Retete culinare Carte de bucate Tips and tricks Retete culinare video Blogroll Contact

Negresa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (202 votes cast)

Pana nu demult, aveam o impresie gresita despre Negresa, credeam ca este o prajitura amaruie, dar de curand, am fost in vizita la buna mea prietena Koala, care m-a servit cu cea mai buna Negresa pe care am mancat-o in viata mea. Asa ca am preluat reteta si am facut-o de Craciun.

Avem nevoie de:
- 2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml)
- un pahar de lapte
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200g de unt
- un pahar si jumatate de faina
- 5 oua
- un plic de zahar vanilat
- un praf de copt

Fierbem in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o punem la randul ei intr-o oala mai mare plina cu apa. Astfel fierberea se face la aburi, crema nu se lipeste nici de cratita si nici nu are gust de ars) laptele, zaharul si cacaua. Se lasa sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se freaca bine untul si se amesteca cu 3/4 din crema de cacao.

Separam ouale, albusele le batem spuma tare, galbenusele le pastram. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si spuma de ou. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pana trece testul scobitorii (adica introducem scobitoarea in mijlocul ei, daca nu ramane nimic pe scobitoare e gata, daca mai ramane ceva mai trebe lasata putin)

Cand o scoatem de la cuptor si e calda se toarna deasupra crema de cacao ramasa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (202 votes cast)
Negresa, 4.5 out of 5 based on 202 ratings

199 Comentarii la Negresa

    • Adriana spunea:

      Am facut-o si eu de doua ori si a iesit super.Eu nu sunt innebunita dupa dulciuri,mai ales dupa cele facute in casa,dar sotul meu este,deci din cand in cand trebuie sa ii fac pentru ca ma si roaga frumos ;) .Prima zi mi s-au parut putin gretoase si foarte dulci.Dar a doua zi nu mi-a venit sa cred,parca erau altele atat cde gustoase au fost.De atunci le fac fara sa ma mai roge sotul :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  1. Adina spunea:

    Teo mie nu mi-a iesit neam!!!!Adica parea necoapta….oare de ce?Nu ma pricep prea bine.Oricum,asa nasoala cum arata a fost suuuuper buna la gust.SI glazura aia de deasupra miaaaammmm

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 5 votes)
  2. Teo spunea:

    Sper sa va iasa reteta de negresa, mie mi-a iesit din prima si de fiecare data cand am facut-o de atunci. E una din putinele retete la care nu prea ai cum sa dai gres daca respecti cantitatile ingredientelor.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 8 votes)
  3. paula spunea:

    imi place tare mult blog-ul tau, si deobicei ma inspir din retetele tale, as vrea sa stiu daca ai facut ceva facultate in domeniul asta, sau daca profesezi …
    mi-ar place asa de mult sa fiu o bucatareasa si sa am un restaurant ceva … dar nu prea stiu ce facultate sa fac sau cursuri sau nush ce.(oricum mai este timp pentru aceasta decizie)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 7 votes)
  4. Teo spunea:

    Paula draga, trebuie sa recunosc ca nu am studii de specialitate, dimpotriva, am facut facultatea de psihologie :)) Dar pasiunea m-a impins spre gatit si am ramas cu pasiunea :) Citesc tot ce imi cade in mana pe tema asta si dupa ce vine bebe vreau sa fac si cursuri in domeniu.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 7 votes)
  5. Paula spunea:

    ce fain! eu eram si cred ca inca sunt foarte confuza in alegerea carierei mele, dar totusi nu stiu de ce ma atrage asa de mult o cariera in arta culinara …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 5 votes)
  6. Anonymous spunea:

    Teo,poate e barbat…..cate oua ai vrea sa aiba?!?:)))
    Vorbind serios acum,se poate,de ce sa nu se poata?Numai ca nu poti fi sigura ca nimeresti cantitatile bine,pui mai putin din toate…..

    P.S.Sunt Adina dar nu stiu de ce nu am putut sa ma inregistrez :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -2 (from 4 votes)
  7. Teo spunea:

    Salut, Adina! de la 5 oua la 2 e cale lunga si in conditiile in care din cantitatile astea iese o tava medie spre mica de Negresa, nu vad zau ce ai putea face din mai putin de cantitati…daca incerci sa imi zici si mie, poate incape intr-o forma de mini-tarta =))

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 5 votes)
  8. Anonymous spunea:

    Este o idee foarte buna.Minitarte negrese :)) Vezi cum se inventeaza retetele noi?

    (De ce nu pot sa ma autentific,ca imi vin toate spumele pe nas)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -2 (from 2 votes)
  9. Adela spunea:

    Draga Teo,

    …Fara nici un pic de exagerare ne-ai schimbat viata.Inainte cautam restaurante cu mancare buna in Cluj-Napoca si zonele limitrofe,iar acum cautam retete pe blogul tau.Asteptam cu nerabdare noutati si multa sanatate bebicului tau.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 4 votes)
  10. anciu spunea:

    Buna! Cind am citit reteta mi sa parut apetisanta ,am facuto shi din prima mi-a ieshit superr.Incercati shi voi nu o sa va para rau.Ms mult Teo.pofta mare:)!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 4 votes)
  11. ramona03 spunea:

    Dumnezeule sant agatata de calculator de 3 ore si tot citesc retetele care le ai si as vrea sa le fac pe toate deodata ami poua an gura, daca vrei ati trimit si eu niste retete sa le faci daca vrei. Pupici tie si familiei

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  12. ramona03 spunea:

