Spaghetti Chicken Alfredo

Sosul Alfredo este foarte popular in Statele Unite si desi are un nume care duce cu gandul la Italieni, se serveste rar in Italia. Daca va macina curiozitatea si doriti sa cititi mai multe despre el, prietena Wiki ne spune, ca de obicei, cam ce ar fi de stiut.

Eu am ales aceasta reteta pentru sambata, cand nu prea am avut chef de “cohalit”, vorba bunicii dar a intrat direct in carnetelul retetelor culinare favorite. Mama o prepara mereu in State, sau mai bine zis incalzea Sosul Alfredo din borcan, insa curiozitatea mi-a stranit-o o pizzerie din Cluj, unde am regasit Penne Chicken Alfredo. In reteta originala (daca putem vorbi de asa ceva, e vorba de Fettucine Alfredo, insa nu aveam de gand sa investesc in paste, cand aveam niste spaghetti delicioase acasa, asa ca le-am folosit pe alea. A iesit buna, o reteta de tinut minte.

Ingrediente:
– 400 gr spaghetti
– 300 gr piept de pui
– 300 ml de smantana dulce (cea pentru frisca)
– 100 gr de unt
– 4-5 linguri de parmezan proaspat razuit
– 2 catei de usturoi
– sare si piper, condimente pentru pui
– patrunjel proaspat

Intai si intai, fierbem pastele in 4 litri de apa cu putina sare. Respectati instructiunile de pe pachet si nu aveti cum sa gresiti. Apoi ne ocupam de pui: taiem pieptul de pui fasii, il condimentam cu sare, piper sau condimente pentru pui si il prajim intr-o tava teflonata, fara adaos de ulei sau pe grill. Il tinem la cald pana preparam sosul.

Topim untul intr-o tigaie. Pisam usturoiul si il calim putin in unt, cateva secunde, fara a-l lasa sa se prajeasca efectiv. Punem apoi frisca si le lasam sa fiarba impreuna, 2-3 minute, pana cand frisca e bine incinsa. Punem apoi parmezanul si amestecam foarte bine. Tinem sosul pe foc mic, amestecand in continuu pana cand parmezanul este topit. Sosul Alfredo este foarte cremos si destul de dens.

Turnam sosul peste spaghetti, garnisim cu patrunjel si servim alaturi de puiul la grill. D-E-L-I-C-I-O-S !!!

38 Comments

  1. Anonymous

    uau ce super arata!o sa le incerc si eu

  2. DiAnais

    Foarte fain! Imi plac mult pastele in combinatie cu sosuri albe :D. O sa incerc!

  3. super! inca o reteta de-a ta care trebuie incercata

  4. andreea_m

    Cred ca is delicioase ;)), trebuie sa fac si eu acasa, sa vedem, cred ca ies mai bune ca cele de la restaurant.

  5. claudia

    draga teo, trebuia neaparat sa iti scriu. te urmaresc de muult timp, incerc din retetele tale (mai bine zis le adaptez la timpul si la ingredinetele de care dispun!) si sunt complet si iremediabil fascinata de ce faci! totul arata fenomenal, de cat de sunt toate de gustoase nu tre sa mai pomenesc. imi place ca tot ce faci nu trebuie sa fie doar gustos, dar si rapid, sa arate excelent, …oricum, daca atatea sute de oameni saliveaza zilnic cu ochii la blogul tau, e o maaare reusita.
    banui ca ce iti spun ti-au repetat-o multi pana acuma, dar trebuia sa o fac si eu.

    sunt genul care gateste zilnic cate ceva, imi place sa-mi surprind mereu sotul cu ceva nou, si pe langa asta ma relaxeaza teribil. iti consult retetele cat pot de des, si imi place la nebunieee ce faci, esti o artista!!

  6. daniela

    foarte bune, le-am incercat si eu in weekend

  7. PussyCat

    arata mai mult decat super. !

  8. Diana D

    Caut reteta asta de foarte mult timp, in State obisnuiam sa manaca asa ceva si era tare gustos. Am dat de ea zilele trecute si vreau sa zic ca mi-a iesit extrem de buna. Teo ai niste retete extraordinare, te-am laudat tuturor 🙂

  9. De cateva saptamani sotul meu imi spune ca isi doreste foarte mult sa manance Fettucini Alfredo. A mancat la un restaurant si a zis ca as fi cea mai buna bucatreasa daca as reusi sa fac si eu. Care este diferenta intre "Spaghetti Chicken Alfredo" si Fettucini Alfredo?

  10. Diferenta este ca fettuccinele sunt un alt tip de paste, la gust identice cu spaghetti dar ca aspect aduc mai mult a taiatei lati de casa sau tagliatelle. Fettuccine Alfredo sunt doar paste cu sos alb, in timp ce in reteta mea este si pui adaugat langa sos. Cam despre asta e vba. Sosul este IDENTIC la ambele retete si el este el care conteaza.

  11. Anonymous

    arata ff bine…vroiam sa te intreb care sunt cele mai bune paste in romania…nu de alta dar sa nu mai fiu nevoita sa car de aici cand merg in romania pt ca urasc sa vad ca se lipesc!multumesc

  12. Va multumesc tuturor pentru comentarii, anonimule,DiAnais, Vera, Andre, Claudia, Daniela, Pisicuta, Diana, Dana 🙂

    Nu vreau sa isc din nouc ontroverse spunand ca unele paste sunt asa si pe dincolo, asa ca ma limitez sa spun ca eu olosesc in general Barilla, Agnesi si Arnos cu ou 🙂

  13. oare sosul acesta e si pe pizza Alfredo care e cu brocoli?…daca stie cineva ceva sa-mi spuna va rog…:)

  14. Happy, din cate stiu eu, e acleasi sos, putin mai gros insa. Respectiv mai mult parmezan si il lasi putin mai mult pe foc.

