Spaghette de post (cu soia)

Foarte multa vreme m-am ferit de soia… nu stiu care e motivul, dar asa credeam eu, ca orice contine soia e automat naspa :))

Intre timp, mi-am schimbat parerea, mai ales ca se apropie postul Pastelui si voi fi nevoita sa o utilizez mai des in retetele mele. Pt spaghette cu soia (3-4 portii), avem nevoie de:
– 100g soia granule
– 300g spaghetti
– o ceapa mijlocie
– un bol de sos de rosii (bulionul lui Buni in cazul meu)
– un bol de parmesan
– masline
– 3-4 linguri de ulei
– sare, piper, ierburi aromate

Punem soia la inmuiat in apa rece cu vegeta.
Intre timp, pregatim sosul: tocam ceapa marunt si o calim in ulei. Cand devine aurie, turnam peste sucul de rosii si le lasam sa dea un clocot, 2-3 minute. Apoi strecuram soia si o adaugam in sos. Condimentam bine cu sare, piper, oregano, busuioc, ceapa verde uscata.

Fierbem spaghettele dupa instructiunile de pe pachet, le strecuram si le asezam in farfurie. Punem sosul de soia, parmezan, masline. Daca nu stiam ca e soia, puteam sa bag mana in foc ca e sos cu carne tocata 😀

7 Comments

  1. Anonymous

    Chiar ca e foarte buna reteta. Am facut-o azi. Merci de idee. Sunt vegetariana si ma bucur de orice reteta sanatoasa.

  2. Miruna

    Si eu am preparat-o in post si a fost foarte apreciata. Multumesc pentru idee!

  3. Anonymous

    parmezan de post????????????

  4. e ultima oara cand raspund la intrebarea asta, care deja MA SEACA! DA< PARMEZANUL E DE POST!! SUNTE GRECO-CATOLICA, POSTUL INSEAMNA DOAR FARA CARNE! inainte sa pui 100 de semne de intrebare, mai bine ai fi citit putin blogul sau te-ai fi interesat cum tin si alte religii postul.

    de acum nu voi mai publica nici un comentariu de genul asta.

  5. Anonymous

    Buna sunt Adina din Resita si-mi place tare mult blogul tau.
    felicitari.
    Am facut si eu pastele…au iesit foarte bune chiar daca nu am avut parmezan in acel moment in casa…tot a fost foarte bun.
    Felicitari..tine-o tot asa!!!!

  6. Teo draga,
    Foarte bune retetele tale. Cand sunt in pana de idei ma inspira. Daca mai ai retete de post ar fi de mare ajutor.
    Felicitari inca o data.

  7. Anonymous

    Felicitari Teo!!!

    Tine-o tot asa cu retete buuuune, buuuune!
    Nu mai ai retete de post?
    nu de alta dar acuma in postul Pastelui ar fi de folos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.