    Inca o data salutare de la mare departare! Am facut negrese si au iesit wow super super gustoase. Am sa fac de ziua mea si pana atunci cred ca le iau pe rand. Pupici

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 3 votes)
  13. Madre :) spunea:

    Salut!
    Multumesc pt reteta de negresa.
    A iesit f bine respectand cantitatile tale; am mai modif eu un pic in functie de gustul pe care mi-l aduceam aminte de la negresele matusii mele, si anume am pus in compozitie si un pic de nuca bucatalele mici si coaja de lamaie caramelizata. De asemenea, in glazura de la final am mai pus un pic de ciocolata de menaj,rom, esenta din aceea de vanilia la plic si.. atat.
    Am ornat-o cu ciocolata amara si nuca pisata si a iesit.. o negresa mai fancy asa, dar buna – dupa parerea familiei.

    De fapt, voiam sa iti multumesc pt ideile extraordinare si pt tonul familial pe care il pastreaza blogul tau, Teodora.

    Cat de curand, cand am sa gasesc nitel timp, o sa-mi fac si eu blog de mancari si sper sa te recompensez si eu macar cu o reteta.

    Mersi!
    Adelina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 3 votes)
  14. Anca spunea:

    Teo esti o bucatareasa nemaipomenita.
    Azi m-am hotarat sa testez noul cuptor electric si-am zis sa fac o negresa. Ce-am modificat e ca am stins praful de copt cu lamaie, si la final dupa ce-am adaugat restul de sirop am presarat nuca. E dementiala…si fte dulce, poate ca merge si mai putin zahar.
    Pup burtica, pe cand marele eveniment? Avem si noi o burtica de 36 de sapt care se agita de zor, mai ales mai `nainte cand am gustat negresa. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -2 (from 2 votes)
  15. Kitty spunea:

    Salut Teo! Pt ca negresele tale arata asa apetisante m-am decis sa incerc si eu sa le fac. Am inteles reteta doar ca nu stiu la ce temperatura trebuie sa setez cuptorul?! Pls help!
    Mersi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -2 (from 2 votes)
  16. Aly spunea:

    Buna Teo,am facut cateva retete de pe bloggul tau,au iesit fff bune!!!iti multumesc pt ajutor:)..as vrea sa incerc si negresa insa am “descoperit” ca nu mai am praf de copt,il pot inlocui cu bicarbonat? Ms frumos si Sarbatori fericite!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -2 (from 2 votes)
  17. MiuMiu spunea:

    Buna, Teo!
    Excelenta reteta! La final mi-a iesit o prajitura aerata, pufoasa, in care nu se simtea faina, ceea ce mi se pare foarte important.
    Insa nu m-am putut abtine si i-am adus o mica modificare pe care am vazut-o la Jamie Oliver: inainte de a o da la copt, am rupt un sfert dintr-o ciocolata amaruie cu portocale confiate, am zdrobit-o in bucati marisoare si am trantit-o peste compozitia din tava. Unele din bucati s-au afundat in compozitie, altele au ramas la suprafata. Cand am taiat prajitura am descoperit mici surprize dulci-amarui, cremoase si aromate. Recomand tuturor sa incerce chestia asta pentru ca, nu-i asa, nu te poti satura niciodata de ciocolata!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -2 (from 2 votes)
  18. alexa spunea:

    Teo de ieri de cand am vazut reteta de negresa numai la ea m-am gandit si-am salivat,acu ma duc sa ma apic de ea,sper sa-mi iasa o sa te anuntz,pupic dulce .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
  19. alexa spunea:

    Mi-a iesit o negresa de ne-am lins cu totii pe degete,a fost bataie pe ea,sunt foarte incantata,abia astept sa mai incerc si alte retete din ale tale.
    Te pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. Anonymous spunea:

    in primul rand sa stii ca e super reteta dar mie mi s-a parut ca aluatul nu prea are zahar si am pus la fiecare albus cate o lingura de zahar .. a iesit super mersi oricum

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. Anonymous spunea:

    ciao

    primadata am facut si eu din retetele ale sunt din germania si nu gasesc chiar tot aici. la negrsa dece ai scris zahar vanillat si nu lam gasit nicaieri in reteta sau nu am vazut bine.inorce caz sunt bune.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  22. Irina spunea:

    SENZATIONALA! Am sarbatorit o frumoasa doamna gravida in luna a 7-a aseara. Am “cadorisit”-o cu negrese, choux a la creme si muffins cu dulceata (o reteta de pe culinar). Cu rusine trebuie sa spun ca m-am transformat in vedeta serii. Datorita TIE.
    MULTUMESC!!!!
    P.S. A iesit minunata negresa, chiar daca, fiind la prima incercare, nu am lasat siropul suficient la fiert si zaharul nu s-a topit de tot :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  23. Oana spunea:

    Buna…ma numesc Oana, de loc sunt din Botosani si vreau sa recunosc un lucru: nu pana demult aveam concetia, ca retetele sunt instructiuni de care nu voi avea nevoie niciodata intrucat mi se parea absurd sa-mi spuna cat si cum…gatesc poate de pe la varsta de 9 ani nu mi-a fost usor iar tatal meu era cel mai mare critic in materie de gust, acum am 21 si sunt studenta in Franta, fiind nevoita sa fac o petrecere ca la carte, ptr prima data am lasat orgoliul la o parte si am descoperit blogul tau..prima incercata Negresa-mi-a iesit ca-n basme, printre multe altele ..francezi au fost socati sa vada cat de bune si aspectoase au iesit toate…iar acum iti multumesc si te sustin la blogfest ptr ca meriti…imi face o adevarata placere sa-l consult aproape zilnic..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  24. Anonymous spunea:

    buna teo ,
    sunt fascinata de retetele tale ! negresa mi-a iesit SUPER …. arata exact ca a ta , iar gustul e desavarsit ! am mai facut si cartofii frantuzesti pe care puiul meu de 2 anisori i-a mancat cu o viteza ….:) . ai niste retete usoare dar ffffffff gustoase . felicitari !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  25. simo spunea:

