Biscuiti sah

M-am ambitionat sa fac biscuitii sah pt ca m-am gandit ca nu poate fi atat de complicat…si am avut dreptate 😀 E drept ca e ceva de bibilit la ei, dar merita pt efectul vizual de la sfarsit.

Avem nevoie de:
– 300g faina
– 150g zahar
– 1 plic de zahar vanilat
– 2 oua
– 200g unt rece
– 3 lunguri de cacao
– 2 linguri de frisca

Intr-un vas amestecam ingredientele pt compozitia alba (150g faina, 75 g zagar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca) in altul cele pt compozitia cu cacao (adica la fel ca si in celalalt bol, doar ca in loc de frisca punem cacao). Se framanta 2 ile de aluat, pe care le invelim in folie si le dam la frigider 45 de min.

Din cele deoua bile intindem apoi 2 foi, una alba, una neagra. Atentie mare, sa lucram pe masa tapetata bine cu faina si cu in sucitor de asemenea dat prin faina. Apoi suprapunem cele 2 foi, le taiem la jumatate si le suprapunem din nou, astfel incat sa fie o foaie alb-negru-alb-negru. Se da din nou la frigider 15 min. Se taie apoi fasii pe lung, apoi se suprapun cate 3 fasii, intotdeauna avand grija sa alternam culorile (alb-negru-alb). Sper ca se evde si din poza cum a decurs operatiunea.

Apoi, din bastonasele bi-colore, taiem fasii de cca 0.5 cm grosime, care vor fi biscutii nostri. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt (umezita inainte) si le dam la cuptor, la foc mediu, cca 15 min.

Desi nu au iesit ei perfecti, si era normal ca doar e prima data cand fac si nici cofetara nu sunt, au iesit tare simpatici, moi si numai buni de inmuiat in cafelutza cu lapte 🙂

16 Comments

  1. Wowww, Teo, cat sint de frumosi!!!!!!!!!!
    Felicitari, nu multe bucatarese se arunca la asa o reteta ;)…parca nici eu nu m-as incumeta, ha, ha…

  2. Gospodini

    Multumesc, multumesc, multumesc :”> m-ai facut sa rosesc 🙂

    sincer, a fost o operatiune anevoioasa cu biscutii, am crezut ca nu-i mai termin si deci…cred ca o sa fie una dintre acele retete pe care o fac o data pe an :))

  3. Ginette

    Ce de bunatati ai pus …..nici nu stiu la care sa ma uit mai repede. O sa fac si eu biscuitii ca sa ma dau mare la birou de sarbatori, cand facem o mica petrecere de Craciun.

  4. madalina

    Super idee de Craciun!Vom merge la parinti de sarbatori si tot studiez ce prajiturica sa fac:)

  5. nane stefania

    buna Teo,am sa incep prin a-ti spune ca ai “o carte de bucate”de nota zece.mai bine de atat nici ca se putea.acum am o mica rugaminte:am urmat reteta de biscuiti pas cu pas.m-am inpotmolit la sfarsit.sunt un pic mai grea de cap se pare pt ca nu am inteles cum sa fac sa alternez fasiile ca sa imi iasa ca in poza ta.daca ai sa ai timp te rog mai deteliat ca sa priceapa si capul meu sec te rog mult stefania

  6. phoebe

    Teo unde gasesc hartie din asta de copt?
    Ms mult arata super.yummmy

  7. Salut. Gasesti hartie de copt la orice alimentara si la orice hypermarket, e la raionul cu pungi de gunoi, folie de aluminiu sau folie de plstic.

  8. Anonymous

    Buna Teo, te admir de mult timp, eu sunt chiar foarte foarte incepatoare in bucatarie desi nu sunt foarte tanara asa ca o sa-mi scuzi o intrebare tampita: frisca se pune batuta sau asa ca din cutie?
    Merci frumos si abia astept alte retete ( sunt dependenta de blogul tau – intru zilnic)
    Simona

  9. Anonymous

    vai!ce frumos arata biscuiti astia!chiar ca as juca sieu o partida de sah!prima mutare i-as devora… Ligia din Belgia

  10. annelie

    bună, am folosit rețeta pentru a face biscuiți cu scorțișoară, dar am adaptat-o un picuț. Am postat pe blogul meu rețeta. Annelie

  11. Andreea

    Buna, Teo!

    In primul rand, iti multumesc pentru existenta acestui blog. Am invat foarte multe de la tine 😀 Tocmai am terminat de facut biscuitii, insa in "alt format": http://twitpic.com/117yxc

    Abia astept sa vad ce mai pregatesti!

  12. Anonymous

    Foarte tare:-bd
    :)):)):)):)):))

  13. Arata foarte tare! Mai ales pentru fanii sahului. Si eu ma aflu printre ei! Mersi :D.

  14. Anonymous

    nu inteleg cum reusesti sa-i suprapui si apoi sa-i tai si sa iasa asa in patratele.am reusit sa-i fac dar nu mai-au iesit ca o tabla de sah in schimb sunt foarte gustosi . as vrea totusi sa mai explici odata mai in detaliu cum.

  15. Claudia

    Zaharul folosit este pudra sau tos? Multumesc!

  16. Claudia, este zahar tos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.