Negresa cu mascarpone si ciocolata

Negresa cu mascarpone si ciocolata
Vine toamna bine-mi pare, satula-s pana la Dumnezo de caldura mare! Pana sa incep cu muraturile si conservele, am luat-o incet, cu retete culinare mai de toamna-iarna asa, in cazul de fata o negresa super ciocolatoasa si cand zic ciocolatoasa… chiar e genul de prajitura in care iti infigi dintii si uiti de toate necazurile, problemele si dietele… asa mi s-a spus cel putin, ca eu tot cu Dukanul vietii, desi sincer va spun… mi s-a cam luat. Sa nu mai vorbim de diete si lucruri d-astea restrictive, mai bine sa va scriu reteta, ca fie ce-o fi, viata fara ciocolata, nu-i viata!

Ingrediente pentru blat si crema:
– 250g unt
– 100g ciocolata menaj sau ciocolata cu un continut ridicat de cacao
– 200g zahar
– 50g cacao
– 150g mascarpone + 350g mascarpone
– 3 oua mari
– 2 lingurite extract de vanilie
– 150g grame faina
– 1 praf de sare
– 100g zahar pudra vanilat
– 1 pliculet gelatina inmuiata in 50ml apa

Ingrediente pentru blat

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina o tava cu pereti detasabili, eu am folosit una patrata, de 20x20cm. Topim untul si ciocolata, la baie de aburi sau la microunde si le punem in vasul de la mixer. Amestecam cu zaharul si cacaua, apoi punem cele 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final cernem faina si sarea. Turnam compozitia in tava (va fi o compozitie foarte densa), nivelam cu spatula si dam la cuptor 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Preparare

Pentru crema, amestecam mai intai apa si gelatina si le lasam 10 minute, pana ne ocupam de mascarpone, care e musai sa fie la temperatura camerei (vorbesc aici de cele 350g mascarpone) pe care il amestecam cu zaharul pudra, cu mixerul la viteza medie, pana zaharul pudra este compet topit. Topim apoi gelatina la baie de aburi, atentie, daca gelatina incepe sa fiarba, isi pierde proprietatile, asa ca e musai sa o tinem la foc foarte mic si sa amestecam in continuu pana e lichida, dar NU fierbe. Punem si gelatina peste crema de mascarpone, amestecam bine, apoi turnam crema peste blat si dam la rece 2-3 ore.

Preparare

Ingrediente pentru glazura:
– 200g ciocolata menaj (dar de buna calitate, da?)
– 100ml frisca lichida
– 50g unt

Ingrediente pentru glazura

Tocam ciocolata marunt si o punem intr-un vas mare. Separat, intr-o cracticioara, punem frisca si untul si le punem pe foc, le aducem la punctul de fierbere, apoi le turnam peste ciocolata. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine bine pana toata ciocolata e topita si avem o crema lucioasa. Turnam crema de ciocolata peste crema de mascarpone, nivelam bine cu spatula si dam din nou la rece, minim 2 ore, de preferinta peste noapte.

Preparare glazura

In afara de blat, care oricum se face usor si repede, prajitura e fara coacere si ingredientele sunt la indemana oricui, asa ca merita incercata, zic eu. Inca un lucru important: daca nu aveti tava cu pereti derasabili, puteti folosi si tava rotunda pentru tort sau o tava normala, coaceti blatul, il lasati sa se raceasca, apoi il scoateti din tava, tapetati tava cu folie alimentara transparenta si puneti blatul la loc, apoi crema si glazura. Astea sunt alternativele pentru blat, in rest totul e floare la ureche! Sa va fie de bine, dragilor!

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Negresa cu mascarpone si ciocolata

282 Comments

  1. Daniela

    Vai,vai,vai! Trebuie să fac prăji asta!Arată bestial,sunt sigură că e….hmmm, îmi plouă-n gură!Gata,plec la cumpărături! Bravo,Teo!

    • Lavinia

      Prajitura este super,din întimplare am dat peste aceasta reteta si mi-am zis ca merita incercata,am cucerit-o si pe soacra mea.:))

    • buna seara,chiar acum muncesc la aceasta prajitura si sper sa iasa bine ca ma stradui.blatul a iesit exact ca an poza si acum astept sa se raceasca.nu am mai facut niciodata crema cu gelatina sper sa reusesc.va anunt maine cum a iesit si ce gust are.

    • Buna,
      Crema de mascarpone se pune peste blatul fierbinte sau rece?