    Buna Teo! Ieri cautam pe net o reteta pentru negresa si asa am ajuns pe site-ul tau. Azi am venit franta de la servici si abia asteptam sa intru pe site-ul tau. Si iata cum, cu toata oboseala m-am apucat iar de gatit. Nu aveam prin casa decat niste pui si cartofi…asa ca am facut puiul cu miere si portocale si cartofii aurii. Atat negresa cat si puiul cu cartofi au fost devorate de al meu sot iar maine voi duce si pe la colege niste praji ca sa ma laud cu priceperea….ta :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  26. Adina spunea:

    Teo,dupa ce am recitit ieri reteta,am incercat din nou negresa.In ideea ca oricum de cand am nascut mi-a iesit in bucatarie absolut tot ce am vrut sa gatesc.Asa ca m-am apucat de treaba si am zis : ce-o fi o fi.
    Mai Teo a iesit cevaaaaa de necrezut!!!!!!!Astia toti au venit acasa seara pe la 7.Pe la 22 am terminat eu totul cu Cris si m-am dus cu gura punga sa iau si eu o bucata.Canci,ca mai ramasese o singura fasie :))Au facut spume mancand la ea,inclusiv Andreutza.Iar cumnata-miu a zis sa-i fac in fiecare zi,ca aia e negresa care ii place lui,nu ce face cumnata-mea(ceva amestecat in lighean cu faina,dulceata la greu,etc).Imi pare rau doar ca nu am putut sa pun niste nuca(nu papa Dani)si niste rom(nu papa cumnata-mea).In rest pufoasaaaa si glazura aia crantzanoasaaaa.Bun rau.
    Si cum zicea cineva mai jos.Nu se poate mai putin zahar zic eu,ptr ca asta ar insemna mai putina crema de cacao.E buna exact asa cum e!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  27. Corina Asa spunea:

    Buna!
    Eu in compozitia de negresa pun si cam 4 linguri de gem , de oricare, dar eu pun de visine…. iese delicios….
    incearca si asa .. sunt curioasa dc o sa iti placa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  28. Anonymous spunea:

    Buna Teo,
    am descoprtit de curand blogul tau si sincer vorbind la inceput nu prea am avut incredere deoarece m-am ars de cateva ori cu retete luat de pe net, dar ieri am facut prajitura negresa si a iesit super buna .Dat fiind succesul cu prajitura ma voi inspira in continuare din retetele tale. Deseara o sa fac pizza din franzela pentru ca arata tare bine si noi suntem mari amatori de pizza si paste. Astept noi retete ale tale si tine-o tot asa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  29. Anonymous spunea:

    ok….deci am si eu o intrebare….in tava pun doar un sfert din compozitia k unt?…si restul dupa ce se face minunatia aia??sper sami iasa…si mie teama sa nu iasa deajuns de…crescuta k doar un sfer de compozitie….sper sa ma poti ajuta…multumesc anticipat…multa sanatate tie si bebeului >:D<

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  30. Teo spunea:

    tava se unge o lingurita de unt, care este separat de ce scrie la ingrediente. 3/4 din glazura se pune in compozitia de prajitura si restul de glajura se toarna peste prajitura.

    uita-te cu atentie la poze

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  31. Teo spunea:

    din moment ce-am scris acolo ca un pliculet de praf de copt si l-am mai si pozat, iar prajitura a iesit cum a iesit, nu doar o singura data ci de zece ori, ma gandesc ca nu e mult un plic de praf de copt la o ditamai tava de prajitura.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  32. Anonymous spunea:

    sotul meu se numeste Teo, si ii place la nebunie prajitura Negrese, spune el "are gustul copilariei" stiu sa gatesc si sa fac prajiturele dar reteta negresa nu o stiam….si uite asa am ajuns pe acest blog….sper sa-mi ajute….iti multumesc si spor la treaba…..ppici brigitte

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  33. cris spunea:

    buna si felicitari pentru retete! am facut negresa chiar astazi si cu toate ca este prima data in viata mea cand fac o prajitura, mi-a iesit exact ca in poza. arata super si e foarte gustoasa! felicitari

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  34. Bogdan spunea:

    Banuiesc ca zaharul vanilat se punea odata cu zaharul normal in compozitia pentru crema de ciocolata, nu? Ca eu am cam uitat de el

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  35. Teo spunea:

    nici vorba de 625 gr de zahar, intr-un pahar de 250ml intra 110 gr de zahar, foloseste exact masurile asa cum le-am scris acolo si o sa iasa :)

    nu exista un timp exact pt baia de aburi, trebuie lasat pana devine ca o smantana subtire

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  36. Irinutza spunea:

    Am incercat reteta si a iesit ditamai negresa (a crescut nesperat de mult) si a fost excelenta! Nu a fost greu de facut, nu am devastat bucataria, asa ca, multumesc pentru reteta, si am sa mai incerc si alte bunataturi de pe blog :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  37. Anonymous spunea:

    Buna ziua. Am citit reteta si imi permit sa dau un sfat. E Mai buna cu 6 oua, 300 gr de zahar si 6 linguri de cacao. Un truc pentru cine vrea negresa mai putin painoasa, sa se adauge albusul mai putin batut, in amestecul de la bain -marie mai fierbinte. Si sa stiti ca iese foarte bine si fara bain -marie. Acum un sfat, dna Teo, va rog, daca tot postati retete pe care le citeste toata lumea, mai multa atentie la limba romana. 'ALBUSE" se spune 'albusuri'si 'GALBENUSE " se spune 'galbenusuri'. La fel 'CACAUA'se spune 'cacaoa', mai era ceva sI cu 'TREBE'. Nu de alta, dar decat sa transmitem greseli mai bine incercam sa le evitam. Cred ca nu vreti ca 'BEBE", (de ce nu 'COPIL'?) sa invete sa vorbeasca asa cum trebuie cand va fi mare, nu?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  38. Teo spunea:

    Draga doamna diriginta,

    Nu stiu de cand trebuie sa va dau socoteala in legatura cu modul in care il alint pe bebe si ma doare la castana (cu riscul de a-mi fi scazuta media la purtare) de celelalte sfaturi "pretioase" precum si de lectia gratuita de limba romana.

    As vrea sa consultati dex-ul si sa cititi care sunt formele acceptate pentru pluralul de la galbenus. Cat despre "trebe", asa se spune la mine in Ardeal, la noi la tara.

    Imi educ copilul cum consider de cuviinta si nu am nevoie de sfaturi de la un om care nu e in stare sa isi asume un comentariu pe internet si se ascunde in spatele unui utilizator anonim.

    P.S. – Pun pariu ca sunteti genul de parinte pe care "bebe" il saluta respectuos cu
    "sarut mana" …

    Multumesc!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  39. anca_fish spunea:

    Salut Teo,
    Nu ți-am scris niciodată, dar poate știi că citesc zilnic ce postezi…
    Am intrat și astăzi pe blogul tau, și întâmplator, văd la rubrica cu comentarii: "Dragă doamnă dirigintă" și-mi zic: «Cât de mândră trebuie să se simtă Teo, chiar și diriginta ei din scoală îi citește blogul!» Eroare… era doar un raspuns pentru un ANONIM.
    Felicitari pentru răspuns!
    Te pup și mult succes în continuare.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  40. Anonymous spunea:

    Buna Teo!
    Am facut si eu negresa astazi de ziua sotului meu si a iesit super.Mie negresa mi se parea o prajitura inecacioaa, cu multa faina, dar asta este minunata, atat de fina…Multumesc pentru aceasta reteta dar si pentru celelalte.Te pup.Cristiana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  41. Anonymous spunea:

    Buna!!! Sunt Andreea, si vreau in primul rand sa-ti multumesc pentru postarea acestei retete. Felicitari!
    Eu am incercat reteta si mi-a iesit super!A fost pentru prima oara cand am facut o prajitura si a iesit intradevar delicioasa.
    Ai un blog super!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  42. Anonymous spunea:

    Hello! Am facut prajitura in seara asta si ITI MULTUMESC! a iesit geniala! am urmat pasii indicati de tine si totul a fost super ok. nu ma asteptam sa mi iasa ceva, asta fiind prima data cand fac vreo prajitura:))

    Felicitari pt blog – si celelalte retete sunt super si abia astept sa mi uimesc iubitul si parintii:))

    THX AGAIN!:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  43. Anonymous spunea:

    Servus Teo

    O mica rugaminte te rog, nu pui in sectiunea de masurare a ingredientelor si greutatea corespunzatoare unui pahar din ingrediente?

    Sincer am avut aceeasi dilema la 1 pahar de zahar ca cineva de mai sus, nu stiu, dar paharul meu de 250 de ml de zahar nu prea are 110 gr ci suprinzator mult mai mult. :)

    Mersi,
    Andra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  44. Anonymous spunea:

    :) prajitura ta mi-a adus aminte de negresa pe care mi-o facea mama mereu cand eram mica…asa ca azi am zis ca incerc si eu…abia am pus-o in cuptor…sper sa iasa buna…:D…te pup, Mada

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  45. Teo spunea:

    Andra, paharul de 250ml coincide cu o cana din articolul despre masurarea ingredientelor :)

    Asta ar inseamna 225 gr la un pahar/cana de 250ml.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  46. Anonymous spunea:

    teo,as vrea sa ma apuc chiar acum de aceasta praji,ca am si eu un bebe in burtik,si se pare ca pofteste negresa ta,dar vreau sa-ti cer sfatul:crezi ca as putea sa pun compozitia in 2 tavi normale de chec?nu am acasa tava de la cuptor,si nu as mai astepta…ms pt raspuns,oricum…andreea

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  47. Teo spunea:

    Buna Andreea, salutari lui bebe din burtica :) Nu stiu zau ce sa spun despre tava de chec, pentru ca prajitura ar iesi mult mai inalta si nu stiu daca ar mai fi la fel de insiropata, indiferent cata glazura pui. Poti sa incerci, insa va fi mai mult ca si un chec glazurat decat o negresa.

