Grisine facute in casa

Grisine facute in casa este reteta noastra de azi. Nu doar pentru a celebra asa cum se cuvine #SaptamanaItaliana din magazinele LIDL, ci si pentru ca reteta de GRISINE FACUTE IN CASA e de foarte mult timp pe lista de asteptare.

grisine facute in casa

De ce trebuie sa incerci reteta de Grisine facute in casa?

  • Pentru ca sunt delicioase si vor fi pe gustul tuturor
  • Pentru ca stim exact ce punem in ele, astfel sunt perfecte ca snack pentru cei mici. Putem controla cantitatea de sare, condimente, zahar.
  • Arata bine pe orice masa festiva, invelite in putin prosciutto sau alte mezeluri
  • Pentru ca le putem pregati cu ierburi aromatice, sare, mac, susan, seminte de chia…sau ce doreste sufletul nostru 🙂

grisine facute in casa

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Grisine facute in casa:

  • Are la baza un aluat de paine, foarte aromat si pufos. Astfel, din acelasi aluat poti face focaccia, chifle sau pizza, dar si biscuiti sarati de tip crackers si grisine de diverse dimensiuni.
  • Grisinele se coc in cuptorul foarte bine incins, la 220°C pentru a se usca frumos. Le coacem 10-12 minute, timp in care le intoarcem o data, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti.
  • Pentru grisine facute in casa cat mai aromate, e important sa folositi un ulei de masline de foarte buna calitate si la fel, condimente/ierburi aromatice cu adevarat aromate.

grisine facute in casa

Ingrediente pentru circa 60 bucati de Grisine facute in casa:

  • 250ml apa calduta
  • 350g faina pentru cozonac Castello
  • un pliculet drojdie uscata Belbake
  • 2 linguri miere
  • 60ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  • 2 lingurite sare de mare Castello

Ingrediente pentru topping Grisine facute in casa:

  • 30ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  • ierburi aromatice Italiamo

grisine facute in casa

Mod de preparare Grisine facute in casa

Pentru aluat, cernem faina impreuna cu sarea intr-un bol incapator si facem o gropita in mijloc. Amestecam apa calduta, mierea, drojdia uscata intr-un pahar. Le turnam in mijlocul fainii. Punem si uleiul de masline. Framantam pana avem un aluat elastic, foarte omogen, care nu se lipese de peretii vasului. Puteti framanta si cu mixerul sau in masina de paine. Facem o bila de aluat si il lalsam la dospit 2-3 ore sau pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospeste foarte bine intr-un loc cald si uscat. Eu il pun mereu la dospit in cuptorul inchis, unde aprind doar becul.

Cand aluatul si-a dublat volumul, il mai framantam putin pentru a scoate aerul in exces. Impartim aluatul in doua parti egale. Lucram pe masa unsa cu putin ulei de masline. Intindem 2 foi de aluat, de circa ½ cm grosime. Stropim cu ulei de masline, condimentam cu sare si ierburi aromatice. Taiem aluatul in fasii de 1 cm si rasucim fiecare fasie pentru a obtine grisinele. Asezam grisinele in tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 220°C si coacem grisinele 10-12 minute, timp in care le intoarcem o data, pentru a se rumeni uniform.

grisine facute in casa

Nu uitati ca ies foarte multe grisine facute in casa din cantitatile date in reteta, deci veti coace circa 4 tavi de dimensiunea cuptorului. Asa ca, ati face bine sa tot modelati grisine cat timp aveti o tava la cuptor 🙂 Spor la treaba si sa va fie de cel mai bine!

grisine facute in casa

 

 

8 Comments

  1. CristinaD.

    Yuhuu..
    Pe lista de așteptare 🙂
    In curând încercată. Sa vedem ce bunătăți vor ieși de aici.

  2. Diana Crisan

    Adevarul e ca Lidl e un prieten de nădejde. Prețuri mici, calitate maxima, diversitate ce sa mai vorbim.

  3. Iasmina

    Foarte foarte bune. Am incercat reteta, nivelul meu de pregatire fiind zero barat.
    Recomand

  4. Alexandra Vacar

    Salut, Teo. Reteta e super! A doua oara le fac. Oare e ok cantitatea de faina? Îmi iasă un aluat fff lipicios și moale și trebuie sa pun încă vreo 250 gr faina sa fie ok. Greșesc eu undeva?

    • Salut. Reteta este foarte ok, ma suprinde aceasta intrebare. Spui ca le faci a doua oara, inteleg ca prima data au iesit bine si a doua data nu? Inseamna ca ceva nu faci bine. Daca adaugi la aceste cantitati 250g faina, inseamna ca pui prea multa apa ori prea mult ulei. Masoara totul conform retetei. Si da, aluatul este mai moale, se vede si din poze, de aceea il si intindem pe masa pe care am pus ulei de masline. Daca te uiti pe comentarii reteta este deja incercata de cineva, deci este foarte in regula.

  5. Alexandra Vacar

    Salut din nou,
    Și prima și a doua oara asa am pățit. Și am tot adăugat faina pana s-a făcut aluatul ok… A treia oara verific super atent sa nu fi măsurat greșit. Am folosit cana gradata pentru lichide. Eventual folosesc cantarul și pentru ele. Poate de acolo sa fie problema. Merci

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.