Carte de bucate


Widget area "wp_inactive_widgets" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
Sidebar
homepage-top
homepage-1
homepage-2
homepage-3
home-categories
sidebar-post
footer_1
footer_2
footer_3
footer_4
widgetized_section
sidebar-shop
header_social
sidebar-index
widgets_for_shortcodes

Error: Your Requested widget "collapsing categories " is not in the widget list.



    • Teo. Teo de la Teo's Kitchen. Teo. Mama lui Luca. Teo. Super-Gospo. Teo. Wonder-Woman. Teo.

    • Vrei sa vezi retete video?

    • Instagram

      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca?

Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy.

Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶

#teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca? Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy. Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 #teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      18 ore ago
      View on Instagram |
      1/9
      Gogoși pufoase, numa' bune de tăvălit prin zahăr pudră și...de umplut cu ciocolată 😀🤍 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝🫶⠀
⠀
INGREDIENTE PENTRU 12-14 BUC:⠀
• 500g făină ⠀
• 80g zahăr ⠀
• 100ml lapte călduț⠀
• 15g drojdie uscată ⠀
• 80ml ulei⠀
• 3 ouă mari⠀
• ½ linguriță esență de vanilie ⠀
• cremă de ciocolată⠀
• zahăr pudră pentru tăvălit ⠀
• 500ml ulei pentru prăjit⠀
⠀
Amestecam laptele caldut, zaharul si drojdia. Lasam deoparte 10-15 minute.⠀
 ⠀
Intr-un bol incapator punem faina,⠀
 facem o gropita in mijloc, turnam amestecul de lapte.⠀
⠀
Pornim mixerul cu accesoriul de framantare sau framantam cu mana. Adaugam treptat ouale batute, uleiul, vanilia, coaja de portocala.⠀
Framantam minim 15-20 min sau pana avem un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si de mana. Lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.⠀
⠀
Lucram pe masa unsa cu putin ulei. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm.⠀
Decupam forme rotunde. Framantam aluatul ramas si il intidem din nou, decupam forme pana la epuizarea aluatului.⠀
⠀
Mutam fiecare gogoasa pe hartie de copt (taiem o foaie mare de hartie de copt in patrate) si lasam sa dospeasca alte 30 min.⠀
⠀
Prajim gogosile la foc mediu, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Stim ca sunt gata cand sunt frumos rumenite si ramane doar o mica dunga de aluat mai deschis la culoare pe mijlocul lor.⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 ⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #gogosi #retetazilei #doughnuts #easyrecipes #easymeals #baking
⠀
⠀
⠀
⠀
      Gogoși pufoase, numa' bune de tăvălit prin zahăr pudră și...de umplut cu ciocolată 😀🤍 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝🫶⠀ ⠀ INGREDIENTE PENTRU 12-14 BUC:⠀ • 500g făină ⠀ • 80g zahăr ⠀ • 100ml lapte călduț⠀ • 15g drojdie uscată ⠀ • 80ml ulei⠀ • 3 ouă mari⠀ • ½ linguriță esență de vanilie ⠀ • cremă de ciocolată⠀ • zahăr pudră pentru tăvălit ⠀ • 500ml ulei pentru prăjit⠀ ⠀ Amestecam laptele caldut, zaharul si drojdia. Lasam deoparte 10-15 minute.⠀ ⠀ Intr-un bol incapator punem faina,⠀ facem o gropita in mijloc, turnam amestecul de lapte.⠀ ⠀ Pornim mixerul cu accesoriul de framantare sau framantam cu mana. Adaugam treptat ouale batute, uleiul, vanilia, coaja de portocala.⠀ Framantam minim 15-20 min sau pana avem un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si de mana. Lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.⠀ ⠀ Lucram pe masa unsa cu putin ulei. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm.⠀ Decupam forme rotunde. Framantam aluatul ramas si il intidem din nou, decupam forme pana la epuizarea aluatului.⠀ ⠀ Mutam fiecare gogoasa pe hartie de copt (taiem o foaie mare de hartie de copt in patrate) si lasam sa dospeasca alte 30 min.⠀ ⠀ Prajim gogosile la foc mediu, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Stim ca sunt gata cand sunt frumos rumenite si ramane doar o mica dunga de aluat mai deschis la culoare pe mijlocul lor.⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 ⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #gogosi #retetazilei #doughnuts #easyrecipes #easymeals #baking ⠀ ⠀ ⠀ ⠀
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      2/9
      BUDINCĂ DE GRIȘ - FĂRĂ GLUTEN - o variantă ușor digerabilă și foarte rapid de pregătit cu noul GRIȘ DE OREZ de la @paste.baneasa 🫶 
⠀
Ingrediente pentru 4-6 porții:⠀
• 1 litru de lapte⠀
• 100g grișul de orez Baneasa⠀
• o păstaie de vanilie⠀
• 80-100g zahăr⠀
⠀
Într-o cratiță cu fund dublu punem laptele la foc mic. Adăugăm miezul și teaca de la păstaie de vanilie și zaharul. Lăsăm la foc mic până laptele începe să fiarbă. Scoatem teaca de la păstaie de vanilie. ⠀
⠀
Adăugăm grișul, în ploaie, treptat. Amestecăm în continuu cu telul. Lăsăm la foc mic, amestecând, până avem un griș cremos. Turnam în formele unse cu spray non stick și dăm la rece 3-4 ore înainte de servire. Garnisim cu gem de fructe de padure și fructe proaspete.⠀
⠀
Atât de simplu, rapid și delicios 🫶⠀
⠀
Vă las aici câteva dintre avantajele grișulului de orez:⠀
⠀
📍Este fabricat din orez 100%, iar orezul NU are gluten in mod natural. ⠀
Are in mod natural un continut foarte scazut de grasimi.⠀
⠀
📍 Are gust neutru și aboarbe excelent aromele din ingredientele pe care le folosim. În cazul nostru de azi, budinca a avut o aromă mi-nu-na-ta de vanilie⠀
⠀
📍Este o sursa de energie (carbohidrați ''buni''), este ușor digerabil și asta îl face potrivit atât pentru alimentația copiilor cât și pentru adulți.⠀