  2. Raluca

    Arata demential! Gustul il voi afla in curand. Felicitari! 🙂

  3. Teo prajitura arata minunat si sunt sigura ca este mai mult decat delicioasa. am o rugaminte…as vrea sa fac prajitura pt miercuri de Sf Maria, dar in tava de aragaz. nu sunt sigura daca sa dublez sau sa triplez cantitatile. Multumesc!

  4. Vai ce pofta mi-ai facut. In orice caz eu ma tin de planul meu de facut profiterol, comanda de la sotul meu 🙂 cred insa ca o sa-l fac mai ciocolatos.
    Despre dieta sa stii ca te apreciez ft mult pt ca ai reusit sa tii atata vreme si sa si gatesti o multime de bunatat, acum iti urez multa bafta la mentinere. Anul trecut am reusit sa dau si eu 15 kg jos dar le-am pus la loc pana anul acesta si tare ma oftic.Iti urez multa energie in continuare pt perioada de mentinere.

  5. Iancu Lubita

    Ce delicioase sunt negresele tale,ca de altfel tot ce am gasit aici este delicios!!!
    Felicitari si o saptamana usoara!!

  6. Pot inlocui cu ceva extractul de vanilie?Eu am cautat intr-o zi extract de vanilie pentru o reteta si nu am reusit sa gasesc 🙁

  7. ramona

    buna teo, daca nu am deloc tavi cu pereti detasabili cum sa procedez k sa iasa bine?

  8. Arata minunat si pun pariu ca are un gust demential! Cu prima ocazie, o sa incerc sa o fac si eu!
    Mersi de reteta! 🙂

  9. Benescu

    Arata nemaipomenit!

  10. grozav arata, mi-a lasat gura apa!!! Asa zic si eu Teo, fara ciocolata degeaba traiesti :)) reteta asta merge direct la favorite, imi place negresa la maxim!! Pupici

  11. suna delicios! imi ploua in gura numai citind reteta, mai ales ca ma topesc dupa ciocolata.

  12. natalia

    Nu am citit reteta si in general, nu prea iubesc prajiturile pe baza de ciocolata, insa aceasta negresa arata, pur si simplu, magnific, superb, super delicoasa, nu am cuvinte.. 🙂
    In general toate retetele tale pe care le-am incercat, le-am incercat in mare parte datorita fotografiilor (aspectului) pe care le postezi.
    Well Done! 🙂

  13. virginia

    Buna! Dupa reteta de biscuiti, am zis ca e randul negresei 🙂
    Toate bune si frumoase, pana am pus crema pe blat.. Cred ca nu a iesit atat de densa pe cat ar fi trebuit. Si acum ma gandesc sa nu intre in blat si in loc de blat cu crema, sa am un blat insiropat. Si nu inteleg de ce.. Acum e la frigider si astept sa vad ce se intampla in 2-3 ore

    • Nu inteleg sincer care ar putea fi problema cremei, daca ai topit gelatina corect, ar trebui sa iasa perfect. Imi pare rau…let me know cum a iesit

  14. E foarte aspectuoasa!

  15. Nastasia

    Ioi, tulai Doamne, da’ mare caldura o fost! Noa, da’amu-i bugăt de frig…pă la Cluj, zic, pă unde s-o răsturnat caru’ cu ministrii ăi mai bolunzi…Rusine mi-i ca-s din Cluj, dar n-am ce face!
    Ce-mi place cand scrii…

  16. Buna Teo!
    As vrea sa fac si eu prajitura si nu inteleg ce inseamna “extract de vanilie” (2 lingurite esenta de vanilie, 2 pastai de vanilie, 2 lingurite de pudra de vanilie?)
    PS Ai multe retete foarte bune! Felicitari!

    • extractul de vanilie este cel facut in casa, natural, din votca si batoane de vanilie, dar se poate inlocui cu esenta de vanilie. Multumesc pentru aprecieri, esti draguta!

  17. Nastasia

    Nu trebuie la blat bicarbonat sau praf de copt? Nici albus batut spuma? Vad ca blatul are ceva gauri…

    Multumesc!

