Biscuiti Red Velvet Crinkle

biscuiti red velvet crinkle

Biscuiti Red Velvet Crinkle avem in meniul de azi si sper ca vor intra cu “magna cum laude” in meniul vostru prentru Craciun! In plus, in LIVE-ul “Ce-ai prin frigider?” de luni am vorbit despre cadouri comestibile pentru cei dragi si am pregatit impreuna amestec de ciocolata calda, iar acesti biscuiti merg perfect cu tema noastra! In plus, sunt cadoul meu special pentru echipa Coca-Cola, carora le multumesc din suflet pentru toata increderea in mine, pentru proiectul frumos pe care l-am avut anul trecut cu #HaiSaMancamImpreuna si pentru anul acesta minunat de live-uri “Ce-ai prin frigider?”. A fost si este unul dintre proiectele mele de suflet: in fiecare zi de luni, pe pagina de Facebook Teo’s Kitchen, avem un live simpatic in care voi imi spuneti ce ingrediente aveti la indemana in frigider si eu la transform apoi in retete pe blog sau in retete video. Asa ca da, un an minunat petrecut alaturi de Coca-Cola merita niste biscuiti specili, in combinatia rosu-alb, fix pe gustul lui Mos Craciun!

biscuiti red velvet crinkle

Tips and tricks utile pentru “Biscuiti Red Velvet Crinkle”:

✓ puteti alege pungute simple de hartie, in care sa puneti 5-6 bucati de biscuiti Red Velvet Crinkle, apoi decorate pungutele cu accesorii de Craciun: stelute, bucati de beteala, globulete, scrieti un mesaj frumos si cadoul comestibil e gata!

✓puteti inlocui colorantul alimentar rosu gel cu pudra de sfecla sau puteti pune 5 lingurite de apa foarte concentrata in care a fiert sfecla

✓pentru un efect “de crapare” cat mai evident, acesta fiind efectul “crinkle” pentru care biscuitii sunt faimosi, puteti sa ii dati de 2 ori prin zahar pudra, ca sa fiti siguri ca au facut o crusta groasa inainte de a-i baga la cuptor

biscuiti red velvet crinkle

✓este foarte important ca aluatul sa stea la rece cel putin 2 ore inainte de a modela biscuitii. Fiind un aluat pe baza de unt, daca nu este suficient de rece, se va lati foarte tare la copt. Eu prefer sa dau bilutele din aluat prin zahar pudra, apoi sa le asez in tava si sa le dau din nou la frigider o jumatate de ora inainte de a le coace. Astfel, ies perfecti de fiecare data!

✓puteti sa pregatiti aluatul pentru biscuiti Red Velvet Crinkle din timp si sa il tineti la congelator pana in momentul folosirii. Ii decongelati si ii pregatiti exact ca si cum ar fi din aluat proaspat

biscuiti red velvet crinkle

Ingrediente pentru 30 bucati:

  • 400g faina
  • 40g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¾ lingurita sare
  • 170g unt la temperatura camerei
  • 200g zahar
  • 3 oua mari
  • o lingura lapte
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • colorant alimentar rosu gel sau lichid
  • 150g zahar pudra (poate fi si zahar pudra vanilat)

biscuiti red velvet crinkle
Intr-un bol incapator amestecam faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In bolul mixerului amestecam untul cu zaharul pana avem o spuma. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adaugam laptele, vanilia, zeama de lamaie si colorantul alimentar. Amestecam din nou. Pornim mixerul la viteza mica si adaugam amestecul de faina, cate o lingura o data, pana avem un aluat omogen. Facem o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la rece 2-3 ore. Modelam bilute de aluat de marimea unei mingi de ping-pong si le dam foarte bine prin zahar pudra, astfel incat sa prinda o crusta generoasa. Le asezam in tava, pe hartie de copt si dam tava la rece alte 20-30 minute.

biscuiti red velvet crinkle

biscuiti red velvet crinkle

Incingem cuptorul la 180° si coacem biscuitii 12-14 minute. Chiar daca par inca moi, nu va faceti griji, pe masura ce se racesc, de intaresc complet.

biscuiti red velvet crinkle

Da, dragii si dragile mele, reteta de biscuiti Red Velvet Crinkle este chiar atat de simpla, insa rezultatul este unul spectaculos! Puteti sa ii daruiti celor dragi, doamnei invatatoare, colegilor de birou sau colaboratorilor sau…puteti sa va bucurati de ei voi insiva, in culcusul vostru de pe canapea, la un film bun de Craciun. #tastethefeeling cu Teo si Coca-Cola!

 

8 Comments

  1. Elena comsa

    Unde.găsim, te rog, coloranțul rosu din imagine și cat ai pus? O lingurita la 200 g?

    • Este colorant gel, il gasiti in orice alimentara mai bine aprovizionata 🙂 se pune dupa ochi, cat sa fie aluatul frumos colorat!

  2. Pot inlocui untul cu margarina?

  3. Denisa

    Se poate face compoziția fără cacao? Sa adug altceva in loc?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.