider?” pe care le facem pe Facebook 🙂 Eu va spuneam ca am in frigider borcane de zacusca facuta de Buni si foarte multi dintre voi mi-ati spus ca si voi aveti zacusca…cum e si normal in orice casa de om gospodar, in luna octombrie 🙂 Asa ca m-am gandit sa folosim zacusca intr-o reteta, pentru ca pana la urma, este o delicioasa pasta de legume, ideala nu doar pentru intins pe paine, ci si in preparate ca si reteta de azi: Cartofi umpluti cu zacusca.

cartofi umpluti cu zacusca

Cand eram mici, una din matusile noastre facea o pizza delicioasa: pe blatul subtire ungea un strat generos de zacusca, in locul sosului de rosii, apoi punea restul ingredientelor pentru toping: felii de sunca, felii de ou si bucatele de slaninuta (echivalentul mai modernului bacon) iar deasupra mult cascaval dat pe razatoare. Era absolut delicioasa si toata lumea spunea ca are un gust special, dar nimeni nu suspecta ca este dat de…zacusca! Apoi am incercat eu o reteta de clatite sarate, pe care le-am umplut cu zacusca, le-am asezat in tava, am turnat deasupra un amestec de oua batute si cascaval si le-am copt pana cascavalul s-a rumenit. Au fost…nu va spun! Sa incercati si voi! 🙂

Care sunt comentariile care au inspirat reteta de Cartofi umpluti cu zacusca? Puteti urmari AICI Live-ul “Ce-ai prin frigider?” powered by Coca-Cola, unde voi imi scrieti in comentarii ce ingrediente aveti la indemana in frigider si in camara si eu le transform in retete pe blog!

cartofi umpluti cu zacusca

Marinela Sirbu – “Auzisem ca se poate pune zacusca pe pizza”

Edith Katona  – “Yeeeeeeeeeeee ,normal , in general cei din generatia mea,sper ca si voi sa ne urmati…sa faceti zacusca in fiecare an!”

Bogdan Loredana – “Pizza cu zacusca de post”

Domnica Halalae – “Am zacusca!!!”

Coroiu Sanda – “Am zacusca :)”

Monica Cristian – “Avem zacusca”

Florina Catalina – “Avem avem zacusca :)”

Ciobanu Andreea – “Si eu am facut zacusca!”

Ioana Balota – “Am zacusca, de la mama…yam, yam!”

Alina Lupascu – “O cămară plin de zacuscă!”

Printesa Brandusa – “Am zacusca in frigider…de la mama!”

Asa ca, inspirata de ataaaaaata zacusca din frigiderele voastre, am trecut la treaba! Iar daca sunteti in cautarea retetei perfecte de zacusca, pot sa va sugerez cu tot dragul Reteta de zacusca cu vinete a la Buni Sia!

zacusca

Ingrediente pentru 5 portii:
Timp de preparare 1h20min, dificultate redusa
– 5 cartofi mari
– 50ml ulei de masline
– o lingurita sare
– o lingurita piper
– o lingurita boia afumata
– 5 linguri zacusca
– 100g bacon
– 100g cascaval dat pe razatoare
– 4 linguri patrunjel tocat marunt

cartofi umpluti cu zacusca

  1. Incingem cuptorul la 180°C, tapetam tava cu hartie de copt si spalam foarte bine cartofii, folosind o perie curata. Punem cartofii intr-un bol, turnam deasupra uleiul de masline, sarea, piperul, boiaua afumata si jumatate din cantitatea de patrunjel. Amestecam bine, astfel incat cartofii sa fie bine acoperiti. Ii asezam in tava si ii coacem o ora sau pana furculita intra foarte usor in ei. Cat timp cartofii sunt la cuptor, prajim cubuletele de bacon intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de ulei, apoi le scoatem pe hartie absorbanta, pentru a indeparta excesul de grasime.

cartofi umpluti cu zacusca

  1. Taiem cartofii in cruce, cu un cutit bine ascutit, fara a taia pana jos. Cu ambele maini apasam cartofii din lateral, astfel incat sa se deschida ca o floare. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem o parte din miezul cartofilor, pentru a face loc pentru zacusca.

cartofi umpluti cu zacusca

  1. Umplem fiecare cartof cu zacusca, punem o lingurita de cubulete de bacon, apoi cascaval razuit si la final patrujelul tocat marunt. Dam cartofii la cuptor 8-10 minute sau pana cascavalul este topit.

cartofi umpluti cu zacusca

Desi este o mancare foarte simplu de pregatit si mai ales foarte economica, arata bine pe orice masa de toamna, fie ca e o masa in familie sau o masa speciala. Pentru o varianta de post, omiteti baconul si folositi tofu in loc de cascaval. Nu uitati: cand postati pe Facebook si Instagram fotografii cu preparatele inspirate de pe blog, folositi hashtag-ul #tastethefeeling ca sa-mi bucurati si mie sufletelul cu reusitele voastre culinare 🙂 Sa va fie cel mai bine!

cartofi umpluti cu zacusca

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.