⠀
📍Viața la raft sau durata de păstrare este mai îndelungată (12luni), dublă față de grișulul din grâu. Timp de fierbere scurt – 3 minute.⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #ricepudding #orezculapte #faragluten #glutenfree #pastebaneasa #semolina #easymeals #easyrecipe #glutenfreefood #glutenfreerecipes
      BUDINCĂ DE GRIȘ - FĂRĂ GLUTEN - o variantă ușor digerabilă și foarte rapid de pregătit cu noul GRIȘ DE OREZ de la @paste.baneasa 🫶 ⠀ Ingrediente pentru 4-6 porții:⠀ • 1 litru de lapte⠀ • 100g grișul de orez Baneasa⠀ • o păstaie de vanilie⠀ • 80-100g zahăr⠀ ⠀ Într-o cratiță cu fund dublu punem laptele la foc mic. Adăugăm miezul și teaca de la păstaie de vanilie și zaharul. Lăsăm la foc mic până laptele începe să fiarbă. Scoatem teaca de la păstaie de vanilie. ⠀ ⠀ Adăugăm grișul, în ploaie, treptat. Amestecăm în continuu cu telul. Lăsăm la foc mic, amestecând, până avem un griș cremos. Turnam în formele unse cu spray non stick și dăm la rece 3-4 ore înainte de servire. Garnisim cu gem de fructe de padure și fructe proaspete.⠀ ⠀ Atât de simplu, rapid și delicios 🫶⠀ ⠀ Vă las aici câteva dintre avantajele grișulului de orez:⠀ ⠀ 📍Este fabricat din orez 100%, iar orezul NU are gluten in mod natural. ⠀ Are in mod natural un continut foarte scazut de grasimi.⠀ ⠀ 📍 Are gust neutru și aboarbe excelent aromele din ingredientele pe care le folosim. În cazul nostru de azi, budinca a avut o aromă mi-nu-na-ta de vanilie⠀ ⠀ 📍Este o sursa de energie (carbohidrați ''buni''), este ușor digerabil și asta îl face potrivit atât pentru alimentația copiilor cât și pentru adulți.⠀ ⠀ 📍Viața la raft sau durata de păstrare este mai îndelungată (12luni), dublă față de grișulul din grâu. Timp de fierbere scurt – 3 minute.⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #ricepudding #orezculapte #faragluten #glutenfree #pastebaneasa #semolina #easymeals #easyrecipe #glutenfreefood #glutenfreerecipes
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      3/9
      WAFFE/GOFRE SĂRATE - rețeta mea preferată, se face în câteva minute, sunt ușor crocante de la mălai și puteți adăuga ce ingrediente aveți prin frigider.⠀
⠀
Perfecșăn de pus la pachețel, la scoală sau birou 🫶 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀
⠀
Ingrediente pentru 10 bucăți:⠀
• 500ml lapte bătut⠀
• 60ml ulei floarea soarelui⠀
• 2 ouă mari (L sau XL)⠀
• 150g făină⠀
• 80g mălai fin⠀
• 1 linguriță praf de copt⠀
• 1 linguriță sare⠀
• 1/3 linguriță piper⠀
• 100g șuncă⠀
• 100g cașcaval dat pe răzătoare⠀
• ceapă verde/pătrunjel/spanac⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #waffles #lunchbox #ideepachetel #easyrecipes #easymeals #brunch⠀
⠀
      WAFFE/GOFRE SĂRATE - rețeta mea preferată, se face în câteva minute, sunt ușor crocante de la mălai și puteți adăuga ce ingrediente aveți prin frigider.⠀ ⠀ Perfecșăn de pus la pachețel, la scoală sau birou 🫶 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀ ⠀ Ingrediente pentru 10 bucăți:⠀ • 500ml lapte bătut⠀ • 60ml ulei floarea soarelui⠀ • 2 ouă mari (L sau XL)⠀ • 150g făină⠀ • 80g mălai fin⠀ • 1 linguriță praf de copt⠀ • 1 linguriță sare⠀ • 1/3 linguriță piper⠀ • 100g șuncă⠀ • 100g cașcaval dat pe răzătoare⠀ • ceapă verde/pătrunjel/spanac⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #waffles #lunchbox #ideepachetel #easyrecipes #easymeals #brunch⠀ ⠀
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      4/9
      Răsfăț la mic dejun de weekend? BRIOȘE gata de cuptor în 5 min! Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 🩷🫶⠀
⠀
Ingrediente:⠀
• 2 ouă mărimea L⠀
• 100g zahăr (poate fi și brun)⠀
• 70ml ulei de floarea soarelui⠀
• 100ml apă⠀
• 1 linguriță extract vanilie ⠀
• 220g făină⠀
• 1 pliculeț praf de copt ⠀
• gem/dulceața preferată sau...sfânta Nutella 😁⠀
⠀
Încingem cuptorul la 180°. Amestecăm toate ingredientele pentru brioșe. Punem în forme, 3/4 pline. Punem în fiecare briosă câte o linguriță cu vârf de dulceață. Coacem 25-30 min sau până trec testul scobitorii (o scobitoare introdusă în mijlocul brioșei iese curată, fără urme de aluat, chiar dacă sunt urme de dulceață). ⠀
⠀
Enjoy 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #muffins #briose #baking #retetazilei #easymeals #easyrecipes ⠀
      Răsfăț la mic dejun de weekend? BRIOȘE gata de cuptor în 5 min! Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 🩷🫶⠀ ⠀ Ingrediente:⠀ • 2 ouă mărimea L⠀ • 100g zahăr (poate fi și brun)⠀ • 70ml ulei de floarea soarelui⠀ • 100ml apă⠀ • 1 linguriță extract vanilie ⠀ • 220g făină⠀ • 1 pliculeț praf de copt ⠀ • gem/dulceața preferată sau...sfânta Nutella 😁⠀ ⠀ Încingem cuptorul la 180°. Amestecăm toate ingredientele pentru brioșe. Punem în forme, 3/4 pline. Punem în fiecare briosă câte o linguriță cu vârf de dulceață. Coacem 25-30 min sau până trec testul scobitorii (o scobitoare introdusă în mijlocul brioșei iese curată, fără urme de aluat, chiar dacă sunt urme de dulceață). ⠀ ⠀ Enjoy 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #muffins #briose #baking #retetazilei #easymeals #easyrecipes ⠀
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      5/9
      Tata, nu m-ai întrebat nimic. Nu ne-ai întrebat dacă suntem de acord. Psihologia moderna așa spune, că e ideal ca părinții să își consulte copiii în legătură cu deciziile majore ce îi implică. Dar tu nu ne-ai întrebat nici dacă suntem de acord să nu te știm altfel decât bolnav și nici n-ai cerut permisiunea să mori. Te-ai dus pur și simplu, acum fix 31 de ani.

