Painici aromate

painici aromate

Toata lumea spune ca “micul dejun este cea mai importanta masa a zilei” sau ca “la micul dejun trebuie sa mananci precum un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor”. Asa ca eu m-am gandit sa va propun azi reteta de Painici aromate, pentru un mic dejun de rege adevarat! In cazul retetei de Painici aromate mi-as dori sa avem “smell-o-vision” pentru ca nu va puteti inchipui cat de bine poate sa miroasa in TOATA casa cand sunt la copt aceste painici aromate!

painici aromate

Si…ce sa nu miroasa bine? Si…ce sa nu fie bun? Painici extraordinar de pufoase, trecute printr-un amestec delicios de unt sarat topit, muuuuult usturoi si ierburi aromatice proaspete, tocate marunt!

[box type=”info” size=”large” style=”rounded”]Bine de stiut despre reteta de Painici aromate[/box]

  • puteti sa puneti aluatul la dospit in frigider, intr-un vas bine acoperit si sa il lasati la dospit pana la 12 ore. Adica sa il pregatiti seara si sa coaceti painicile numai dimineata. Sau puteti chiar sa le modelati, sa le dati prin unt si sa le asezati in tava, apoi sa acoperiti tava cu folie si sa o dati la rece peste noapte. Apoi, puneti tava in cuptor inca de la inceput, pana se incalzeste cuptorul sau o tineti 30 min la temperatura camerei inainte de a da tava in cuptorul deja incalzit
  • eu am folosit patrunjel si rozmarin, dar puteti folosi orice ierburi aromatice, in functie de preferintele voastre. Sigur, puteti folosi si ierburi aromatice uscate, daca numai asa aveti la indemana
  • 250g unt topit pe care il folosim este cu siguranta mult prea mult pentru a unge painicile DAR, nu este niciodata prea mult! Dam frumos painicile prin unt, apoi, ce ne ramane punem intr-un borcanas si il folosim pentru a unge painicile proaspat scoase din cuptor. Sau pentru a unge orice felie de paine, prajita sau nu. Este absolut delicios!
  • este foarte important sa impaturati aluatul asa cum vedeti in video, va ajuta painicile (si painea in general) sa fie mai pufoase si sa se rupa fasii.

painici aromate

Ingrediente pentru 12 painici aromate:

  • 350g faina
  • 7g (un plic) drojdie uscata
  • 250ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250g unt topit
  • 6 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 4 linguri ierburi aromatice, tocate marunt

Pentru modul de preparare, apasatu PLAY si nu uitati sa va ABONATI la canalul de YouTube Teo’s Kitchen, pentru a ma sustine si a ma incuraja sa fac cat mai multe retete video 🙂

Va multumesc din suflet pentru toata sustinerea si pentru faptul ca sunteti aici, zi de zi! Sa va fie de cel mai bine!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

9 Comments

  1. Buna Teo!
    Se poate folosi cubulet de drojdie in loc de drojdie uscata?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Multumesc pentru aceasta reteta,am incercat aceste painici sunt delicioase , nu stiu dc dar usturoiul parca avea gust umpic amar poate le-am lasat prea mult in cuptor. Sigur o sa fac cat de curand iarasi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Teo, painicile se pot face si cu drojdie proaspata? daca da, trebuie modificat ceva in reteta sau doar inlocuita drojdia uscata cu cea proaspata?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Sigur ca se poate folosi! O inmoi cu laptele inainte 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Delicioase painicile, tocmai le-am scos din cuptor. Sunt asa crocante in exterior si pufoase in interior. 🙂 Le voi folosi pe post de gustare maine la serviciu. Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Butean Lavinia

    Salut 🙂 vreau sa iti spun ca te apreciez mult pentru ce faci, si urmaresc cu mare interes fiecare video care il postezi. Imi place foarte mult, ca, pe langa ingrediente si modul de preparare a unei retete, ne dai si mici indicii (ingrediente care pot fi inlocuite, sau trucuri, cum reteta sa fie mai gustoasa).
    Din acest video, am invatat unde sa pun aluatul la dospit, adica asa cum ai facut tu, in cuptorul oprit, dar cu lumina pornita. Eu il puneam pe pervaz la soare, dar cand nu era soare ? Nu faceam aluat dospit. :)) Oricum, mi se pare o idee geniala, la care eu nu m-am gandit.
    Atunci cand citesc retetele pe care le postezi, simt calm, ajutor, drag, in cuvintele tale scrise.
    Apreciez faptul ca iesi din tipare si pregatesti retete care, cel putin pentru mine, nu sunt asa comune. Combini alimentele foarte bine, alimente la care eu nu m-am gandit ca s-ar potrivi(nu ma refer la reteta de fata).
    Vreau sa te felicit si sa iti doresc mult succes in continuare ! Faci o treaba grozava !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Salut, Lavinia! Mesajul tau mi-a mers la suflet, iti multumesc tare frumos pentru cuvinte si apreciere.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.