Supa crema de ciuperci

supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci, una dintre supele creme nelipsite de pe masa noastra toamna si iarna! Sper ca si voua va place la fel de mult! Cand am vazut la Lidl ciupercile de padure, in diverse combinatii, nu am avut cum sa nu le incerc! De altfel, toata colectia de produse deluxe pe care o gasiti in magazinele Lidl acum, in preajma Sarbatorilo de Iarna este absolut deosebite, cu produse numai unul si unul! AICI puteti vedea intreaga oferta 🙂

supa crema de ciuperci

Eu am luat 3 borcanele de ciuperci (pentru ca da, nu m-am puteti abtine) si am folosit mix-uld e ciuperci, dar voi puteti alege ce combinatie va place! Nu trebuie o cantitate foarte mare de ciuperci se padure, ci doar cat sa dea o aroma speciala. Eu nu am folosit smantana dulce, insa puteti sa adaugati smantana dulce pentru gatit in functie de preferinte.

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 500g ciuperci champignon
  • 150g mix ciuperci de padure Deluxe
  • 30g unt cu sare Deluxe
  • 15ml ulei de masline extra virgin Deluxe
  • o ceapa taiata cubulete
  • 2-3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • o lingura faina Castello
  • 1 litru supa de pui/de legume
  • 100ml smantana dulce Pilos (optional)

supa crema de ciuperci

Intr-o oala incapatoare, punem untul si uleiul. Calim ceapa taiata cubulete, pana devine translucida . Punem si usturoiul si il sotam impreuna cu ceapa. Condimentam cu sare si piper, apoi punem ciupercile champignon, pe care le curatam si le taiam bucati, dar si ciupercile de padure, pe care le scurgem din saramura. Amestecam foarte bine si calim totul 5-7 minute, la foc mediu, amestecand des. Tragem de pe foc, presaram faina si amestecam bine. Turnam apoi supa de pui si lasam totul sa fiarba 5 minute, la foc mediu. Cand supa este gata, o potrivim la gust de sare si piper. Folosim mixerul vertical pentru a obtine supa crema. Daca doriti, la final, adaugati si smantana dulce.

supa crema de ciuperci

supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci este foarte simplu de realizat, cu ingrediente la indemana iar mixul de ciuperci de padure Deluxe ii dau o aroma deosebita! Sa va fie de cel mai bine si musai-musai sa incercati supa crema de ciuperci, perfecta pentru zilele reci de iarna!

supa crema de ciuperci

2 Comments

  1. Buna,

    Am incercat reteta, delicioaaaaaasa!

    Sunt o fana a retetelor tale. Te pup

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.