Supă de fasole verde

Reteta pentru supa de fasole verde este o reteta de baza in perioada postului la noi acasa. Tocmai pentru ca in lunile noiembrie si decembrie mancam la greu supa de fasole verde, ma pregatesc inca din toamna cu rezerve de fasole verde la congelator. Procedura prin care pastrez fasolea la congelator este foarte simpla:

Aveti nevoie de:
– 3-4 kg de fasole verde
– 3 ardei grasi mari
– 3 gogosari mari
– 2 cepe mari
– 1/2 kg rosii decojite

Intr-o oala mare, fara adaos de apa se pune un strat de fasole, apoi se presara ardei, gogosari si ceapa taiate julien, apoi iar un strat de fasole. Ultimul strat trebuie sa fie rosiile decojite, taiate cubulete. Pastrati tot sucul de la rosii si turnati-l in oala peste fasole. Sucul ar trebui sa fie suficient pentru a nu mai fi nevoie sa adaugati apa.

Oala cu fasole verde se pune la fiert, in suc propriu pana cand se inmoaie bine fasolea si intre timp se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Dupa ce fasolea este fiarta, se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca, se portioneaza in pungi si se da la congelator. Eu pun intr-o punga cat pentru o portie de supa.

Cand va hotarati sa faceti supa, decongelati o punga de fasole verde si o puneti la fiert in apa cu sare. Pentru ca fasolea e fiarta dinainte, ajunge sa dea doar un clocot si supa este gata.

Separat, puteti prepara un răntaş subtire din 2-3 linguri de ulei si o lingura de faina. Incingeti uleiul, rumeniti putin faina in ulei incins si stingeti cu bulion. Adaugati rantasul peste supa de fasole si lasati-o sa mai dea un clocot.

Pentru un plus de gust, puteti adauga usturoi pisat si bineinteles verdeata: frunze de telina, patrunjel.

6 Comments

  1. Aoleu, mi-ati facut pofta de mancare.

  2. Anonymous

    wellcome back, Teo!
    Acu ma asez confortabil sa citesc reteta:).
    Crestere sanatoasa bebe-ului, iar tie si sotului nopti linistite si…dormite.
    Cu drag,
    Liana M.

  3. Dan Gheorghe

    arata foarte bine!!!!

  4. Alina

    Hmmmmm, e preferata mea, dar cum nu am pus pe iarna fasole, cu cea din borcan de la magazin nu iese asa bine.

  5. Piperlina

    Draga Teo,
    se pare ca ai mai prins puteri si ma bucur tare mult..ca mai postezi cate o reteta…e bine ca e de post…ca la noi e cam lipsa de inspiratie…imi imaginez ca esti bine si fericita….si ca mai dormi “printre picaturi”…pupici pt bebili si pt mamica…si salutari tatalui..:D:D:D
    va doresc numai bine…
    :*

  6. buna,indraznesc sa scriu si eu , am descoperit blogul tau de mai de mult si te felicit ca ne ajuti foarte mult in pregatirea meselor ,dar am o rugaminte am nevoie de o reteta pt. cozonac ,te rog sa ma ajuti daca poti .Iti multumesc anticipat si iti doresc multa sanatate tie si familiei tale ,sarbatori fericite si un an nou minunat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.