6 retete de sandwich la Sandvis Fest 2017

Anul acesta am onoarea sa fac parte din Hochland Sandvis Fest de 2017, festivalul celor mai ingenioase si delicioase sandvisuri! Ce s-a intamplat in aceasta calatorie savuroasa in lumea sandvisurilor?  Alaturi de voi am descoperit noi retete si inca o data am ajuns la concluzia ca un sandvis inseamna mult mai mult decat doua felii de paine “cu ceva la mijloc”.

reteta de senvis

6 retete de sanvisuri delicioase!

Contributia mea la festivalul sandvisurilor? 5 retete delicioase, care m-au uimit si pe mine, trebuie sa recunosc! Ce retete am gatit impreuna? Va fac mai jos o recapitulare a celor 3 retete pe care le-am postat la inceputul festivalului si pe care le gasiti AICI dar si 2 retete noi, pe care vi le prezint azi.

1. Sandwich cald cu pesto si cascaval – un sandwich atat de simplu, cu doar 3-4 ingrediente si cascavalul clasic Hochland. Este un sandwich care imi aduce aminte de copilarie si de primele aparate de facut sandvisuri, de timpul petrecut alaturi de mama si fratele meu. Azi este unul dintre sanvisurile pe care le pregatesc pentru un pranz rapid si delicios.

reteta de senvis

2. Sandwich cu salata de oua – un sandwich foarte satios, perfect pentru mic dejun sau brunch. Pregatim o salata de oua mai light decat in varianta ei clasica, inlocuind maioneza cu o crema de branza natur.

reteta de senvis

3. Sandwich cu telemea, avocado si sfecla – o combinatie inedita de gusturi, texturi si culori. Folosim telemeaua Hochland cu verdeturi sau telemeaua clasica, in functie de gusturi si obtinem unul dintre cele mai frumoase sandvisuri din Univers! 🙂

reteta de senvis

4. Sandwich cu pui si cascaval este un sandwich care tine loc de fel principal si este o masa in sine. Este modul perfect de a „recicla” puiul ramas de la friptura de ieri sau de a folosi o carne mai seaca, asa cum este pieptul de pui.

reteta de senvis

5. Sandwich cu crema de telemea – pentru ca sandvisurile cele mai simple pot fi cele mai spectaculoase! De ce? Pentru ca alegem cu grija ingredientele, le pregatim cu dragoste si ne straduim sa le aranjam cum stim noi mai bine si mai frumos in farfurie. Din doar cateva ingrediente si telemeaua Hochland a aparut reteta de Sandwich cu crema de telemea. As vrea sa pot exprima in cuvinte ce bucurie este acest sandwich, dar va las pe voi sa incercati reteta si sa va convingeti singuri!

reteta de senvis

Ingrediente pentru Sandwich cu crema de telemea:

  • 220g telemea Hochland
  • 80g crema e branza natur Hochland
  • 1-2 catei de usturoi trecuti prin presa
  • rucola
  • rosii
  • ulei de masline
  • reductie de otet balsamic
  • painea voastra preferata

reteta de senvis

Mod de preparare Sandwich cu crema de telemea:

V-am spus ca totul este foarte simplu? Sunt singura ca nu ati crezut ca e CHIAR atat de simplu! Punem intr-un blender telemeaua, crema de branza, usturoiul, sare si piper dupa gust. Amestecam foarte bine, pana avem o crema.

reteta de senvis

Punem crema obtinuta intr-un pos si o spritam pe feliile de paine. Decoram cu rosii cherry sau rucola, dupa preferinte. Stropim sandvisurile cu ulei de masline sau reductie de otet balsamic.

reteta de senvis

Bun, simplu si rapid, o reteta perfecta pentru #SendvisFest by Hochland, sarbatoarea celor mai bune sendvisuri!

6. Sandwich cu pastrama si cascaval este o reteta de sandwich asa cum toate ar trebui sa fie: simpla, rapida dar absolut incredibila! Combinatia inedita de ingrediente ii da un gust aparte (da da, cu siguranta contribuie si cele 2 lingurite de hrean) iar modul de prezentare il face un sandwich perfect pentru brunch!

retete de senvisuri

Ingrediente pentru 2 portii de Sandwich cu pastrama si cascaval:

  • 4 felii de paine
  • 4 felii de cascaval clasic Hochland
  • pastrama voastra preferata, de porc, pui sau vita
  • o ceapa rosie taiata rondele
  • rucola
  • 150g crema de branza natur Hochland
  • 2 lingurite hrean dat pe razatoare
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita marar tocat foarte fin
  • sare si piper dupa gust

retete de senvisuri

Mai intai pregatim crema: amestecam crema de branza, hreanul, coaja si sucul de lamaie, mararul sare si piper dupa gust. Va iesi o crema delicioasa, promit!

retete de senvisuri

Ungem fiecare felie de paine cu crema de branza cu hrean, apoi punem rucola, pastrama, cascaval, felii de ceapa rosie.

retete de senvisuri

Impachetam fiecare sandwich cu pastrama si cascaval intr-o fasie de ziar, asa cum ii sta bine unui sandwich care intra in categoria delicatese pentru #SandvisFest by Hochand. Ceva mai bun? Nu stiu ce sa zic! 🙂

retete de senvisuri

Ce a insemnat pentru mine Sandvis Fest 2017?

  • am invatat alaturi de voi retete noi, combinati inedite si au iesit niste sandvis nu doar gustoase, dar si foarte frumoase!
  • am testat intreg portofoliul de produse Hochland si, desi toate produsele sunt minunate si le folosesc zi de zi, am prins o mare dragoste pentru branza Praid alintata cu vin!
  • mi-am propus sa incerc pe rand si celelalte retete propuse in festivalul Sandvis Fest, care sunt una si una! Le puteti vedea si voi AICI

Va multumesc ca ati fost alaturi de mine in aceasta calatorie culinara inedita, ca ati incercat si voi retetele si mi-ati lasati comentarii atat de frumoase! Ce a inteles din comentariile voastre? Ca va doriti retete de sandvisuri rapide si totusi delicioase, ca sunteti deschisi spre tot ce e nou in bucatarie, ca sunteti pregatiti sa faceti combinatii noi de genul avoado-telemea-sfecla, ca va plac produsele Hochland si le folositi cu drag si mai ales ca imi sunteti mereu aproape. Inca o data, si eu si prietenii mei de la Hochland, va multumim!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.