Smoothie de fructe

Smoothie de fructe
Una dintre cele mai populare alegeri pentru micul dejun este pentru foarte multa lume (si cand spun multa, chiar e multa) este smoothie. De ce? Pentru ca se face foarte foarte usor, pentru ca e o bomba de vitamine si energie si se prepara singur, in timp ce voi faceti orice altceva aveti de facut dimineata. Smoothie este de fapt o bautura pe baza de fructe, fie ele proaspete sau congelate, date prin blender impreuna cu lapte, iaurt, lapte batut sau chiar inghetata in timpul verii. Smoothie se poate indulci cu miere, siropuri sau chiar ciocolata topita, insa eu folosesc indulcitori numai daca pun fructe congelate, altfel… cu cat mai natural, cu atat mai sanatos!

In smoothie de azi avem ananas, care este o sursa excelenta de vitamina C, deci ne ajuta sistemul imunitar sa isi revina dupa o iarna grea, dar si vitamina A, complexul de vitamine B si betacaroten. In plus, ananasul este un fruct hipercaloric, avand doar 50 calorii / 100g. Am mai folosit si fructe de padure, care sunt bogate in antioxidanti, care combat radicalii liberi, responsabili pentru procesul de imbatranire si alterarea sanatatii noastre in general. La fel ca si ananasul, fructele de padure sunt foarte bogate in vitamina C. Si last but not least, vorba englezului, vom folosi banane. Chiar daca sunt foarte bogate in calorii (o banana medie, coapta bine, are undeva la 110 calorii), sunt esentiale pentru o dieta echilibrata. Bananele sunt una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina B6, care este esentiala pentru un sistem cardio-vascular sanatos. O banana contine cam 16-20% din doza zilnica recomandata de fibre, deci ne ajuta tranzitul intestinal. Bananele sunt foarte bune si pentru rinichi si oase, datorita continutului mare de potasiu.

Acum ca v-am prezentat asa frumos beneficiile fructelor si a smoothie-ului in general, numai sa va prind ca nu il incercati! Si inca o treaba buna de stiut: smoothie care va ramane, daca faceti o cantitate mai mare, poate fi pus intr-o caserola si dat la congelator, iar apoi, scoateti caserola, “zgariati” smoothie cel inghetat cu furculita si il serviti ca pe un delicios si super-natural sorbet de fructe. Cam asta e treaba cu smoothie, va spun si ingredientele si va las sa vizionati reteta. Sa va fie de bine!

Ingrediente:
– 500 ml lapte (2 cani mari)
– 150ml iaurt natural (sau iaurt cu vanilie, sau iaurt natural si o lingurita de extract de vanilie sau miezul de la 1/4 baton de vanilie)
– 1/2 cana ananas bucati
– 2 cani fructe de padure congelate
– o banana

4 Comments

  1. Anonymous

    TEO,esti minunata!!!esti o sursa inepuizabila de idei.Iti multumesc din suflet ca ai facut din mine o adevarata gospodina la ai mei 21 de ani:)Decind am descoperit blogul tau nu exista zi de la D-Zeu sa nu-mi arunc vre-un ochi pe el.Am facut nenumarate retete si toate,absolut toate au fost super gustoase…prietenul meu poate sa-ti confirme asta:) Am sa incerc si reteta asta mai ales ca acum vine vara si cu totii vrem ceva racoritor si bunut:) e ideal pentru zilele toride si nu numai…Iti multumesc ca esti atit de draguta si de dulce…iti multumesc ca ne aduci mirosul si gustul mancarii de acasa chiar si aici peste ocean…Esti o scumpa Teo!Sa ai un Paste fericit alaturi de cei dragi..cu lumina in suflete ,cu caldura si smerenie.Te pup,de aici de departe…

  2. saltnsasha

    arată delicios 😀

  3. Poliana

    Teo, esti foarte simpatica, imi place mult cum prezinti retetele, si iti sta bine in rosu! 😉

  4. Pingback: Julia Wellness Massage

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.