    • gauri? :)) buna buna asta :)) nu trebuie nimic, e ok asa cum e in reteta, este un blat foarte dens si ciocolatos 🙂

  18. preferata mea :X

  19. Mama ce pofta mi-ati facut!

  20. Ce bine arata, abia astept sa-mi faca si mie 🙂

  21. virginia

    a ramas un strat subtire de crema intre blat si glazura, restul a intrat in blat. dar si asa e foarte bunaaa 🙂

    • ceva sigur a fost gresit. Data viitoare lasa crema sa se intareasca putin de la gelatina inainte de a o pune pe blat si blatul e musai sa fie rece 🙂

  22. Daniela

    Am făcut-o!Blatul ok,dar am folosit o tavă prea mare,din aia detaşabilă,că alta n-am avut,şi cred ,adică sunt sigură că,crema nu este destul de groasă.Crema a ieşit perfect,glazura la fel.Doar dimensiunile tăvii…n-au fost cum trebuie.Acum este la frigi,trimit poze după.
    Multumesc frumos pt.reţetă!

  23. Roxana

    Draga Teo,
    Paraji e la cuptor :). Nu ma dau in vant dupa prajiturile cu ciocolata dar asta a trebuit sa o incerc. Asa de bine miroase si cand ma gandesc ca mai trebuie sa stau sa se raceasca blatu, sa pun la frigider dupa inca 2 ore…parca nu mai am rabdare.
    Mersi mult pentru reteta si sper sa imi iasa 🙂
    Te pup,
    Roxana

    • Roxi, a iesit? eu sper ca da, ca e o reteta simpla, singura problema o poate pune gelatina, dar daca o topiti corect, nu prea are ce sa nu iasa bine 🙂

      • Roxana

        Da Teo, a iesit demential :), dupa cum ziceam nu ma dau in vant dupa prajiturile cu cioco..da asta a fost buna de tot
        O singura problema am avut, mi-a iesit blatul prea gros si glazura alba mai subtire, da mai incerc odata sa vad ce am gresit 😉
        Mersi mult si acuma ma pregatesc in weekend pentru Snikers
        Te pup,
        Roxana

  24. Hello ! Teo ,aseara am pregatit aceasta prajitura . Vreau sa iti spun ca nu sunt o foarte mare experta in “prajiturit ” , dar reteta aceasta mi-a iesit super. Am facut furori cu ea . Multumim de reteta !
    Next : sarlota cu fructe.

  25. Daniela

    poze am.Nu ştiu cum pot să ţi le trimit!?Pe pagina mea de FB am pus deja.Nu ştiu cum să le postez la tine.
    PS: a ieşit foarte,foarte,foarte bună! Mai fac!

  26. Mamaaa, ce de comentarii! Cred ca praji asta va deveni una din favoritele mele. Acum in top e un tort cu cioco si crema mascarpone cu lapte condensat pe care-l tot fac. Ma bucur ca mai pot schimba un pic. Blatul tau dens se potriveste de minune cu crema usoara de mascarpone, iar aspectul e colosal.

  27. adriana

    Am copiat reteta si am sa o prestez sambata.Toti membrii familiei mele sunt iubitori de ciocolata,iar aceasta prajitura va fi sigur pe placul lor.Te pupam si sa ai o zi frumoasa.

  28. iustina

    buna 🙂 am incercat si eu reteta ta : blat perfect, glazura la fel, ceva la crema nu a fost bine: mi-a iesit destul de moale, o parte a intrat in blat, a mai si ramas, si dupa 12 ore de frigider nu s-a intarit perfect:) dar oricum se putea taia incat sa ramana crema pe ea:): am facut mini prajiturele individuale!! daca as reusi sa o fac ca a ta ar fi bestial:)
    multumim de retete:) si poate ne spui secretul cremei perfecte:*

    • Iustina, secretul este…gelatina 🙂 cum ai topit gelatina?

      • iustina

        Am folosit gelatina din cea vegetala si am facut-o dupa intructiunile tale. Cred ca aici nu a fost ceva bine. Vreau saptamana acesta sa o fac iar . Oare trebuia crema sa o las ceva timp la rece inainte sa o pun pe blat,deoarece putinul amestec de gelatina care a mai ramas pe cana s-a inchegat ff bine.

        • e foarte important sa nu ardeti gelatina, sa o incalziti numai cat sa se topasca putin si apoi sa o amestecati bine in crema. crema nu are de ce sa fie fierbinte, decat daca gelatina a fiert si daca a fiert inseamna ca si-a pierdut proprietatile 🙁 mai incearca o data si sigur ca iesi bine 🙂

  29. Extraordinara reteta!!! Mi-a iesit foarte buna, dupa spunele sotului meu :P. Dar si mie mi-a palcut tare mult. Cred ca o voi repera curand :).

