Chec cu iaurt

Chec cu iaurtBuna sa va fie inima! Sper ca ati luat un mic dejun sanatos si consistent! Sa nu uitati ca micul dejun e masa cea mai importanta a zilei si chiar daca din lipsa de timp il sarim sau din proasta obisnuinta il inlocuim cu o cafea si o tigara, micul dejun este esential pentru sanatatea voastra.

Acum ca ne-am inteles asupra acestui aspect important, sa va spun ce am mancat noi la micul dejun: cate o felie de chec cu iaurt. Este un chec foarte satios, care seamana mai mult cu un cozonac ca si consistenta si este foarte aromat.

De altfel, checul meu cu iaurt Nutriday este un exemplu de reteta culinara in care puteti folosi iaurtul. Nutriday va provoaca la concurs. Tot ce trebuie sa faceti este sa postati pe pagina de concurs ideea voastra de reteta care sa contina iaurt Nutriday. In general, iaurtul este foarte sanatos si ar trebui sa faca parte din orice dieta echilibrata. Insa, pe langa faptul ca nu aveti nevoie decat de o lingurita pentru a-l servi, il puteti folosi si in diverse combinatii, de la dressing pentru salata si pana la marinarea carnii. Sau, de ce nu, ca ingredient pentru desertul vostru. Daca stiti o combinatie isteata cu Nutriday, nu ezitati sa o impartasiti pe site-ul oficial si puteti castiga o multime de premii. Pana atunci, sa ne intoarcem la checul nostru.

Ingrediente (pentru cantarirea ingredientelor folosim borcanelul gol de iaurt)
– un borcan iaurt Nutriday Natural (140g)
– 1 borcanel ulei de floarea soarelui
– 2 borcanele zahar tos (sau zahar brun)
– 3 borcanele faina
– 3 oua
– 1 plic praf copt
– 2 lingurite coaja de lamaie
– 1 lingurita esenta de vanilie
– 4 linguri stafide

Incingem cuptorul la 160 grade si tapetam tava de chec cu hartie de copt. Daca aveti forma de chec din silicon, nu e nevoie sa o ungeti cu nimic. Apoi separam ouale, care e bine sa fie proaspat scoase din frigider. Batem albusurile, adaugand treptat zaharul, pana avem o spuma groasa. Peste spuma de albusuri adaugam galbenusurile, iaurtul si uleiul. Omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, coaja de lamaie, vanilia.

La final adaugam stafidele si gata compozitia! Daca batem albusurile separat, checul va iesi mai pufos, insa daca sunteti in criza de timp, puteti sa bateti ouale intregi impreuna cu zaharul si apoi doar sa adaugati pe rand restul ingredientelor. Indiferent de varianta pe care o alegeti pentru pregatirea compozitiei, important e ca la final sa o turnati in forma pentru chec si sa o coaceti 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Este un chec foarte dens, foarte aromat, care va umple toata casa de o aroma deosebita. Daca taiati checul in felii mai groase si o inveliti pe fiecare in folie alimentara, puteti s ail luati cu voi la munca, il puteti impacheta micutilor la gradinita sau la scoala, va fi gustarea perfecta si mult mai sanatoasa decat orice produs de patiserie din comert.

Sa va fie de bine si astept sa citesc ideile voastre de combinatii cu iaurt pe www.nutriday.ro

28 Comments

  1. Anonymous

    ''chiar daca din proasta obisnuinta il inlocuim cu o cafea si o tigara,micul dejun este esential pentru sanatatea voastra'' .Chiar asa sa fie ? As spune sa revizuiesti cele scrise inainte de postare.Stiu ca nu asta ai vrut sa spui,dar asta a iesit.

    • Probabil ca cel ce a comentat porcaria asta,s-a simtit jignit in manelistica-i inteligenta de faptul ca inca mai exista persoane ce considera ca micul dejn e mai important decat cafeaua si tigara.
      Ii urez mult spor in animalizare,Domnului sau Doamnei ce a vomitat porcaria de mai sus 😉

  2. arata super, parca pot sa il si miros :)checul e unul dintre deserturile mele preferate

  3. Anonymous

    Dezamagire totala!!!
    In primul rand pentru ca apare tot mai multa publicitate in retetele tale si 2- nu la cele mai ok produse. Parca sustineai sus si tare mergi pe produse cat mai naturale. Danone, really?

  4. Bălănel

    spuse anonimul in timp ce-si servea iaurtul facut in casa, din lapte proaspat muls de la vaca din gradina =))))))

  5. Citadinul

    interesantă şi tentantă combinaţia. ca sa fie mai variat poţi să adaugi uneori şi nuci sau alune rase sau măcinate (în chec zic) că s-ar împăca bine cu iaurtul.

    nu înteleg la ce face referire autorul primului comentariu, propoziţia citată mi se pare logica, coerentă şi corectă din toate punctele de vedere.