    Sa ai o sarcina usoara in continuare si o nastere si mai usoara!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  48. Anonymous spunea:

    buna draga teo,multumesc pentru urari,sunt tot eu Andreea,am facut aseara negresa,am gasit pana la urma tava de cuptor,si mi-a iesit senzationala,baietelul meu,in varsta de 4 ani,a mancat vreo 5 prajituri pe nerasuflate,desi el nu mananca orice fel de praji…sunt convinsa ca i-au placut chiar si lui bebe din burtik,asa mic cum e el(abia 12 saptamani).multumim inca o data pt retete…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  49. Anonymous spunea:

    hey este ora 8 si 41 de minute dimineata m`am trezit cu gandul la o negresa pe care o faceam cu fosta mea cumnata cand eram mai mica..si eram atat de incantata de fiecare data de acea prajitura…si m`am gandit sa o caut pe net….kiar azi o sa o fac arata super…si mi`e o pofta de moooor….;)) mai stau un pic sa mai citesc ceva retete pe aici poate ii fac o surpriza sotului meu knd vine de la serviciu .va pup teo esti super ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  50. Anonymous spunea:

    hello…am revenit am facut si eu si nu e buna …nu stiu am facut totul cum scria si nu `mi place…:( poate incerc alta prajiturica…..si daca nu`mi iese inseamna ca`s eu de vina……va pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  51. kitylilu spunea:

    Draga Teo,
    Iti multumesc din suflet pt toate retetele minunate, mai ales iti multumesc ca ai fost in State si ai cules si ceva de pe acolo ca eu aici muream de pofta, o sa am si eu un bebe si acuma visez doar blueberry muffins si cheese cake. Iti multumesc si pt reteta de waffe, am fost la mall, la iulius si dupa 3 incercari esuate au reusit baietii sa imi dea una asa necoapta. oricum, acum nu mai imi e pofta de ele:)) ( de alea de la mall) acuma caut painica cu stafide prin ea si mai era ceva da nu imi aduc aminte:( imi place sa o mananc in toaster cu crema de branza:D yummy.. te pupacesc si keep up the good work.
    Cristiana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  52. Anonymous spunea:

    ce nebunie mi-a iesit…a mai ramas pe a 2-a zi doar pt ca vin parintii mei la masa:)))
    multumesc mult teo, si multumesc de asemenea prietenei tale :x

    claudia

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  53. Anonymous spunea:

    super buna reteta Teo! am blogul tau in favorite si de cate ori vreau sa fac ceva de mancare la tine ma uit.ai niste retete minunate!acum am la cuptor negresa si de-abia astept sa iasa.intr-adevar compozitia a iesit altfel,cremoasa,am lins oala in care am facut-o.cred ca mie mi-a iesit putin mai groasa ca a ta,am lasat-o putin mai mult pe foc,dar parea ok.
    Am mai facut de la tine si o prajitura cu portocale,super si ea,am dat si reteta mai departe.Multumesc pentru tot ce faci!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  54. Anonymous spunea:

    Minunat! A devenit prajitura preferata; e usor si rapid de facut. Iti multumim ptr reteta. In sfarsit imi iese si mie bun ceea ce gatesc. Multumesc ca existi si ne inveti sa gatim :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  55. Anonymous spunea:

    Foarte buna prajitura.Am facut pentru prima oara si mi-a iesit foarte gustoasa.Am mai adaugat putina esenta de rom si vanilie la crema.Cred ca prejitura sa iasa buna cum mi-a iesit mie trebuie pus un pic de sufletel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  56. Anmyo spunea:

    Buna, am incercat reteta ta.
    Foarte gustoasa negresa dar am unele intrebari/nelamuriri:
    1. La ce temperatura o pui la copt? Eu am tinut-o la foc mediu si mi s-a ars putin pe fundul tavii.
    2. Intr-o parte a crescut mai mult, unde era deasupra focului… nu inteleg de ce.
    3. La cat timp dupa ce am scos-o din cuptor se pune glazura? Am incercat sa pun glazura dar mi se "decoperta" prajitura, incercand sa intind glazura.
    A iesit ok, insa mie vreau sa-mi iasa perfecta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  57. Teo spunea:

    Anmyo:
    1. temperatura de 180grade celsius
    2. nu are legatura ca a stat deasupra focului ci cu faptul ca n-ai omogenizat bine praful de copt in compozitie.
    3. glazura trebuie sa fie la temperatura camerei si se toarna peste negresa cald. rolul glazurii este de a insiropa prajitura.

    anonim, poti folosi si margarina daca nu ai unt, cat despre bain-marie… daca te-ai fi uitat cu atentie in poze ti-ai fi dat seama. bain-marie, inseamna ca peste o oala cu apa clocotind, pui o alta oala in care pui ingredientele. vezi poza 2 din reteta.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  58. alyna spunea:

    am facut azi negresa si a iesit un deliciu . nici nu-mi mai trebuie carte de bucate.eu ador sa fac prajituri mai mult decat mancare si mi se parea ca negresa e prea banala dar nu r deloc asa.ms ca iti pierzi timpu liber cu noi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  59. nel spunea:

    buna teo, sa stii ca am facut si eu aseara aceasta minunata negresa… a iesit superb, ai mei nu sau oprit din mincat pina nu au terminat-o. merci mult!!!!pupici!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  60. Geta spunea:

    Super buna !
    Baietelul meu ma tot batea la cap sa-i fac Negresa, dar sincer am tot evitat deoarece am mai incercat si nu imi iesea.
    Acum e totul Ok!
    Ms mult pentru retetele postate

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  61. Anonymous spunea:

    Buna Teo! Am facut Negresa dupa reteta ta de Paste, 2 tavi, la una am pus pe deasupra cocos si la alta nuca prajita si maruntita. Vreau sa spun ca a fost bataie pe ea, la propriu:D E delicioasa si e imposibil sa nu iasa. Multumesc pentru reteta si acum am incredere sa incerc si alte retete de la tine. Toate cele bune!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  62. Teo spunea:

    hey! ma bucur ca a iesit prajitura, e una dintre preferatele mele :D cam asa se intampla si la noi acasa, trebuie intotdeauna sa fac portie dubla pt a ma asigura ca mai prind si eu ceva :))

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  63. Anonymous spunea:

    buna! sunt vio, am 14 ani, si am o oarecare ''inclinatie'' spre preparatul dulciorilor :d. aveti un site foarte frumos, dar mai ales util. cat despre prajitura…. s-a bucurat de un succest total din partea tuturor. multam fain, Teo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  64. Andreea Hp spunea:

    am facut-o si eu:D. am avut de ales intre doua retete, dar inima a zis sa merg pe reteta ta. intr-adevar e altceva. nu prajitura de post amaruie pe care o facea mama mereu in perioada de post, pentru a ne "indulci". am facut ceva in plus fata de tine, am pus nuci prajit, nu foarte multe si 1 picatura de esenta de portocale. este bestiala. ce sa zic, ieri am facut-o prima data, azi iar:). te pup si sa ai grija de familie. esti sursa de inspiratie in bucatarie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  65. Anonymous spunea:

    eram un pic confuza in legatura k masurarea canii de zahar,m-am uitat la pagina k masurarea ingredientelor…acolo 1cana de zahar=225gr nu 115gr cum scrie mai sus,dupa care sa ma iau…multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  66. Anonymous spunea:

    Buna Teo!am decsoperit blogul tau cam de o sapt si sa stii ca in fiecare zi ma tot uit pe aici si deja am o gramada de retete insemnate….am 17 ani si imi place f mult sa gatesc,mai ales dulce dupa care sunt moarta….azi am incercat sa fac Negresa si vreau sa-ti spun ca iesit senzational!!nici nu ma asteptam sa iasa atit de bine…iar la gust nici nu o pot descrie cit de buna e!!!si este foarte simplu de facut si nici nu e costisitoare…eu prefer prajiturile facute acasa decit cele de la cofetarie care iti fac cu ochiul, insa nu poti garanta ca ingredientele sunt tocmai cele mai bune….multa sanatate tie si bebicului!!!DIANA

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  67. Anonymous spunea:

    Buna! am 15 ani si urmaresc retetele tale de cateva luni. prima reteta incercata a fost asta si mi-a iesit delicoasa ! de altfel toate retetele care le-am incercat mi-au iesit foarte bine ! Felicitari pt blogul tau si pentru k esti o foarte buna gospodina ! Te pup :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  68. alina spunea:

    super tare reteta.. tocmai am scos-o din cuptor si e BESTIALA!!
    an incercat si prajitura nely si e f buna..
    eu care ma consideram dezastru in ale dulciurilor, acum imi ies exact ca in pozele tale!! te pup si numai bine! abia astept sa incerc si alte retete! alina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  69. Ramona spunea:

    Buna
    am facut wsi eu reteta ta, bine cu cateva modificar ca nu am avut tot ce imi trebuia asa e cand esti in bucataria altcuiva. Modificarile au fost: in loc de doua cani jumate de zahar am folosit numai doua si acelea cu zahar brun ceea ce nu cred ca e asa de grav. in schimb nu am avut cacao si am pus din aceea de pun sin lapte era singura pe care am gasit-o.
    Ma rog eu sunt incepatoare in domeniul prajiturilor dar cu stangacie reusesc sa produc ceva comestibil.
    Acum astept sa o scot din cupor si trebuie sa spun ca aici e un cuptor la care mi-am prins putin urechia cea bleaga.
    Poate pe viitor sa scri exact pentru incepatori ca mine la ce temperatura si cat (aprox.) tra sa stea in cuptor. E doar o propunere nu o lua ca pe un minus.
    Multumesc pentru reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  70. Lumanari decorative spunea:

    Buna … E demential gustul negreselor…Thx de reteta…Te-am descoperit acum cateva zile , inssa deja am incercat si mazarea cu pui si ieri negresele…
    pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  71. CRISTINA NICOLETA spunea:

    ESTI SUPEEEER!!!INTRU DES SA CAUT RETETE SI AM EXPERIMENTAT CATE CEVA DE LA TINE SI SUNT RETETE EXTRAORDINARE.AZI AM FACUT NEGRESA……DELICIOASA!!!
    TINE-O TOT ASA.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  72. Anonymous spunea:

    Buna! As dori sa mi se raspunda si mie la o intrebare, daca se poate..Vreau sa fac si eu negresa dupa aceasta reteta, deoarece am mai cautat si alte retete si nu prea mi s-au parut verosimile…In schimb, vreau sa stiu daca se poate fierbe compozitia respectiva intr-un ceaun de tuci, clasic, in care nu se lipeste…are ceva?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  73. Anonymous spunea:

    Scuza-ma teo, dar am o mica nelamurire, vreau sa fac aceasta reteta, dar nu inteleg exact cat zahar trebuie sa adaug, sunt cam in ceata. DACA O CANA COINCIDE CU UN PAHAR DE 250 ML, IAR O CANA DE ZAHAR DIN ART despre masurarea ingredientelor ARE 225 GR, PANA LA URMA CE CANTITATE DE ZAHAR TREBUIE SA FOLOSESC??? MA GANDESC CA 2 CANI SI JUMATATE (225 GR LA CANA)
    FELICITARI PENTRU RETETELE TALE!!!