  30. Andreea

    Este delicioasa!!! Noi am pus pe blat un strat de dulceata de afine si a ieșit foarte gustos si așa. La noi dulceata e aliment de baza 🙂

    • foarte buna ideea cu dulceata, asa de tare ma bucur cand veniti cu inovatii la retete! 🙂 ma bucur ca v-a placut

  31. Buna!Am fc si eu azi reteta asta…a iesit suuper buna…crema,blatul si glazura perfect!felicitari ptr reteta…la cat mai multe.

  32. Ruxandra

    In loc de mascarpone, merge si cu crema de branza?

  33. Draga Teo,
    Este a mia oara cand te “citesc” si prima data cand iti scriu. 🙂
    Am incercat si eu aceasta reteta si mi-a iesit foarte buna cu o mica exceptie, respectiv glazura. Nu stiu din ce motiv (am respectat intocmai instructiunile si cantitatile), glazura a iesit fff moale. Chiar si dupa o noapte de stat la frigider, nu s-a intarit absolut de loc. Ai idee care ar putea fi motivul? Crezi ca ar fi o idee buna ca data viitoare sa adaug gelatina si in glazura?
    Multumesc mult si iti doresc toate cele bune. Te voi urmari in continuare! 🙂

    • nu nu, fara gelatina in glazura, sigur a fost ciocolata de vina. daca nu e o cioco de calitate, cu un continut mare de cacao, nu va iesi niciodata un ganache ok, din pacate 🙁 ce ciocolata ai folosit? si ce fel de frisca lichida?

  34. Augusta

    Am incercat sambata prajitura si a iesit chiar foarte buna. Are un gust foarte fin…e excelenta. Si in plus e chiar usor de facut!

    O zi buna!

  35. Draga Teo,
    Iti multumesc pentru raspuns. Am folosit frisca lichida HuLaLa si cioco de menaj Winny. Cred ca aici a fost greseala. 🙁
    Toate cele bune!

    • mda, cu siguranta asta a fost problema 🙁 foloseste o ciocolata de menaj dar de buna calitate, cum e cea de la lidl, couverture si smantana lichida, nu hulala 🙂 smantana linchida o iau tot de la lidl, e 3 lei cutia de 250ml

  36. Raluca

    Buna,

    Am facut prajitura, a iesit minunat. Am facut-o intr-o tava de tort, cu peretii detasabili, de 28 cm. Am folosit smantana LaDorna si ciocolata neagra de la Kandia. A iesit putin cam amaruie dar data viitoare voi folosi o ciocolata cu cacao mai putina.
    Multumesc pt reteta!

  37. am facut-o si eu. Am batut albusurile spuma, sa fie mai pufoasa ( si pt ca tava mea e mai mare). decizie f. buna din partea partea.
    Decizie proasta: nu amd ublat cantitatile la crema alba de mascarpone. Data viitoare fac asta.
    Decizie proasta: am faut pe fuga si nu s-a racit complet stratul intermediar alb, asa ca glazura de deasupra a impins pe ici pe colo stratul alb care nu a fost complet uniform egal.

    Pt cine adora prajiturile ciocolatoase – e magnifica. O voi repeta, cu dublatul stratului alb.

    P.S. cine nu are gelatina, poate topi o ciocolata alba( si scoate si zaharul) , adaugat mascarpone si se vor intari ele impreuna.
    Cine nu are ciocolata de calitate, cu cacao80%, mai poate adauga 2 linguri de cacao in glazura, si pune mai putina glazura(doar sa coloreze putin).

  38. Nicoleta

    Doamne, Teo draga, esti grozava! aceasta negresa arata demential 🙂 🙂
    trebuie incercata neaparat!
    inca o data: esti grozava!

  39. Gennie

    Am incercat si eu reteta, am dublat insa cantitatile deoarece tava mea e de 42x30cm si a iesit delicioasa! Pur si simplu s-a evaporat de pe platou:)

  40. Mireille

    Salut Teo,

    Ieri am facut fasole verde cu carnaciori dupa reteta ta, a fost delicioasa mancarea! Apreciata de toata familia 🙂 Iar gombotii cu prune au o trecere fantastica, yummy, yummy! Ca la mama acasa, doar ca in Noua Zeelanda! 🙂
    As vrea sa incerc si reteta asta, dar aici gelatina se gaseste la cutie. Poti, te rog sa imi spui cate grame trebuie?