31 de ani. Practic o viață de om. Fără tine. Cum au fost 31 de ani fără tine? La început număram zilele. de când nu te-am văzut. Îmi închipuiam că sunt într-o tabără și nu te-am vazut de 3 zile. 3 zile nu e mult, suport 3 zile! Așa îmi spuneam. Dar 3 zile s-au transformat în ani și anii într-o viață fără tine.

În liceu eram orfana, "aia" care lua pensie de urmaș pe lângă alocație, care avea mama plecată în străinătate, locuia cu bunicii și avea toate șansele să iasă în decor și să fie o...un copil problemă. Dar n-am fost. Am ales să fiu "aia" premianta și "aia" olimpica, "aia" devreme acasă și "aia" care devora orice carte îi pica în mână. În speranța ca ai fi mândru de mine. Și așa au mai trecut vreo 10 ani fără tine.

Știi că te-am cautat în toți bărbații din viața mea? Știi că după ce toată viața te-am ținut pe un piedestal, acum mă lupt să te iert? Știi că nu e corect ce ai făcut? Știi că nu e ok să mori așa, pur și simplu, când ai tu chef? Te iubesc și te urăsc în egală măsură, îți mulțumesc pentru tot ce sunt azi și mi-aș dori atât de mult, totuși, să fiu un total alt om? Le știi pe astea? Le vezi, de oriunde ai fi tu?

Abia mare fiind am înțeles ce înseamnă cu adevarat "sa crești fără tată". Abia acum îți caut cu disperare mâna, acum doare cu adevărat să fiu "orfană". Unde e mână ta pe capul meu? Unde e liniștea pe care mi-o dădeai? Nu vezi cât doare? Unde ești, când locul tău era aici? Nu esti. De 31 de ani nu mai esti. 31 de ani fără tine, azi. Sunt mica azi...

#teoskitchen #throwback #fatheranddaughter #tata
      Tata, nu m-ai întrebat nimic. Nu ne-ai întrebat dacă suntem de acord. Psihologia moderna așa spune, că e ideal ca părinții să își consulte copiii în legătură cu deciziile majore ce îi implică. Dar tu nu ne-ai întrebat nici dacă suntem de acord să nu te știm altfel decât bolnav și nici n-ai cerut permisiunea să mori. Te-ai dus pur și simplu, acum fix 31 de ani. 31 de ani. Practic o viață de om. Fără tine. Cum au fost 31 de ani fără tine? La început număram zilele. de când nu te-am văzut. Îmi închipuiam că sunt într-o tabără și nu te-am vazut de 3 zile. 3 zile nu e mult, suport 3 zile! Așa îmi spuneam. Dar 3 zile s-au transformat în ani și anii într-o viață fără tine. În liceu eram orfana, "aia" care lua pensie de urmaș pe lângă alocație, care avea mama plecată în străinătate, locuia cu bunicii și avea toate șansele să iasă în decor și să fie o...un copil problemă. Dar n-am fost. Am ales să fiu "aia" premianta și "aia" olimpica, "aia" devreme acasă și "aia" care devora orice carte îi pica în mână. În speranța ca ai fi mândru de mine. Și așa au mai trecut vreo 10 ani fără tine. Știi că te-am cautat în toți bărbații din viața mea? Știi că după ce toată viața te-am ținut pe un piedestal, acum mă lupt să te iert? Știi că nu e corect ce ai făcut? Știi că nu e ok să mori așa, pur și simplu, când ai tu chef? Te iubesc și te urăsc în egală măsură, îți mulțumesc pentru tot ce sunt azi și mi-aș dori atât de mult, totuși, să fiu un total alt om? Le știi pe astea? Le vezi, de oriunde ai fi tu? Abia mare fiind am înțeles ce înseamnă cu adevarat "sa crești fără tată". Abia acum îți caut cu disperare mâna, acum doare cu adevărat să fiu "orfană". Unde e mână ta pe capul meu? Unde e liniștea pe care mi-o dădeai? Nu vezi cât doare? Unde ești, când locul tău era aici? Nu esti. De 31 de ani nu mai esti. 31 de ani fără tine, azi. Sunt mica azi... #teoskitchen #throwback #fatheranddaughter #tata
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      6/9
      De salvat pentru weekend - TORT CU FRUCTE și o cremă aerată și fresh 🍰🍓🫐 Poți taia blatul în 2 și pune crema la mijloc, nu se supără nimeni 😁

