Retete pentru Paste condimentate cu Kamis

Una din marile mele “credinte” legate de gatit si bucatarie este ca secretul unui preparat bun sta in ingredientele si condimentele folosite. Mancarea trebuie, desigur, sa arate foarte bine la final, pentru ca intai mancam din ochi. Dar gustul? Gustul este cel cu adevarat important si gustul este dat de condimentele folosite, in cantitatea si combinatia perfecta. De aceea, va aduc azi doua Retete pentru Paste, asezonate cu condimentele Kamis, condimente naturale si de foarte buna calitate.

Anul trecut v-am mai prezentat o reteta video condimentata de Kamis – Cartofi Quattro formaggi (click pe titlu pentru a accesa reteta) care v-a placut foarte mult si ati incercat-o foarte multe dintre voi. Asa ca, pentru masa de Paste, m-am gandit sa va aduc doua retete noi – Crochete de legume si Souvlaki de miel – adica frigarui in stil grecesc. Am folosit exclusiv condimentele Kamis si rezultatele au fost excelente!

Retete pentru Paste condimentate cu Kamis

De ce am inceredere in condimentele Kamis? Pentru ca nu doar sustin ca sunt naturale, ci SUNT naturale!

  • Kamis este unul dintre cele mai cunoscute branduri de condimente si mustar si este asociat cu cea mai inalta calitate si un gust unic.
  • Gasiti condimente individuale, de la clasicul patrunjel, boia dulce sau cimbru si pana la curry, ghimbir sau coriandru si tot felul de amestecuri de condimente: pentru carne, pui, peste, amestecuri pentru drob sau sarmale (numai bune de folosit de Paste) dar si condimente pentru cafea si prajituri.
  • Iubesc condimente Kamis tocmai pentru ca pot sa folosesc amestecurile de condimente gata pregatite sau pot combina condimentele si ierburile aromataice la plic pentru a-mi crea propriile amestecuri delicioase. Avand o gama foarte larga de produse, nu am cum sa nu gasesc tot ce imi trebuie.

Retete pentru Paste – Souvlaki de miel sau frigarui de miel in stil grecesc:

Daca va palce mancarea greceasca, daca doriti sa incercati ceva nou anul acesta la masa de Paste, daca va e dor de vacanta si de mancare cu iz de concediu, reteta de Souvlaki de miel indeplineste toate conditiile de mai sus. In plus, este usor de preparat si secretul sta in carnea proaspata de miel si in amestecul de condimente folosit!

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 600g pulpa de miel
  • 2 lingurite fulgi de ceapa Kamis
  • 2 lingurite usturoi granulat Kamis
  • 2 lingurite amestec de condimente pentru drob de miel Kamis
  • o lingurita coriandru Kamis
  • o lingurita oregano Kamis
  • o lingurita sare de mare Kamis, proaspat macinata
  • o lingurita piper mozaic Kamis, proaspat macinat
  • o lingurita boia dulce/iute Kamis (in functie de gusturi)
  • zeama de la o lamaie
  • 50ml otet de vin rosu
  • 50ml ulei de masline extra virgin

Mod de preprarare Souvlaki de miel sau frigarui de miel in stil grecesc:

Taiem pulpa de miel in cubulete de 2 cm si le asezam intr-o caserola. Amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie, otetul de vin rosu si toate condimentele si turnam amestecul obtinut peste bucatile de carne de miel. Amestecam foarte bine si lasam carnea la marinat cateva ore bune, de preferinta peste noapte. Punem cubuletele de miel pe frigarui metalice sau frigarui de lemn pe care le inmuiem bine in apa inainte de folosire. Prajim frigaruile in tigaia grill incinsa, cu putin ulei de masline. Le prajim la foc mare, pe fiacare parte, astfel incat sa se rumeneasca frumos si sa “sigilam” carnea. Le mutam apoi in tava si le dam la cuptorul incins la 160°C timp de 15-20 minute sau pana sunt bine patrunse.

Puteti servi Souvlaki de miel alaturi de un sos de iaurt, condimentat cu sare, piper, usturoi, ceapa si ierburi aromatice sau alaturi de o salata light. Este delicios!

Retete pentru Paste – Crochete de legume

Printre preparatele din carne de miel, care desi sunt delicioase sunt destul de grele pentru digestie, e ideal sa echilibram masa de Paste cu preparate mai light. Asa ca m-am gandit sa va propun reteta de Crochete crocante, care pot fi atat un aperitiv perfect cat si o garnitura ideala!

Ingrediente pentru 10-12 bucati Crochete de legume:

  • 3 morcovi medii
  • o radacina de pastarnac
  • 2 cartofi albi medii
  • un cartof dulce
  • 2 cani buchetele de broccoli
  • o cana amestec de morcovi si mazare congelate
  • o cana porumb dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ou mare
  • o lingurita sare de mare Kamis, proaspat macinata
  • o lingurita piper mozaic Kamis, proaspat macinat
  • o lingurita amestec de condimente iute Kamis, proaspat macinat
  • ½ lingurita boia dulce Kamis
  • 2 lingurite ceapa Kamis
  • 2 lingurite usturoi Kamis
  • 2 lingurite patrunjel Kamis
  • 300g fulgi de porumb
  • 3 oua + 100g faina
  • 100g faina
  • 500ml ulei pentru prajit

Mod de preparare Crochete de legume

Curatam bine legumele, le taiem in bucati potrivite si le fierbem in apa cu sare. Broccoli nu trebuie sa fiarba prea mult pentru a fi moale, asa ca il adaugam doar spre final. Separat fierbem mazarea si morcovii, scurgem bine porumbul.

Cand legumele sunt fierte, le dam prin blender pentru a obtine o pasta. Punem condimentele, uleiul de masline si oul, amestecam din nou cu blenderul. La final punem mazarea, morcovii si porumbul, amestecam cu lingura. Astfel se vor vedea frumos in crochete. Punem toata compozitia intr-o tava de 30×40 cm, tapetata cu folie alimenatara si presam foarte bine. Lasam la frigider 2-3 ore. Taiem cercuri din compozitie cu un cerc special sau un decupator pentru biscuiti.

Batem ouale, condimentam cu sare si piper, adaugam faina si continuam sa amestecam cu telul pana avem o compozitie cremoasa, fara cocoloase. Dam fiecare crocheta prin faina, apoi prin amestecul de ou, apoi prin fulgii de porumb sfarmati. Prajim in ulei incins, pana crochetele sunt rumenite pe ambele parti. Ca o alternativa, le putem coace in cuptorul incins la 180°C, in tava tapetata cu hartie de copt, timp de 30-35 minute. Le intoarcem cel putin o data in timpul coacerii, pentru a se rumeni uniform.

Sper din suflet ca v-au placut cele doua Retete pentru Paste condimentate cu Kamis, ambele sunt delicioase si abia asteapta sa isi gaseasca locul in meniul familiei voastre!

Alaturi de condimentele Kamis va dorim un Paste Fericit alaturi de cei dragi sufletului vostru si va invitam la concurs!

CONCURS! Kamis va invita la concurs pe pagina lor de Facebook! Puteti castiga un robot Delimano si cosuri cu produse Kamis! Va puteti inscrie aici: https://bit.ly/2uETAPr 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.