  6. Anonymous

    un borcanel- cate grame are? As vrea sa fac acest chec, dar am sa folosesc alt iaurt.

  7. Anonymous

    despre ce fel de borcanele este vorba? Care sunt cantitatile de ulei, zahar si faina????

  8. E vorba de borcanelul de la iaurt. Am scris la ingrediente ca folosim un borcanel de iaurt Nutriday (140g) si tot la ingrediente am spus ca pentru cantarirea ingredientelor folosim borcanelul GOL de iaurt!

  9. Bălănel

    Teo, spune-mi te rog când ai făcut rețeta: seara sau dimineața? Afară era cald sau frig? Care era umiditatea din aer în momentul în care ai băgat tava la cuptor? Nu de alta dar vreau s-o fac exact ca tine și vreau să fiu sigur că nu greșesc ceva.

    P.S. pentru toți bălanii care pun întrebări stupide… până și eu mi-am dat seama că (virgulă) cantitățile nu prea contează atâta timp cât se respectă proporțiile. Spre exemplu eu vreau să fac rețeta pentru toți băjeții mei de cartier și o să folosesc o găleată de iaurt, iar tot cu găleata aia o să pun și restul ingredientelor în funcție de proporțiile date de femeia asta aci. Hai noroc!

  10. Ce grei de cap mai sunteti…interpretabil

  11. Anonymous

    teooooooooooo, bunaaaaaaa

    desi nu sunt experta in ale bucatariei, azi ca haplea am zis sa incerc si eu reteta ast si in cantitate dubla……siiiiiiii…………..surprizaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……………ESTE BESTIALA RETETA ASTA.
    ADICAAAAAAA AU IESIT DOUA BUNATATI DE CHECURI
    SARUMANA PENTRU MASA!!!!!!!!!!!!!

  12. Am facut si eu checul…si este foarte ,foarte bun!
    Ps:la mine pe blog, te asteapta un premiu…
    Pupicisi o zi minunata!

  13. Anonymous

    Maine sunt hotarata….fac checul.Abia astept!

  14. Prea multe rautati si ironii in comentarii pe blogul acesta pentru o reteta asa faina:) …se intelege de la sine faptul ca publicitatea intretine blogul dar uneori este excesiva;)

  15. Daca publicitatea este excesiva, atunci va invit pe voi toti, ca de maine sa mergeti la munca pe bani, dar nu excesivi….Acolo, pe 100 lei/ luna…. BAFTA va doresc, sa muriti de foame, evident…

  16. reteta e foarte usoaraaa, e chiar bine de incercat,iar ptr cei ce ii deranjeaza publicitatea…………ar putea citi de unde scrie INGREDIENTE.
    POFTA MARE!!!!

  17. Anonymous

    Buna Teo, sunt Denisea de pe gospodini.ro, ma bucur ca ti-a placut reteta mea de "ciambellone cu iaurt" sau chec cu iaurt mai pe romaneste. Ar trebui sa incerci si varianta cu "Nutriday de capsuni" si cu putina scortisoara. Am sa incerc si eu varianta cu stafise si fara cacao… :)))

  18. Anonymous

    foarte bun!intr-adevar, iaurtul e minunat in preparate(orice iaurt :),checul a iesit foarte fin, poate putin cam prea dulce pt gustul meu.data viitoare o sa tin cont de asta.(monica)

  19. super reteta si e usoara de facut. a iesit excelent. am mai incercat si alte retete de pe blogul tau si toate au iesit foarte bune. am primit numai laude din partea celor din jur. merci de ajutor 😉

  20. Diana M, 27 ani

    Foarte pufos si bun a iesit checul.

  21. Veverix

    E minunat. Aromat, pufos si gustos. Am mai facut si banana bread care a iesit super bun. Numai minunatii la tine pe blog. Multumesc mult

  22. Ei asta-i buna!!!! eu am folosit lapt acru, adica, din lapte proaspat, cumparat de la tarani, l-am lasat sa se acreasca , nu va spun ce minune a iesit ! Asa ca, gospodinelor, folositi ce aveti la indemana, tot chec se numeste.

  23. Minunata reteta. Mulțumesc mult Teo. O fac de ani de zile. simpla si buna

  24. Bianca

    O superbitate de prăjitura!!!!! Am făcut cu actimelul fetiței ca nu aveam altceva la îndemâna si cu nuci in loc de stafide. Iese minunat!! Mulțumesc pentru rețeta

  25. Serbana

    L-am pregatit in aceasta seara.foarte gustos!!!reteta este explicita,am respectat pasii indicati,cantitatile,ingredientele.comentariile rautaacioase nu se justifica!

    • 🙂 ma bucur ca iti place! Da, asa e, uneori e mai usor sa dam vina “pe reteta” decat sa ne straduim sa o urmam si sa obtinem acelasi rezultat! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.