Ravioli la cuptor

.Azi vorbim despre reteta de Ravioli la cuptor sau “ce te faci cand ai foarte putin timp pentru a gati?”. Da, stiu. Va faceti planuri peste planuri. Salvati retete peste retete, faceti liste, mergeti chiar la cumparaturi si va pregatiti toate ingredientele. Si totusi,uneoi nu apucam sa gatim nici un sfert din retetele pe care le avem in plan. Mi se intampla mie si sunt sigura ca vi se intampla si voua 🙂

ravioli la cuptor
Una dintre intrebarile pe care le primesc cel mai des de la cititorii si cititoarele mele este: cand au timp sa le faci pe toate? Si raspunsul meu e acelasi, de fiecare data: nu am. Nu am timpul pe care mi-as dori sa il am, ma impart cu greu intre Luca, munca, tot ce inseamna a tine o casa si…mai multa munca. Sunt zile in care trebuie sa fac pentru blog 2-3 retete de dulciuri. Pentru ca asta e meseria si munca mea. Si apoi, cand vine ora pranzului, realizez ca practic, nu am nimic de mancare. Da, asa e vorba: brutarul nu are paine, pantofarul umbla descult si…bloggerul culinar nu are mancarr gatita la pranz sau cina, pentru ca a facut 7 torturi in ziua respectiva. Solutia? Retete ca si cea de azi – Ravioli la cuptor.

ravioli la cuptor

Ravioli la cuptor este una din acele retete pe care le repeti mereu, la care poti apela oricand, care nu dezamageste niciodata.

Ingredientele? Doar 3: ravioli proaspeti, sos de rosii, mozzarella. Rezultatul? Ravioli la cuptor care au un gust delicios, de lasagna. Timp de pregatire? 10 minute. Ii poti pregati chiar de seara, iar a doua zi, cand vii de la birou, nu iti ramane decat sa ii bagi in cuptor.

Tocmai pentru ca vorbim de doar 3 ingrediente in reteta de Ravioli la cuptor, este important ca ele sa fie de foarte buna calitate. Va sugerez produsele Deluxe de la LIDL, pe care le gasiti in aceasta perioada in toate magazinele. Sunt cu adevarat produse deosebite, de cea mai buna calitate, produse gourmet la preturi accesibile. Tocmai aceasta e ideea Lidl pentru gama Deluxe – oricine poate si trebuie sa se bucure de produse de lux, specialitati, mai ales de sarbatori. Poti consulta catalogul Deluxe AICI 🙂

ravioli la cuptor

Pentru reteta de Ravioli la cuptor puteti alege, de fapt, oricare dintre pastele proaspete Deluxe, in functie de preferintee voastre. La fel, puteti alege oricare din sosurile de rosii pentru paste, cu sau fara carne, dulci sau mai picante. Desigur, puteti inlocui mozzarella cu orice fel de cascaval, doar ca mozzarella se gratineaza mult mai frumos si se intindeeee la fiecare imbucatura 🙂

Ingrediente pentru 4 portii de Ravioli la cuptor:

  • 250g ravioli proaspeti Deluxe
  • 330g sos de rosii Deluxe
  • 200 mozzarella Lovilio

ravioli la cuptor

Ungem un vas termorezistent sau o tava cu unt sau spray non stick. Alternam cate un strat subtire de sos de rosii, un strat de ravioli (pe care ii asezam unul langa celalalt, fara a se suprapune) si unul de mozzarella data pe razatoare. Ultimul strat trebuie sa fie de mozzarella. Dam tava la cuptorul incins la 180°C timp de 30-35 minute. Crestem apoi temperatura la 200°C si coacem alte 10-12 minute, pentru a se rumenu si branza. Stim ca sunt gata cand furculita intra usor prin toate straturile de ravioli.

ravioli la cuptor

Reteta de Ravioli la cuptor este una dintre marile descoperiri de pe Pinterest, o aplicatie pe care vi-o recomand cu mare drag. Nu doar pentru retete, ci pentru orice! Cam asta a fost reteta de azi. Sa va fie de cel mai bine si sunt sigura ca va fi un success in familia voastra!

ravioli la cuptor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.