Prăjitură Japoneză

Una dintre prajiturile copilariei mele, pe care weekend-ul acesta am pregatit-o impreuna cu mama.. mi-am adus aminte de toate Craciunurile si Pastele de cand eram mica.

Pentru blat: se freaca spuma 140g de margarina si 140g de zahar, apoi se adauga 140g de nuca macinata, spuma batuta tare de la 4 oua, 100g de faina + sucul de la o lamaie. Se amesteca ff bine pana cand aluatul este omogen. Se unge tava si se tapeteaza cu faina, se toarna aluatul in ea si se coace la foc mic cca 15-20 de minute, avand grija sa nu se usuce.

P.S. – Cand zic tava, ma refer la tava mica dintr-un set de 3, asa cum sunt seturile standard. Proportiile din reteta scrisa de mine, sunt pt tava mica, astfel pt tava mijlocie se pune o portie jumate, iar pt tava mare se pune portie dubla.

Cand aluatul s-a copt (nu ramane pe scobitoare, dar nici nu este uscat) se prepara crema: se amesteca 4 galbenusuri cu 150g zahar pudra, esenta de vanilie si o lingura buna de coaja de lamaie. Se pune peste blatul copt si se da din nou la cuptor, la foc putin mai iute, astfel incat sa se faca crusta, in jur de 10-15 minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca foarte bine si se toarna glazura facuta din 70g margarina, 70g de zahar pudra, frecate cu 2 linguri de cacao si 2 esente de rom.

Intindem si glazura, iar optional se poate pudra deasupra nuca macinata.

6 Comments

  1. Incet incet ma convertesc la dulce. Dar am o scuza: cu asemenea poze cine poate sa reziste tentatiei?

  2. Anonymous

    Si eu fac asa ceva, dar cu glazura diferita.
    Pun 100 g unt, 100 g zahar pudra, 2 linguri de cacao, si peste toate pun 100 nuci taiate si prajite fierbinti. Incercati….

  3. Anonymous

    Prajiturile tale nu numai ca arata tare bine dar pe unele din ele le-am incercat si sunt fffffffff bune.
    Vreau sa te intreb la aceasta prajitura ce tava folosesti.Ma interesau dimensiunile.
    Mii de multumiri pt toate retetele minunate

  4. Dintr-un set cu 3 tavi, iti recomand s-o folosesti pe cea mai mica, eu am folosit-o pe aia potrivita si a iesit prea subtire prajitura.

    Daca vrei neaparat, pot sa si masor tava.

  5. melek_ale

    buna teo..e minunat blogul tau:X…as vrea sa te rog sa imi spui dak una din retetele tale de prajituri e cu specific irlandez sh kre este..ms mult:*

  6. sunt delicioase toate prajiturile mai ales pentru tatii care au mai multe zile libere

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.