Ingrediente:
• 250g faina
• 1 pliculet praf de copt 
• 180g zahar brun 
• 100ml ulei
• 3 oua marimea XL (4 oua marime M-L)
• 1 lingurita esenta de vanilie 
• 250g afine
• 250g zmeura

Pentru crema:
• 400ml smantana pentru frisca 
• 160g zahar pudra vanilinat 
• 500g mascarpone 
• 2 pliculete gelatina 
• fructe pentru decor
• frunze de menta proaspata pentru decor

Incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt si faina o tava de 25-30 cm, cu pereti detasabili. Amestecam ouale,uleiul, zaharul si esenta de vanilie, cu mixerul sau telul pana avem o spuma.

Adaugam faina si praful de copt, amestecam pana avem o compozitie omogen. Adaugam fructele (lasand cateva deoparte) si amestecam. Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula, punem si fructele lasate deoparte. 

Coacem 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.  Cand blatul e rece, scoatem inelul tavii si il nivelam, apoi punem inelul tavii inapoi.

Pentru crema, batem smantana cu mixerul la viteza medie pana avem o frisca tare. Adaugam zaharul pudra si mascarpone, amestecam. Dizolvam gelatina in 100ml apa rece si o lasam departe 10 minute sau pana gelatina arata ca un jeleu. O topim la baie de aburi pana devine lichida, fara a da in clocot, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare. Turnam gelatina peste crema, amestecam foarte bine.

Punem crema in tava, peste blat, nivelam cu spatula, decoram cu fructe. Dam la frigider minim 6 ore inainte de feliere.

Să vă fie de cel mai bine! 🫶

#teoskitchen #gospodiva #instabaker #prajitura #tort #cake #instacake #retetanoua #retetazilei #easymeals #easyrecipes
      De salvat pentru weekend - TORT CU FRUCTE și o cremă aerată și fresh 🍰🍓🫐 Poți taia blatul în 2 și pune crema la mijloc, nu se supără nimeni 😁 Ingrediente: • 250g faina • 1 pliculet praf de copt • 180g zahar brun • 100ml ulei • 3 oua marimea XL (4 oua marime M-L) • 1 lingurita esenta de vanilie • 250g afine • 250g zmeura Pentru crema: • 400ml smantana pentru frisca • 160g zahar pudra vanilinat • 500g mascarpone • 2 pliculete gelatina • fructe pentru decor • frunze de menta proaspata pentru decor Incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt si faina o tava de 25-30 cm, cu pereti detasabili. Amestecam ouale,uleiul, zaharul si esenta de vanilie, cu mixerul sau telul pana avem o spuma. Adaugam faina si praful de copt, amestecam pana avem o compozitie omogen. Adaugam fructele (lasand cateva deoparte) si amestecam. Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula, punem si fructele lasate deoparte. Coacem 30-35 min sau pana trece testul scobitorii. Cand blatul e rece, scoatem inelul tavii si il nivelam, apoi punem inelul tavii inapoi. Pentru crema, batem smantana cu mixerul la viteza medie pana avem o frisca tare. Adaugam zaharul pudra si mascarpone, amestecam. Dizolvam gelatina in 100ml apa rece si o lasam departe 10 minute sau pana gelatina arata ca un jeleu. O topim la baie de aburi pana devine lichida, fara a da in clocot, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare. Turnam gelatina peste crema, amestecam foarte bine. Punem crema in tava, peste blat, nivelam cu spatula, decoram cu fructe. Dam la frigider minim 6 ore inainte de feliere. Să vă fie de cel mai bine! 🫶 #teoskitchen #gospodiva #instabaker #prajitura #tort #cake #instacake #retetanoua #retetazilei #easymeals #easyrecipes
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      7/9
      Ador pastele de tip one-pot: pui toate ingredientele într-o oala și iese ceva di-li-șăs! Azi avem varianta de post. Alternativă parmezan în post: fulgi de drojdie inactivă 🧀