    Felicitari draga Teo pentru retetele

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  74. Teo spunea:

    CEl mai simplu e sa folosesti o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele (lapte, zahar, faina). Cu siguranta va iesi bine!

    Da, se poate fierbe si in tuci, daca nu se lipeste, bineinteles.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  75. sinziana spunea:

    Salut!
    Felicitari pt blog! Eu sunt de pe langa Cluj, dar acum sunt studenta in UK. Nu prea imi plac mancarurile englezilor asa ca am invatat sa gatesc si vreau sa-ti spun ca blogul tau mi-e super util. O sa fac negresa de 8 Martie sa ma rasfat! Bafta in continuare!
    Merci fain!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  76. Anonymous spunea:

    Soacra mea ii spune acestei prajituri Delicios si nu degeaba, e dementiala, nu mai tineam minte exact reteta dar iti multumesc ca m-ai scapat, nu stiam ce sa fac pe weekend.
    P.S. eu dupa ce pun glazura o mai dau 5 minute la cuptor si se face crocanta. Miam.
    Pupici, toate cele bune si tine-o tot asa, esti o inspiratie pentru noi toti.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  77. Rares spunea:

    Sunt singurul baiat care a incercat aceasta reteta oare?
    Daca nu sunt singurul baiat cu siguranta sunt cel mai mic :)).15 ani :">

    Rares…:D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  78. Anonymous spunea:

    eu pun in compozitie o cana de visine din visinata si o cana de nuci taiate.daca vrei poti sa pui si 2 linguri de stafide lasate 10min in rom pun mai putina faina pt.a se putea pune nucile.iese o minunatie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  79. Dana spunea:

    Weekendul acesta incerc reteta asta, sper sa imi si iasa. Citesc blogul tau cu mare interes si este f util pt mine. In curand ma voi casatori, la mama acasa nu am facut nimic niciodata, trebuie sa invat.:)))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  80. Teo spunea:

    Dana, spor la treaba, sigur o sa te descurci! Eu cand m-am casatorit nu stiam sa gatesc mai nimic, dar cu multa pasiune si randare se invata tot :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  81. Anonymous spunea:

    Buna Teo!Oare daca as incerca sa fac o portie si jumatate(sa inmultesc toata cantitatea cu 1,5 ,mai putin ouale ca imi da 7,5,sa pun eventual 8)crezi ca ar iesi ok?Tavile mele de la cuptorul electric sunt mari(nu le-am masurat inca) si mi-e teama sa nu fie prajitura prea ,,scunda".Si,doresc sa te mai intreb ceva,as vrea sa ,,aud'' parerea ta pt. a nu face prostii:daca dupa ce e gata bat pe aburi albusuri cu zahar si le torn peste crema de ciocolata va fi bun?Sau mai bine sa le pun(albusurile cu zahar)in tava,ne batute pe aburi,peste crema si sa le mai dau 10min la cuptor?Dar ce se va intampla oare cu crema de cacao?Diseara vreau s-o fac si sunt in ceata!TE ROG SCOATE-MA!
    MULTUMESC ANTICIPAT DE RASPUNS!Mel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  82. Teo spunea:

    Buna Mel, eu zic ca poti linistita sa faci 1 1/2 din reteta si sa pui 8 oua, mai ales daca nu sunt mari. Eu am copt in tava destul de mica (20×22) deci intr-o tava mare trebuie mai multa compozitie. Cat despre albusuri, eu as merge pe varianta de bezea, sa le bati tare cu zahar si sa le intinzi pe praji, apoi le mai dai la cuptor 10-15 min la 160 grade. succes!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  83. Anonymous spunea:

    Buna Teo!Mel sunt.Am facut aseara negresa dar de teama sa nu fie ,,scunda''am pus portie dubla.In fata putin si putin pe laterale mi-a dat pe-afara asa ca a ,,sarit''faza cu albusele,nu mai aveau loc!Doar crema am pus-o dar a iesit super super!Fetita a vrut sa guste imediat dupa ce am pus crema si i-a placut tare mult!Daca mai vor,voi cumpara 0.5l frisca lichida si isi pune fiecare pe bucatica lui,pe farfurie.Oricum data viitoare voi face portie normala in aceeasi tava sa am loc si pt. bezea!Multam fain pentru reteta si sfaturi!PASTE FERICIT CU SANATATE SI TOT CE-TI DORESTI ALATURI DE FAMILIE!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  84. Gabriel spunea:

    Nu am mai facut negrese pana acum, numai checuri, dar vreau sa zic ca a iesit perfect. Super reteta si simpla. Multumesc frumos, de mult timp vroiam sa fac dar imi era frica ca nu-mi iese!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  85. Alexandru spunea:

    foarte buna reteta….o fac mereu cand am pofta de ceva bun….si cand trebuie sa fac vre un caodu delicios si vreau sa reusesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  86. luxora spunea:

    o ngresa perfecta este crocanta la exterior si cleioasa in interior,asa ca cine spunea ca avea senzatia de necopt…inca nu se stie…poate era ceva bun…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  87. Elena spunea:

    Daca respectati timpi cum spune Teo nu o sa va iasa nimic. Untul trebuie amestecat cand e crema fierbinte nicidecum cand e racita. Noroc cu faina care a legat la loc compozitia ca se facuse ca branza de vaci. Untul se adauga in compozitia calda !!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  88. Mihaela Dragne spunea:

