Salata cu ton Texas Caviar

salata cu ton

Salata cu ton Texas Caviar inseamna pentru mine VARA INTR-O FARFURIE! O masa completa, delicioasa, fara mustrari de constiinta de genul “iar am mancat prea mult”! O masa light si totusi plina de arome, texturi, culori, completata de tonul delicios.

Eu sunt fan RIO Mare inca din copilarie, de cand reclamele lor rulau pe proaspatul descoperit Rai Uno. Mereu ma gandeam cat de delicios poate fi tonul acela! Apoi produsele RIO Mare, lider de piata in Italia, au ajuns si in Romania si le-am ramas fidela de la prima degustare! Apoi am aprofundat subiectul in articolul 5 RETETE DE APERITIVE CU TON, unul dintre cele mai iubite si apreciate articole de pe blog 🙂 Am inteles astfel ca sunt foarte multi fani ai tonului printre cititorii blogului!

salata cu ton

Cred ca pe timpul verii toti ne indreptam spre un stil de viata mai sanatos si schimbam alimentatia de la tocanite sau ciorbe satioase spre preparate mai usoare, perfecte pentru un pranz de vara sau o cina tarzie. Daca si voi ganditi ca si mine si va doriti o vara light din punct de vedere culinar, dar super-delicioasa, salatele RIO Mare Insalatissime sunt perfecte pentru voi!

salata cu ton

De ce iubesc RIO Mare Insalatissime?

  1. Sanatoase si satioase! Ingredientele sunt atent alese, pregatite cu grija si au cantitatea perfecta pentru o masa.
  2. Sunt gata pregatite! Ceea ce le face perfecte atunci cand suntem pe fuga si vrem sa mancam ceva rapid si sanatos.
  3. Usor de transportat! Salatele pot fi savurate oriunde: la birou, la picnic, intr-o calatorie cu masina, la pauza de pranz din parc.
  4. Pe toate gusturile! Vin intr-o varietate de combinatii cu ton, care satisfac si cele mai pretentioase gusturi de gospo-diva: salata cu cous-cous, salata cu amestec Mexican, salata cu 5 cereale si salata cu porumb.
  5. Te scot din incurcatura! Ai musafiri neasteptati? Nu-i nimic! Exista o salata pe gustul fiecaruia, gata sa fie servita pe un platou!

salata cu ton

RIO Mare m-a provocat sa gasesc reteta salatei perfecte pentru aceasta vara!

Asa am ajuns la reteta de azi – Salata cu ton Texas Caviar. De ce cred eu ca salata mea (geniala, de altfel J) ar trebui inclusa in gama RIO Mare Insalatissime? Texas Caviar este o salata pe baza de fasole (se folosesc mai multe tipuri de fasole si asa voi folosi si eu, fasole rosie si fasole black eyed) si mai multe feluri de ardei gras (galben, rosu, verde, iute). Eu voi transforma Texas Caviar dintr-o salata care se serveste in mod normal ca dip langa tortilla si nachos intr-o salata complexa, “o masa intr-o farfurie”. Toate ingredientele sunt legate impreuna de un dressing dulce-acrisor, pe baza de otet de orez si sirop de artar.

salata cu ton

Provocarea mea a fost sa aleg cate un ingredient din fiecare salata RIO Mare care exista pe piata. Am ales: masline negre, cous-cous, porumb dulce si fasole.  Fasolea este o sursa excelenta de proteine si fibre, cous-cous-ul ne aduce carbohidratii care dau consistenta, iar tonul are putine calorii si este bogat in proteine de inalta calitate si grasimi sub forma acizilor grasi Omega 3.

Ingrediente pentru 8-10 portii Salata cu ton Texas Caviar:

  • 2 conserve ton RIO Mare in ulei de masline 2x160g)
  • 200g fasole alba/ black eyed peas
  • 200g porumb dulce
  • 200g fasole rosie
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras galben
  • o ceapa rosie mare (2 daca sunt mici)
  • 3 tije de apio
  • 200g cous-cous

Ingrediente pentru dressing Salata cu ton Texas Caviar:

  • 100ml ulei de masline extra virgin
  • 50ml otet de mere/ otet de orez
  • 50g miere/ sirop de agave
  • sare si piper dupa gust

salata cu ton

Mod de preparare Salata cu ton Texas Caviar:

  1. Spalam toate legumele, le curatam si le taiem cubulete de aceeasi marime. Scurgem porumbul, fasolea si tonul din conserva. Fierbem cous-cous-ul conform instructiunilor de pe ambalaj, il clatim cu apa rece si il lasam la scurs intr-o sita. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator.salata cu ton
  2. Pentru dressing, amestecam toate ingredientele intr-un vas, pana avem un dressing omogen.salata cu ton
  3. Turnam dressing-ul peste salata, amestecam foarte bine. Este ideal sa acoperim vasul si sa il lasam la frigider cateva ore inainte de servire, pentru a se intrepatrunde aromele.

salata cu ton

 

RIO Mare dă tonul… iar tu ne prezinti salata perfecta!

Am un concurs pentru tine, draga gospo-diva, iar la final poti castiga un premiu delicios de la RIO Mare! Ce trebuie sa faci?

  • Lasa un comentariu la postarea de pe Facebook, in care sa imi raspunzi la intrebarea “Ce ingrediente ar trebui sa contina salata ta preferata cu ton (in afara de ton, desigur 🙂 )?
  •  2 norocosi vor primi cate un cos cu produse RIO Mare
  •  Castigatorii vor fi alesi cu ajutorul www.random.org

salata cu ton

Astept cu drag comentariile voastre siiii… va mai zic ca TREBUIE sa incercati Salata cu ton Texas Caviar, promit ca este mega-uber- super-buna!

salata cu ton

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.