Pentru 4-6 porții:⠀
• o ceapa alba⠀
• 2-3 catei usturoi⠀
• 2 linguri ulei de masline⠀
• condimente: sare, piper, oregano, busuioc, cimbru⠀
• 1 dovlecel (zucchini)⠀
• 1 ardei rosu⠀
• 300g ciuperci⠀
• o conserva rosii in suc propriu (500g)⠀
• 1 litru supa de legume sau apa⠀
• 350g spaghetti ⠀
• 100g frunze de spanac⠀
⠀
Pregatim legumele: taiem ceapa marunt, taiem dovlecelul cuburi (2x2cm), fara a-l curata de coaja.⠀
Curatam ciupercile si le taiem bucati potrivite. Spalam ardeiul si il taiem cubulete.⠀
⠀
Calim ceapa in ulei pana este translucida. Adaugam usturoiul trecut prin presa si condimentele. Le calim 1 minut impreuna, amestecand des.Adaugam toate legumele, amestecam. Le calim impreuna 5-6 minute.⠀
⠀
Adaugam rosiile, spaghettele rupte in jumatate, supa de legume.⠀
Lasam totul sa fiarba 12-14 minute sau pana lichidul scade si avem un sos dens, iar pastele sunt fierte al dente.⠀
⠀
Adaugam si spanacul, amestecam si lasam pastele 3-5 minute sa se odihneasca inainte de servire.⠀
⠀
Să vă fie de cel mai bine 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #onepot #easymeals #easyrecipes #pasta #vegan #depost #retetazilei #paste #retetanoua
      Ador pastele de tip one-pot: pui toate ingredientele într-o oala și iese ceva di-li-șăs! Azi avem varianta de post. Alternativă parmezan în post: fulgi de drojdie inactivă 🧀 Pentru 4-6 porții:⠀ • o ceapa alba⠀ • 2-3 catei usturoi⠀ • 2 linguri ulei de masline⠀ • condimente: sare, piper, oregano, busuioc, cimbru⠀ • 1 dovlecel (zucchini)⠀ • 1 ardei rosu⠀ • 300g ciuperci⠀ • o conserva rosii in suc propriu (500g)⠀ • 1 litru supa de legume sau apa⠀ • 350g spaghetti ⠀ • 100g frunze de spanac⠀ ⠀ Pregatim legumele: taiem ceapa marunt, taiem dovlecelul cuburi (2x2cm), fara a-l curata de coaja.⠀ Curatam ciupercile si le taiem bucati potrivite. Spalam ardeiul si il taiem cubulete.⠀ ⠀ Calim ceapa in ulei pana este translucida. Adaugam usturoiul trecut prin presa si condimentele. Le calim 1 minut impreuna, amestecand des.Adaugam toate legumele, amestecam. Le calim impreuna 5-6 minute.⠀ ⠀ Adaugam rosiile, spaghettele rupte in jumatate, supa de legume.⠀ Lasam totul sa fiarba 12-14 minute sau pana lichidul scade si avem un sos dens, iar pastele sunt fierte al dente.⠀ ⠀ Adaugam si spanacul, amestecam si lasam pastele 3-5 minute sa se odihneasca inainte de servire.⠀ ⠀ Să vă fie de cel mai bine 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #onepot #easymeals #easyrecipes #pasta #vegan #depost #retetazilei #paste #retetanoua
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      8/9
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📌

Supă cremoasă de legume - folosiți smântână vegetală pentru varianta de post 🫶

• 500g zarzavat (morcovi, păstârnac, țelină)⠀
• 300g cartofi⠀
• 2-3 fire ceapă verde sau praz⠀
• 2 linguri ulei de măsline⠀
• 2 cubulețe bază legume BIO⠀
• sare și piper după gust⠀
• 200ml smântână pentru gătit⠀
• 3 ardei copți⠀
• pătrunjel proaspăt/leurdă/leuștean
⠀
Călim ceapa verde sau partea albă de la un praz până e translucidă. Adăugăm zarzavatul (morcovii rondele, cartofii cuburi mai mari, țelina și pastarnacul cubulețe mai mici.⠀
⠀
Completăm cu apă. Punem pe foc. Punem cuburile de legume, sare, piper. Fierbem până legumele sunt moi. Punem ardeiul copt tăiat fâșii și smântână dulce. Dăm jumătate din supă prin blender, o turnăm înapoi în oală. Puțin pătrunjel, sare și piper după gust...și gata!⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #depost #easymeals
#easyrecipes #supa #soup #reteta #retetanoua #retetazilei #foodie
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📌 Supă cremoasă de legume - folosiți smântână vegetală pentru varianta de post 🫶 • 500g zarzavat (morcovi, păstârnac, țelină)⠀ • 300g cartofi⠀ • 2-3 fire ceapă verde sau praz⠀ • 2 linguri ulei de măsline⠀ • 2 cubulețe bază legume BIO⠀ • sare și piper după gust⠀ • 200ml smântână pentru gătit⠀ • 3 ardei copți⠀ • pătrunjel proaspăt/leurdă/leuștean ⠀ Călim ceapa verde sau partea albă de la un praz până e translucidă. Adăugăm zarzavatul (morcovii rondele, cartofii cuburi mai mari, țelina și pastarnacul cubulețe mai mici.⠀ ⠀ Completăm cu apă. Punem pe foc. Punem cuburile de legume, sare, piper. Fierbem până legumele sunt moi. Punem ardeiul copt tăiat fâșii și smântână dulce. Dăm jumătate din supă prin blender, o turnăm înapoi în oală. Puțin pătrunjel, sare și piper după gust...și gata!⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #depost #easymeals #easyrecipes #supa #soup #reteta #retetanoua #retetazilei #foodie
      4 săptămâni ago
      View on Instagram |
      9/9
    • Imi dai un LIKE pe Facebook?

    • Copyright

      Copyright 2007-2016 ~ Toate drepturile rezervate. Este interzisa copierea, reproducerea integrala sau partiala a continutului (imagini, retete culinare, articole etc.) de pe acest site, fara acordul scris al proprietarului.
    • Follow Teo pe Instagram

      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca?

Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy.

Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶

#teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca? Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy. Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 #teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      18 ore ago
      View on Instagram |
      1/6
      Gogoși pufoase, numa' bune de tăvălit prin zahăr pudră și...de umplut cu ciocolată 😀🤍 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝🫶⠀
⠀
INGREDIENTE PENTRU 12-14 BUC:⠀
• 500g făină ⠀
• 80g zahăr ⠀
• 100ml lapte călduț⠀
• 15g drojdie uscată ⠀
• 80ml ulei⠀
• 3 ouă mari⠀
• ½ linguriță esență de vanilie ⠀
• cremă de ciocolată⠀
• zahăr pudră pentru tăvălit ⠀
• 500ml ulei pentru prăjit⠀
⠀
Amestecam laptele caldut, zaharul si drojdia. Lasam deoparte 10-15 minute.⠀
 ⠀
Intr-un bol incapator punem faina,⠀
 facem o gropita in mijloc, turnam amestecul de lapte.⠀
⠀
Pornim mixerul cu accesoriul de framantare sau framantam cu mana. Adaugam treptat ouale batute, uleiul, vanilia, coaja de portocala.⠀
Framantam minim 15-20 min sau pana avem un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si de mana. Lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.⠀
⠀
Lucram pe masa unsa cu putin ulei. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm.⠀
Decupam forme rotunde. Framantam aluatul ramas si il intidem din nou, decupam forme pana la epuizarea aluatului.⠀
⠀
Mutam fiecare gogoasa pe hartie de copt (taiem o foaie mare de hartie de copt in patrate) si lasam sa dospeasca alte 30 min.⠀
⠀
Prajim gogosile la foc mediu, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Stim ca sunt gata cand sunt frumos rumenite si ramane doar o mica dunga de aluat mai deschis la culoare pe mijlocul lor.⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 ⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #gogosi #retetazilei #doughnuts #easyrecipes #easymeals #baking
⠀
⠀
⠀
⠀
      Gogoși pufoase, numa' bune de tăvălit prin zahăr pudră și...de umplut cu ciocolată 😀🤍 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝🫶⠀ ⠀ INGREDIENTE PENTRU 12-14 BUC:⠀ • 500g făină ⠀ • 80g zahăr ⠀ • 100ml lapte călduț⠀ • 15g drojdie uscată ⠀ • 80ml ulei⠀ • 3 ouă mari⠀ • ½ linguriță esență de vanilie ⠀ • cremă de ciocolată⠀ • zahăr pudră pentru tăvălit ⠀ • 500ml ulei pentru prăjit⠀ ⠀ Amestecam laptele caldut, zaharul si drojdia. Lasam deoparte 10-15 minute.⠀ ⠀ Intr-un bol incapator punem faina,⠀ facem o gropita in mijloc, turnam amestecul de lapte.⠀ ⠀ Pornim mixerul cu accesoriul de framantare sau framantam cu mana. Adaugam treptat ouale batute, uleiul, vanilia, coaja de portocala.⠀ Framantam minim 15-20 min sau pana avem un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si de mana. Lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.⠀ ⠀ Lucram pe masa unsa cu putin ulei. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm.⠀ Decupam forme rotunde. Framantam aluatul ramas si il intidem din nou, decupam forme pana la epuizarea aluatului.⠀ ⠀ Mutam fiecare gogoasa pe hartie de copt (taiem o foaie mare de hartie de copt in patrate) si lasam sa dospeasca alte 30 min.⠀ ⠀ Prajim gogosile la foc mediu, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Stim ca sunt gata cand sunt frumos rumenite si ramane doar o mica dunga de aluat mai deschis la culoare pe mijlocul lor.⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 ⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #gogosi #retetazilei #doughnuts #easyrecipes #easymeals #baking ⠀ ⠀ ⠀ ⠀
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      2/6
      BUDINCĂ DE GRIȘ - FĂRĂ GLUTEN - o variantă ușor digerabilă și foarte rapid de pregătit cu noul GRIȘ DE OREZ de la @paste.baneasa 🫶 
⠀
Ingrediente pentru 4-6 porții:⠀
• 1 litru de lapte⠀
• 100g grișul de orez Baneasa⠀
• o păstaie de vanilie⠀
• 80-100g zahăr⠀
⠀
Într-o cratiță cu fund dublu punem laptele la foc mic. Adăugăm miezul și teaca de la păstaie de vanilie și zaharul. Lăsăm la foc mic până laptele începe să fiarbă. Scoatem teaca de la păstaie de vanilie. ⠀
⠀
Adăugăm grișul, în ploaie, treptat. Amestecăm în continuu cu telul. Lăsăm la foc mic, amestecând, până avem un griș cremos. Turnam în formele unse cu spray non stick și dăm la rece 3-4 ore înainte de servire. Garnisim cu gem de fructe de padure și fructe proaspete.⠀
⠀
Atât de simplu, rapid și delicios 🫶⠀
⠀
Vă las aici câteva dintre avantajele grișulului de orez:⠀
⠀
📍Este fabricat din orez 100%, iar orezul NU are gluten in mod natural. ⠀
Are in mod natural un continut foarte scazut de grasimi.⠀
⠀
📍 Are gust neutru și aboarbe excelent aromele din ingredientele pe care le folosim. În cazul nostru de azi, budinca a avut o aromă mi-nu-na-ta de vanilie⠀
⠀
📍Este o sursa de energie (carbohidrați ''buni''), este ușor digerabil și asta îl face potrivit atât pentru alimentația copiilor cât și pentru adulți.⠀
⠀
📍Viața la raft sau durata de păstrare este mai îndelungată (12luni), dublă față de grișulul din grâu. Timp de fierbere scurt – 3 minute.⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #ricepudding #orezculapte #faragluten #glutenfree #pastebaneasa #semolina #easymeals #easyrecipe #glutenfreefood #glutenfreerecipes
