Salata in straturi

salata in straturi

Salata in straturi a fost decretata ca fiind “cel mai bun aperitiv pe care l-am mancat vreodata” si nu doar de familia mea, care e oarecum “obligata” sa ma laude, ci de toti cei care au gustat din salata aceasta delicioasa! Salata in straturi se pregateste usor, toate ingredientele sunt accesibile si le gasiti in orice magazin Lidl. In plus, aveti nevoie de un element absolut essential – O RAZATOARE BUNA! Dar foarte buna, pentru ca toate ingredientele trebuie date pe razatoarea mare, apoi le asezam in straturi-straturi.

Salata in straturi arata foarte bine ca si aperitiv pe orice masa festiva, dar la fel de bine, de ce nu ati cladi ingredientele intr-o caserola pentru pauza de pranz de la munca? Voi de ce nu v-ati bucura mai intai vizual de un pranz delicios si apoi sa il degustati, spre invidia tuturor colegilor? 🙂

salata in straturi

Si, daca tot vorbim de Lidl, saptamana aceasta este mult-prea-simpatica Saptamana Asiatica! Asa ca, daca sunteti iubitori de “chinezarii”, cum le spuneam noi generic tuturor preparatelor asiatice cand doream sa mancam ceva exotic la birou, acum e momentul sa va faceti un stoc delicios!

saptamana-asiatica-lidl

Acum sa revenim la reteta noastra de Salata in straturi!

[box type=”info” size=”large” style=”rounded” border=”full”]Tips&tricks sau sfaturi utile![/box]

  • eu am ales sunca Praga pentru ca este una dintre preferatele mele, dar poti folosi pastrama de piept de pui, de exemplu sau chiar piept de pui pe care il taiati cubulete foarte mici in loc de a-l da pe razatoare.
  • castravetii murati trebuie scursi foarte bine inainte de a-i da pe razatoare. Daca sunt mai mari, castravetii trebuie crestati pe lung inainte de a-i pune la scurs, ca sa fim siguri ca nu lasa apa
  • puteti folosi mozzarella, cascavalul vostru preferat si, de ce nu, cascaval afumat. Tocmai pentru un gust si mai bogat, am folosit un amestec de cascaval si mozzarella
  • ce mai puteti adauga intre straturi? Ceapa rosie taiata feliute, ceapa verde, praz sau chiar bucatele de ton, foarte bine scurs de apa/ulei

salata in straturi

<strong>Ingrediente pentru 8 portii</strong><br /> <strong>Timp de preparare 20 minute, dificultate redusa</strong>

  • 10 oua fierte tare
  • 300g sunca Praga Pikok
  • 10 castraveti murati Freshona
  • 150g cascaval Milbona
  • 150g mozzarella Lovilio
  • sare Castello
  • piper Kania

salata in straturi

Nu trebuie decat sa dam toate ingredientele pe razatoare, apoi sa le asezam in straturi intr-un vas transparent, care sa ne permita sa vedem straturile cele frumusele. In cee ace priveste ouale fierte tare, eu le pun in apa cu sare si le las sa fiarba 12-14 minute la foc mediu spre mare, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Asa imi ies perfecte de fiecare data si le pot folosi la dat pe razatoare pentru diverse salate, la oua umplute sau orice alta reteta care necesita oua fierte tare.

salata in straturi

Ingrediente pentru sosul de maioneza:

  • un galbenus crud
  • un galbenus fiert
  • o lingurita mustar Mikado
  • o lingura zeama de lamaie
  • 150-200ml ulei Promienna
  • sare Castello
  • piper Kania
  • 250g iaurt grecesc Pilos

salata in straturi

Pentru modul de preparare al maionezei de casa, apasati cu incredere PLAY mai jos! 🙂

Sa va fie de cel mai bine! Nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen pentru si mai multe retete video!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.