    Multumesc! De retete, de prezentare etc. Esti foarte priceputa!

    • Salutari catre Noua Zeelanda 🙂 un pliculet de gelatina are undeva la 10 grame, sper ca ti-a fost de ajutor informatia 🙂

  41. arata super tareeeeee…..o voi face pu prietenul meu…la sigur ii va placea!
    esti super

  42. Nicoleta

    Prajitura asta arata infioarator de bine!!!!!!!
    O prepar si eu pt baieti si sunt sigura ca sotul meu iti va trimite o declaratie de dragoste cand o va gusta! Folosesc la prajituri o cacao ciocolatoasa (superba, intr-adevar,rafinata, ti-o recomand cu placere – De Zaan, desi se gaseste numai la kilogram si costa vreo 50 lei) si trebuie sa o pazesc bine, ca dispare incet incet…atat e de pasionat de ciocolata!

  43. Nicoleta

    eu am gasit-o la Kaufland si la Mega Image 🙂

  44. Nicoleta

    acum, in cunostinta de cauza, ca am facut-o: este absolut magnifica!!
    bine, mai trebuie sa ma perfectionez, pt ca, din motive necunoscute mie, glazura nu a vrut sa stea pe prajitura si a alunecat(la propriu) de pe ea…dar am improvizat cu niste “frimituri” de ciocolata :))
    multam’ fain, Teo!

  45. Raluca

    Negresa aceasta este minunata! Am facut-o deja de 2 ori…si de abia astept sa o fac iar saptamana aceasta….am avut o tava mai mare si nu a iesit asa de aratoasa ca cea din imagine..dar gustul….wooaaa….Iti multumesc tare mult pentru retete….cand vreau sa gatesc ceva deosebit, stiu unde sa caut ceva interesant si usor de facut!!

    • Multumesc frumos de apreceri! 🙂 te astept aici oricand si sa imi scrii mai des, cand incerci retete, da? te pup

  46. larissa

    Deoarece banuiesc ca mai sunt multe incepatoare ca mine, e bine sa se fi precizat in reteta ca mai intai se face blatul, se lasa la racit, se face crema, se baga in frigider maxim 2 minute si apoi se toarna peste blat. va garantez ca nu o sa vi se mai para moale crema:) Bafta

    • Larissa, daca e facuta bine crema, nu conteaza cat dde fierbinte e blatul cand o torni peste. Crema trebuie sa fie densa si gelatina nu o va lasa sa intre in blat. Asta e numai cazul cremei asteia. Dar, ca fapt divers, mai ales pentru cremele pe baza de unt si care nu contin gelatina. oricine ar trebui sa stie ca nu se pune o crema peste blatul fierbinte 🙂

  47. mirela

    super buna mia iesit super super…..mai ti minte prajiturelele acelea micute cu multe foi erau ca niste dreptunghiuri cred ca se numeau domino ai cumva reteta?

    • nu le stiu, dar te rog lasa-mi un link daca gasesti reteta undeva, sa vad exact de care praji zici 🙂

  48. codrush

    Vazut, placut, facut! Rezultatul? perfectiune 🙂 Este “decadent” de buna. Si conteaza si ciocolata pe care o folosesti, cu cat e mai buna cu atat va fi si prajitura mai buna. Alegerea mea: ciocolata 365 de la Mega Image 74% cacao.
    Multumim pentru reteta..din inima papilelor noastre gustative. Teo rulz!!

  49. ileana

    te rog un amanunt f foarte important gelatina se pune fierbinte, sau o las sa se raceasca inainte de a o turna peste crema??

    • nu nu, gelatina nici nu ajunge sa fie fierbinte, tu trebuie sa o tii la baie de aburi pana e topita, in niciun caz nutre sa fiarba! o sa vezi ca e doar calduta

  50. ileana

    frisca nu trebuie batuta???? se pune pe foc ca atar???
    si inca ceva .. ce fel de smantana lichida??

  51. alexandra

    ce dimensiuni are tava in care ai copt prajitura?

  52. Teo draga, de mult timp nu am mai mancat o praji atat de buna … a iesit perfect … te pup

  53. am uitat sa te intreb ceva … tu de unde ai cumparat tava patrata cu margini detasabile? multumesc

  54. ralral

    Acuma, pe 3 noiembrie vine ziua mea… si ma gandeam… cu ce sa ma rasfat?!?! Negresa e prajitura mea preferata, dar cu mascarpone, e ca si cum ai atinge apogeul perfectiunii! Abia astept sa pun in practica reteta! Yum!