      BUDINCĂ DE GRIȘ - FĂRĂ GLUTEN - o variantă ușor digerabilă și foarte rapid de pregătit cu noul GRIȘ DE OREZ de la @paste.baneasa 🫶 ⠀ Ingrediente pentru 4-6 porții:⠀ • 1 litru de lapte⠀ • 100g grișul de orez Baneasa⠀ • o păstaie de vanilie⠀ • 80-100g zahăr⠀ ⠀ Într-o cratiță cu fund dublu punem laptele la foc mic. Adăugăm miezul și teaca de la păstaie de vanilie și zaharul. Lăsăm la foc mic până laptele începe să fiarbă. Scoatem teaca de la păstaie de vanilie. ⠀ ⠀ Adăugăm grișul, în ploaie, treptat. Amestecăm în continuu cu telul. Lăsăm la foc mic, amestecând, până avem un griș cremos. Turnam în formele unse cu spray non stick și dăm la rece 3-4 ore înainte de servire. Garnisim cu gem de fructe de padure și fructe proaspete.⠀ ⠀ Atât de simplu, rapid și delicios 🫶⠀ ⠀ Vă las aici câteva dintre avantajele grișulului de orez:⠀ ⠀ 📍Este fabricat din orez 100%, iar orezul NU are gluten in mod natural. ⠀ Are in mod natural un continut foarte scazut de grasimi.⠀ ⠀ 📍 Are gust neutru și aboarbe excelent aromele din ingredientele pe care le folosim. În cazul nostru de azi, budinca a avut o aromă mi-nu-na-ta de vanilie⠀ ⠀ 📍Este o sursa de energie (carbohidrați ''buni''), este ușor digerabil și asta îl face potrivit atât pentru alimentația copiilor cât și pentru adulți.⠀ ⠀ 📍Viața la raft sau durata de păstrare este mai îndelungată (12luni), dublă față de grișulul din grâu. Timp de fierbere scurt – 3 minute.⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #ricepudding #orezculapte #faragluten #glutenfree #pastebaneasa #semolina #easymeals #easyrecipe #glutenfreefood #glutenfreerecipes
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      3/6
      WAFFE/GOFRE SĂRATE - rețeta mea preferată, se face în câteva minute, sunt ușor crocante de la mălai și puteți adăuga ce ingrediente aveți prin frigider.⠀
⠀
Perfecșăn de pus la pachețel, la scoală sau birou 🫶 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀
⠀
Ingrediente pentru 10 bucăți:⠀
• 500ml lapte bătut⠀
• 60ml ulei floarea soarelui⠀
• 2 ouă mari (L sau XL)⠀
• 150g făină⠀
• 80g mălai fin⠀
• 1 linguriță praf de copt⠀
• 1 linguriță sare⠀
• 1/3 linguriță piper⠀
• 100g șuncă⠀
• 100g cașcaval dat pe răzătoare⠀
• ceapă verde/pătrunjel/spanac⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #waffles #lunchbox #ideepachetel #easyrecipes #easymeals #brunch⠀
⠀
      WAFFE/GOFRE SĂRATE - rețeta mea preferată, se face în câteva minute, sunt ușor crocante de la mălai și puteți adăuga ce ingrediente aveți prin frigider.⠀ ⠀ Perfecșăn de pus la pachețel, la scoală sau birou 🫶 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀ ⠀ Ingrediente pentru 10 bucăți:⠀ • 500ml lapte bătut⠀ • 60ml ulei floarea soarelui⠀ • 2 ouă mari (L sau XL)⠀ • 150g făină⠀ • 80g mălai fin⠀ • 1 linguriță praf de copt⠀ • 1 linguriță sare⠀ • 1/3 linguriță piper⠀ • 100g șuncă⠀ • 100g cașcaval dat pe răzătoare⠀ • ceapă verde/pătrunjel/spanac⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #waffles #lunchbox #ideepachetel #easyrecipes #easymeals #brunch⠀ ⠀
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      4/6
      Răsfăț la mic dejun de weekend? BRIOȘE gata de cuptor în 5 min! Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 🩷🫶⠀
⠀
Ingrediente:⠀
• 2 ouă mărimea L⠀
• 100g zahăr (poate fi și brun)⠀
• 70ml ulei de floarea soarelui⠀
• 100ml apă⠀
• 1 linguriță extract vanilie ⠀
• 220g făină⠀
• 1 pliculeț praf de copt ⠀
• gem/dulceața preferată sau...sfânta Nutella 😁⠀
⠀
Încingem cuptorul la 180°. Amestecăm toate ingredientele pentru brioșe. Punem în forme, 3/4 pline. Punem în fiecare briosă câte o linguriță cu vârf de dulceață. Coacem 25-30 min sau până trec testul scobitorii (o scobitoare introdusă în mijlocul brioșei iese curată, fără urme de aluat, chiar dacă sunt urme de dulceață). ⠀
⠀
Enjoy 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #muffins #briose #baking #retetazilei #easymeals #easyrecipes ⠀
      Răsfăț la mic dejun de weekend? BRIOȘE gata de cuptor în 5 min! Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 🩷🫶⠀ ⠀ Ingrediente:⠀ • 2 ouă mărimea L⠀ • 100g zahăr (poate fi și brun)⠀ • 70ml ulei de floarea soarelui⠀ • 100ml apă⠀ • 1 linguriță extract vanilie ⠀ • 220g făină⠀ • 1 pliculeț praf de copt ⠀ • gem/dulceața preferată sau...sfânta Nutella 😁⠀ ⠀ Încingem cuptorul la 180°. Amestecăm toate ingredientele pentru brioșe. Punem în forme, 3/4 pline. Punem în fiecare briosă câte o linguriță cu vârf de dulceață. Coacem 25-30 min sau până trec testul scobitorii (o scobitoare introdusă în mijlocul brioșei iese curată, fără urme de aluat, chiar dacă sunt urme de dulceață). ⠀ ⠀ Enjoy 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #muffins #briose #baking #retetazilei #easymeals #easyrecipes ⠀
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      5/6
      Tata, nu m-ai întrebat nimic. Nu ne-ai întrebat dacă suntem de acord. Psihologia moderna așa spune, că e ideal ca părinții să își consulte copiii în legătură cu deciziile majore ce îi implică. Dar tu nu ne-ai întrebat nici dacă suntem de acord să nu te știm altfel decât bolnav și nici n-ai cerut permisiunea să mori. Te-ai dus pur și simplu, acum fix 31 de ani.

