Cartofi noi la cuptor – Reteta video pas cu pas

Cartofi noi la cuptor este o reteta foarte simplu de facut, perfecta pentru pranz dar si pentru o cina rapida. Cartofii noi nu trebuie curatati de coaja,sau cel putin este un pas optional. Coaja de cartof are foarte multe beneficii, la care renuntam in momentul in care curatam cartofii. Printre altele, coaja de cartof contine fier si potasiu. Cartofii noi, care au o coaja subtire, trebuie doar spalati foarte bine inainte de a-i gati. Puteti sa ii spalati folosind o periuta. Astfel va asigurati ca sunt super curati si ii puteti consuma cu tot cu coaja.

Daca va plac cartofii noi sau cartofii in general, va sugerez sa incercati una din Retetele pe baza de cartofi (click pe titlu pentru a accesa retetele).

cartofi noi la cuptor

Ce trebuie sa stii despre reteta de Cartofi noi la cuptor

In reteta de azi – Cartofi noi la cuptor – folosim si sparanghel, pe care il gasiti in absolut orice hypermarket. Sparanghelul este supranumit “hrana regilor” dupa ce Ludovic al XIV-lea a poruncit construirea de solarii speciale in care sa se cultive sparanghel. Desi este cunoscut ca un aliment bogat in potasiu si o legume care ne ajuta in curele de detoxifiere (scade grasimea acumulata pe abdomen), o portie de sparaghel are doar 40 de calorii. Asta il face ideal in orice dieta!

Cum il pregatim? Pai simplu: in functie de cat este de tanar, sparanghelul are partea lemnoasa de la capat mai groasa sau mai subtire. In cazul unui sparaghel batran si foarte lemonos, folosim doar varfurile. In cazul unui sparaghel tanar si foarte proaspat, e suficient sa il rotim putin si se va rupe exact partea lemnoasa, de care nu avem nevoie. La fel, in functie de cat de lemnos este sparanghelul, ii putem curate tijele cu un peeler de legume sau nu. De aceea am si scris in reteta ca este un pas optional.

cartofi noi la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii de Cartofi noi la cuptor:

  • 1 kg cartofi noi mici
  • o legatura sparanghel
  • 100g carnaciori uscati (optional)
  • 100ml ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite ierburi aromatice
  • 50g parmesan dat pe razatoare
  • sare si piper dupa gust

Pentru modul de preparare, apasati cu incredere PLAY in fereastra de mai jos! Va asteapta reteta video pentru CARTOFI NOI LA CUPTOR, o reteta pe care TREBUIE musai sa o incercati!

Nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen, pentru a fi mereu la curent cu retetele video noi! SUBSCRIBE AICI 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.