Burrito dietetic

Burrito dietetic
Burrito este un preparat tipic mexican, o tortilla cu diverse tipuri de umpluturi. Ce face diferenta intre burrito, enchilada si tacos este faptul ca la burrito, tortilla este inchisa perfect in jurul umpluturii.

Voi stiti deja ca mexicanii pun in preparatele lor carne tocata, salsa, guacamole etc pe care eu le iubesc insa pentru “Mic dejun in 5 minute” by Cappy am vrut sa fac o varianta light, dietetica a unui burrito clasic, asa ca am inlocuit oul intreg cu albusurile (care sunt una dintre cele mai bune surse de proteina, la fel ca pestele, puiul si carnea slaba, de altfel albusul este considerat proteina pura) insa am pastrat fasolea boabe (fara sos, numai fasolea simpla, care ajuta la reducerea colesterolului si ne da foarte multa energie).

Eu am folosit branza slaba (exista acum branza cu 0% grasime) insa puteti folosi si branza Cheddar sau orice alt tip de branza / cascaval preferati. Nu uitati: nu sariti niciodata peste micul dejun si nu ratati niciun episod din “Mic dejun in 5 minute” by Cappy.

Ingrediente pentru 2 burritos (2 portii):
– 2 albusuri mari
– 2 tortillas
– cateva felii branza slaba
– ½ cana fasole boabe
– felii de rosii
salsa facuta in casa

3 Comments

  1. Imi poti spune, te rog, ce tigaie folosesti marca si unde ai gasit-o..?

  2. Bogdan

    Burrito nu este chiar un preparat “tipic mexican”; este popular doar in nordul Mexicului si in sudul SUA. Este mai degraba un Tex-Mex, iar cei din Mexico City stramba din nas cand le spui ca ai incercat burrito ca exemplu de mancare mexicana.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.