31 de ani. Practic o viață de om. Fără tine. Cum au fost 31 de ani fără tine? La început număram zilele. de când nu te-am văzut. Îmi închipuiam că sunt într-o tabără și nu te-am vazut de 3 zile. 3 zile nu e mult, suport 3 zile! Așa îmi spuneam. Dar 3 zile s-au transformat în ani și anii într-o viață fără tine.

În liceu eram orfana, "aia" care lua pensie de urmaș pe lângă alocație, care avea mama plecată în străinătate, locuia cu bunicii și avea toate șansele să iasă în decor și să fie o...un copil problemă. Dar n-am fost. Am ales să fiu "aia" premianta și "aia" olimpica, "aia" devreme acasă și "aia" care devora orice carte îi pica în mână. În speranța ca ai fi mândru de mine. Și așa au mai trecut vreo 10 ani fără tine.

Știi că te-am cautat în toți bărbații din viața mea? Știi că după ce toată viața te-am ținut pe un piedestal, acum mă lupt să te iert? Știi că nu e corect ce ai făcut? Știi că nu e ok să mori așa, pur și simplu, când ai tu chef? Te iubesc și te urăsc în egală măsură, îți mulțumesc pentru tot ce sunt azi și mi-aș dori atât de mult, totuși, să fiu un total alt om? Le știi pe astea? Le vezi, de oriunde ai fi tu?

Abia mare fiind am înțeles ce înseamnă cu adevarat "sa crești fără tată". Abia acum îți caut cu disperare mâna, acum doare cu adevărat să fiu "orfană". Unde e mână ta pe capul meu? Unde e liniștea pe care mi-o dădeai? Nu vezi cât doare? Unde ești, când locul tău era aici? Nu esti. De 31 de ani nu mai esti. 31 de ani fără tine, azi. Sunt mica azi...

#teoskitchen #throwback #fatheranddaughter #tata
      Tata, nu m-ai întrebat nimic. Nu ne-ai întrebat dacă suntem de acord. Psihologia moderna așa spune, că e ideal ca părinții să își consulte copiii în legătură cu deciziile majore ce îi implică. Dar tu nu ne-ai întrebat nici dacă suntem de acord să nu te știm altfel decât bolnav și nici n-ai cerut permisiunea să mori. Te-ai dus pur și simplu, acum fix 31 de ani. 31 de ani. Practic o viață de om. Fără tine. Cum au fost 31 de ani fără tine? La început număram zilele. de când nu te-am văzut. Îmi închipuiam că sunt într-o tabără și nu te-am vazut de 3 zile. 3 zile nu e mult, suport 3 zile! Așa îmi spuneam. Dar 3 zile s-au transformat în ani și anii într-o viață fără tine. În liceu eram orfana, "aia" care lua pensie de urmaș pe lângă alocație, care avea mama plecată în străinătate, locuia cu bunicii și avea toate șansele să iasă în decor și să fie o...un copil problemă. Dar n-am fost. Am ales să fiu "aia" premianta și "aia" olimpica, "aia" devreme acasă și "aia" care devora orice carte îi pica în mână. În speranța ca ai fi mândru de mine. Și așa au mai trecut vreo 10 ani fără tine. Știi că te-am cautat în toți bărbații din viața mea? Știi că după ce toată viața te-am ținut pe un piedestal, acum mă lupt să te iert? Știi că nu e corect ce ai făcut? Știi că nu e ok să mori așa, pur și simplu, când ai tu chef? Te iubesc și te urăsc în egală măsură, îți mulțumesc pentru tot ce sunt azi și mi-aș dori atât de mult, totuși, să fiu un total alt om? Le știi pe astea? Le vezi, de oriunde ai fi tu? Abia mare fiind am înțeles ce înseamnă cu adevarat "sa crești fără tată". Abia acum îți caut cu disperare mâna, acum doare cu adevărat să fiu "orfană". Unde e mână ta pe capul meu? Unde e liniștea pe care mi-o dădeai? Nu vezi cât doare? Unde ești, când locul tău era aici? Nu esti. De 31 de ani nu mai esti. 31 de ani fără tine, azi. Sunt mica azi... #teoskitchen #throwback #fatheranddaughter #tata
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      6/6

                        Comments are closed.