Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Am mancat prima data Prajitura cu mascarpone si ciocolata in noiembrie ,cand am fost la Bologna. Hotelul la care am stat avea o mica patiserie, de unde ne aduceau in fiecare dimineata la micul dejun cornetti (croissante) proaspete si cele pe care italienii le numest “torte per la colazione”.

Ce e o “torta per la colazione”? Pai…o prajitura, in general fara crema sau maxim cu o crema simpla de vanilie sau ciocolata. In principiu, insa, sunt dulciuri simple, din categoria chec, pandispan, guguluf (ciambella).

Tips and tricks pentru reteta de Prajitura cu mascarpone si ciocolata

  • Toate ingredientele se gasesc in sortimentul standard al magazinelor Lidl.
  • Fulgii de ciocolata pot fi inlocuiti cu ciocolata amaruie sau cu lapte pe care o tocati mare din cutit.
  • Daca omiteti fulgii de ciocolata, reteta este perfecta si pentru a fi folosita pentru blat de tort.
  • In cazul in care nu doriti ca prajitura sa contina ciocolata, alegeti un mix de fructe uscate si alune maruntit din cutit.
  • La capitolul decor, puteti inlocui glazura de zahar cu una de cacao la rece sau pur si simplu sa pudrati zahar.

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Ingrediente Prajitura cu mascarpone si ciocolata

  • 250g faina Castello
  • 250g mascarpone Lovilio
  • 100g cipsuri de ciocolata Belbake
  • 150g zahar Castello
  • 3 oua
  • 60ml lapte Pilos
  • Un pliculet praf de copt Castello
  • O pastaie de vanilie Belbake

Mod de preparare Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Incingem cuptorul la 180°C.

Intr-un bol incapator amestecam ouale si zaharul pana isi dubleaza volumul.

Intre timp dam fulgii de ciocolata la congelator. Astfel isi vor pastra mai bine forma la copt.

Peste amestecul de oua punem laptele, vanilia si mascarpone. Amestecam si adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Amestecam pana avem o compozitie omogena si adaugam fulgii de ciocolata. Amestecam din nou.

Turnam compozitia pentru Prajitura cu mascarpone si ciocolata intr-o tava rotunda cu diametrul de 25-28cm.

Dam tava la cuptor timp de 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.

Cand prajitura este gata o lasam sa se racoreasca putin, apoi o putem decora cu glazura. Eu am folosit o glazura de zahar Belbake pe care o gasiti in magazinele Lidl si pe deasupra am presarat fulgi de ciocolata.

Poate ca Prajitura cu mascarpone si ciocolata nu va teleporteaza direct in Bologna, dar va promit ca este un mic dejun dulce care face ziua sa inceapa altfel. Si buna a fi si pe masa de diminica, mai ales daca puneti si niste visine din compot in compozitie.

Sa va fie de cel mai bine si sa vina repede o vacanta!

12 Comments

  1. Buna! Am incercat prăjitura cu mascarpone, dar din pacate nu mi-a reușit. Nu am putut nicicum sa înglobez intreaga cantitate de faina (ar fi iesit o cocă mai moale), cu toate astea interiorul a iesit cleios. Mi-ar plăcea să îmi spui unde crezi ca am gresit. Multumesc!

    • Salut, Laura. In ce sens nu ai reusit sa inglobezi toata faina? Nu am inteles prea bine. Dupa timpul mentionat in cuptor fa testul cu scobitoarea. In cazul in care este cleioasa, o mai lasi la cuptor pana scobitoarea iese curata. Eventual, chiar poti pune o folie de aluminiu pe deasupra.

      • Buna, Teo! Mulțumesc pentru raspuns. Nu am reusit sa înglobez toată faina pentru ca este prea multa (faina), după părerea mea, si iese o cocă mai moale care nu mai are nicio legătură cu prăjitura pufoasa si crescută prezentată de tine. În legătură cu timpul de coacere, am copt a.i. scobitoarea a iesit uscata din prăjitură. Totusi, urmând cantitățile din reteta prăjitura a iesit plata si cleioasa in interior. Se poate sa fi fost de la praful de copt? De obicei nu folosesc la retete de acest fel, mai ales daca bat foarte bine albusurile.

  2. Minunată a ieșit,Teo! Aș vrea sa o fac si in forme de briose, crezi ca s-ar pastra consistența? Fiindcă foarte pufoasă a ieșit! Mulțumesc!

    • Ma bucur ca ti-a placut! Nu prea ar avea de ce sa nu isi pastreze consistenta. In caz ca incerci varianta asta, sa ne spui si noua cum au iesit.

  3. Isabela

    Foarte buna a iesit! Am facut-o in forma guguluf.

    Multumesc!

  4. Cristina

    Salut! Vad in poze ca apare si uleiul insa nu este mentionat la ingrediente si nici in modul de preparare. Avem nevoie de ulei?

    • Salut, Cristina! Il folosim doar pentru a unge tava de copt daca nu avem spray, deci nu se pune in prajitura.

  5. MADALINA DRAGAN

    Am facut exact reteta asta doar ca am pus 200 gr. de faina si in loc de fulgi de ciocolata am pus stafide. Apoi mi am dat seama ca e reteta de iarna asa ca am facut ca umplutura/crema o budinca de vanilie cu putin amestec de pumpkin spice. E prima data cand improvizez asa de grosolan la prajituri.

  6. Doamneee ce pufosenie!!! Nu mi-a mai iesit de mult asa bine o prajitura 🙂 Merci de reteta. Mereu ma salvezi cand sunt in pana de idei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.