  15. in modul de preparare spui "frisca" iar la ingrediente smantana. presupun ca e vorba de smantana care se pune in tigaie… nu? apropos, este smantana special pt frisca sau recomanzi tu o smantana?

  16. este vorba de smanta dulce, din care se poate face si frisca, nu frisca lihida. Puteti folosi smantana dulce de la Dorna, in nici un caz Hulala pentru reteta asta

  17. am facut reteta cu smantana normala, nu mai stiu ce firma si in loc de parmezan am pus cascaval. sa spun cat de bun a iesit???? astazi o sa fac iar, abia astept.am luat si parmezan, sa vad schimbarea.

  18. gabitzu

    Doamne, cum arata!!!!!! Dau o fuga la Mega sa-mi iau ingredientele ca sa fiu sigura ca fac chiar in seara asta reteta.
    Teo, draga (pe langa felicitarile de rigoare cu care mai mult ca sigur te-ai obisnuit deja :-D), spune-mi, te rog, cu ce camera foto faci minunile alea de poze??? Pai ma uit numa' la poze si-s terminata; tu vrei sa ne ai pe constiinta? Da ulceru'-n mine de pofta cand ma uit la pozele alea!!! Nu-i corect!
    Te pup! Super reteta!

  19. Anonymous

    Teo,esti minunata.Am gatit dupa retetele tale si au iesit super delicioase.Te pup

  20. O reteta bestial de buna ! Am gatit aceasta reteta aseara si am primit multe laude ! Iti multumesc Teo , esti minunata . In aceasta seara am sa gatesc " Pui pe pat de cartofi " .Te pup , toate cele bune !

  21. Anonymous

    cred ca sunt delicioase!!!!!!!!

  22. Anonymous

    Hey Teo vreau sa iti zic ca iti adoram blogu, eu si cu iubirea mea care suntem 2 novice in arta culinara.
    Am inceput prima data cu negresele facute de tine care aratau super. Si spre bucuria noastra au iesit la fel:D
    Acum am incercat si Spaghetti Chicken Alfredo care au iesit magnifice cu care si eu mi-am castigat soacra :D:)
    O sa mai incercam multe dar urmatoarele pe lista noastra va fi tort si eclere.
    Te pup si multumesc mult!

  23. Piersicuta

    Na ca n-am citit si am luat Hulala. Incercam si asa si vad ce iese :):)

  24. Raluca Anton

    am incercat si sunt super bune….au fost extrem de potrivite pt o seara cu fetele 🙂

    Raluca

  25. Anonymous

    |Si reteta asta e super.Chiar foarte bune au iesit,nici nu m asteptam.Doar k nu am avut parmezan si eu am pus alta branza..dar tot delicioasa a fost ca si restul retetelor de aici.Cica gatesc mai bine decat soacra mea,zice iubitul:)Mult ii datorez lui teo

  26. ancuta

    buna…sunt foarte incantata de retetele postate d tine… de reteta cu pui si sos alfredo ma apuc acuma…sper sa imi iasa…pt ca in fotografiile tale arata super….multumim mult

  27. Diana

    Am facut aceasta reteta de curand si m-am indragostit de ea.
    Felicitari!

  28. mirabela

    Buna teo, am facut si eu reteta de vreo 6 sau 7 ori, e buna,buna,buna de tot.Si binenteles ca o fac si azi. Si mereu imi iese la fel…buna,buna,buna. pupici din genova

  29. joienegru

    Pe pachetul meu de spaghete zice ca in 6 minute se fac. Nu e deloc asa. La sfarsit nu inteleg partea cu parmezanul, in cat timp se topeste? caci nu prea observ cu ochiul liber sau nu-mi dau eu seama…

  30. Claudia

    o mancare delicioaaaaasa!!!!e ceva atat de gustos….ca toate retetele tale!!!!ador sa gatesc felul asta de mancare….rapid,usor si deosebit de bun!!!te pup!!!!

  31. bianca

    Delicioooosss! Multumesc Teo!

  32. Cu mare drag, Bianca! 🙂

  33. Bună Teo,

    Aş avea şi eu o întrebare. Această reţetă, luând în considerare cantităţile date, pentru câte persoane este destinată?

    Mulţumesc.

  34. Salut, cautam la tine o reteta cu parmezan, si m-am oprit la asta. Teo, draga, imi spui la smantana sa iau smantana pentru frisca, sau sa iau smantana pentru gatit?
    Merci mult, te pupam.

    • dupa cum scrie in reteta, la ingrediente, trebuie sa folosesti smantana dulce, adica smantana pt frisca.

  35. Antonia

    Buna Teo! Tocmai am incercat reteta ta, si sunt mandra sa spun ca mi-a iesit chiar bine :). Este o reteta foarte gustoasa! Voi incerca si alte retete de-ale tale!

  36. Roxana

    Sunt minunate! Le-am mancat si eu la un restaurant din Cluj, si de atunci tot chicken alfredo cer acolo. Ma bucur foarte mult ca am gasit aici reteta, le-am facut deja de 2 ori, si sunt absolut delicioase! Felicitari pentru ca ai gasit reteta 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.