    Am facut negresa dupa aceasta reteta si fara sa ma laud, a fost cea mai buna negresa pe care am facut-o ever :x …insa nu m-am putut abtine si i-am adaugat nuca de cocos si esenta de rom. Felicitari pentru blog! Voi incerca mai multe retete din ce ai postat pe aici.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  89. Anda spunea:

    Ok,se pare ca sunt singura careia i-se pare aiurea ca nu e scrisa cum trebuie reteta.In primul rand,nu zice cat dracu sa astept la cumptor pana bag scobitoarea,presupun ca nu dupa 20 de minute …dar totusi ar trebui mentionat.Si alte chestii care nu sunt in regula cand explici cum trebuie facut ceva,daca tot ai blog si scrii despre asta si oamenii vin sa le explici..mi se pare bataie de joc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -8 (from 8 votes)
    • Teo spunea:

      mie stii ce mi se pare o mare bataie de joc? Modul in care e scris comentariul tau! Cum iti permiti tu sa imi spui mie “cat dracu”??? Ai impresia ca ne tragem de sireturi? Ca eu pun retete pe gratis aici ca sa vii tu si altii ca tine sa injurati si sa vorbiti urat? Cum ar fi sa iti spun acum ca toata lumea stie cat se coace o prajitura ca sa iassa bine si ca tu esti probabil o incepatoare, care pe langa ca nu stie bucatarie, e si usor nesimtita? Ar fi urat sa iti spun asa, nu? Asa ca o sa iti spun sa o coci la 180 grade, 30 min. Si inca ceva: sunt sute de bloguri culinare, esti libera sa le vizitezi si sa injuri acolo :) MULTUMESC!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +9 (from 11 votes)
  90. Geanina spunea:

    Senzationala! Eu am facut asta seara pentru prima data o astfel de prajitura, dar este cea mai buna pe care am mancat-o vreodata :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  91. lor spunea:

    Teo…iti multumesc mult pt retele care le publici noi suntem *prietene* de 2 ani dar tu nu stii asta…..:) absolut tot ce stiu sa fac de mancare si parjituri stiu de la tine…. din pacate mama nu a avut timp sa ma invete asa ca sunt foarte bucuroasa ca te-am gasit…de fapt blogul…..:P….am incercat foarte multe si majoritatea mi-au iesit…sunt foarte bine exlicate…!!!! dar negresa asta m-a dat gata cum se spune:)) e delicioasaaaaaaaaaaaa………!!!!!!!!!!!!! iti doresc tot binele din lume….si multa sanatate…!!!!! te pup:*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  92. Lorena spunea:

    2 pahare si jumatate de zahar la un pahar si jumatate de faina?????????
    trebuie sa fie o greseala de tastare…dai in coma diabetica…este enorma cantitatea de hazar!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  93. mirela puia spunea:

    deci este super reteta,dar mie nici odata nu mia iesit. nu stiu cred ca nu am respectat reteta,dar numi creste blatul. ce sa fac?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  94. Cristina spunea:

    Buna teo, sunt plecata de mult din tara si tocmai mi-a venit pofta de a mânca negresa ! Am găsit reteta ta si am încercat-o , vreau sa spun ca a ieșit super! Nu mă aștepam , credeam ca o sa iasă prea dulce dar m-am înselat e numai buna . Multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  95. Leoo spunea:

    BRAVO, am facut pentru prima oara negrese [am 12 ani,baiat] . Am citit de cateva ori reteta,iar de rezultat am fost uimit . Au iesit foarte gustoase . Multumesc pentru RETETA.Succes in continuare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  96. Syrinx spunea:

    Teo sa stii ca nu este deloc evident ce faci cu Praful de Copt pt cineva care nu a gatit in viata Lui….Asa ca fii Mai specifica! Reteta e super! Colegii mei de Munca au fost toti pe spate :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  97. Irina spunea:

    De fapt, nu e prea dulce, luând în considerare faptul că e o prăjitură și trebuie servită câte o bucățică si nu jumătate de tavă, dar fiind atât de bună nu prea te poți opri doar la o bucățică. E minunată!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  98. anita spunea:

    si eu am facut si a iesit bine, doar k am pus drojdie k nu aveam praf de copt…. cat de mare tre sa fie tava la cantitatea asta? eu am pus o tava cat o tigaie de prejit cartofi?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  99. diana spunea:

    buna teo…am vazut reteta aceasta de negresa si deja nu mai pot de pofta maine ma voi trezi si sar direct in bucatarie dar vreau sa ma ajuti si pe mn cu ceva…am o tava de 42*7*29cm…oare ar trebuie sa dublez ingredientele??…te rog frumos sa ma ajuti ca sunt incepatoare..te puup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  100. Dragomir Ionel spunea:

    Dragă Teo … deși sunt bărbat, azi m-am hotărât să încerc și eu rețeta ta. Și deși este prima oară când fac așa ceva … mi-a ieșit din prima. Mulțumesc pentru o așa bunătate. Chiar și copiii mei au fost plăcut surprinși și inclusiv soția care nu credea că o să îmi iasă.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  101. cosmi spunea:

    Buna Teo. Azi am dat de aceata reteta si as vrea sa o incerc..dar nu stiu cat inseamna “3/4 din crema de cacao ramasa”. Imi explici putin. Multumec. In aceasta saptamana o a o incerc si o sa va anunt cum a iesit.. pupicii..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>