  55. Buna Teo,am facut un tort din retetele tale si pot sa zic ca a iesit delicios!!!acuma urmeaza sa incerc negresa si sunt sigura ca nu va da gres nici aceasta reteta!!!iti multumesc,imi esti de mare ajutor <3

  56. Buna! super ideea de prajitura, acum e inspre frigider 🙂 dar am o mentiune, ca nu m-am gandit sa citesc comentariile din timp, poti te rog sa faci o mentiune in reteta cum ca blatul trebuie racit inainte sa te apuci de crema de mascarpone.. problema e ca fara aceasta mentiune, ne apucam sa facem crema imediat dupa ce punem blatul la cuptor si ies gata amundoua in acelasi timp si de aceea, cred, multe dintre negresele incercate au blatul cu insertii de crema 🙂

    in rest super ideea! de abia astept sa vad cum iese! o sa incerc la glazura sa fac cu o ciocolata neagra cu granule de meriso, poate ii da o aroma in plus! i’m exicted! multumesc de reteta!

    btw,eu sunt la primele incercari in prajituri si de asta as avea nevoie de si mai mura-ngura decat de obicei 🙂

    • o sa mentionez in reteta, ca sa nu fie confuzii 🙂 eu incerc mereu sa explic cat mai amanuntit, tocmai pentru incepatori, dar daca e nevoie de info suplimentare, le dam si pe alea 🙂 spor la incercat retete noi 🙂

  57. Buna Teo…fabuloasa prajitura…imi pare rau ca nu i-am facut poze..dar tin sa-ti spun ca mi-a iesit delicioasa…la inceput am pus baltul in tava de cuptor..dar mi-am dat seama ca fac mare greseala si am transbordat-o intr-una cu pereti inalti, nu era detasabila, dar m-am riscat..am cucerit fetia, sotul..si prietenii cu prajitura. Multam din suflet pt tot..muak

  58. Cristina

    Negresa asta e fenomenala! cu greu ne abtinem sa nu navalim in frigider si sa o mancam pe toata 🙂 inca o data, multumesc Teo!

  59. bianca

    buna:), as vrea sa fac aceasta prajitura insa am o mica problema, mi am cumparat foi de gelatina, si nu stiu cate sa folosesc , astept raspuns te rog. Multumesc

  60. Ciao, draga Teo!!!reteta aceasta este minunata felicitari,as dori sa o incerc insa te rog sa imi spui cate grame sa aiba pliculetul de gelatina,nu am vazut specificat?iti multumesc si te mai vizitez,sigur…imi place mult modul de expunere!

  61. Bianca

    Am rezolvat cu gelatina,am pus 4 foi ,si a iesit mai mult ca perfect,exact ca in poza ta ,e atat de buna :X,perfecta,am primit multe complimente la ea,pe langa ca arata asa bine mai e si foarte gustoasa,felicitari :*.Te pup.

  62. Ana-Sofia

    Draga Teo, am facut si eu acest deliciu fabulos….Am ramas imcintata!!!
    Poti sa te rog sa publici o reteta de tort (la fel de delicios) de post …. Please, plase, plaseeeeeee
    :*

  63. gavris camy

    arata super si cred ca e delicioasa,dar am o intrebare daca nu te supri.si eu sint la ‘dieta”si vreau sa te intreb cam cite calorii are aceasta reteta?eu nu am fost asa norocoasa ca tine si mi-e frica sa nu pun de sarbatori ce am dat jos.MULTUMESC.

    • Camy, nici nu e de spus cate calorii are, mai bine evit-o daca esti la dieta 🙁

      • gavris camy

        scuze ca te deranjez,dar as dori sa te intreb cam ce desert cu putine calorii recomnzi,avind in vedere ca vin totusi sarbatorile as incerca si putin desert.multumesc.

        • prajitura cu sfacla de post, de exemplu 🙂 daar de sarbatori, eu una nu as numara calorii 🙂 mai bine gustam cate putin si aia e 🙂 nu zice nimeni sa mancam prajitura pana explodam 🙂

  64. BUNA TEO!!!!ADOR RETETELE TALE!!!!PT RETETA ACEASTA AM SI EU DOUA INTRB IN LOC DE EXTRACT DE VANILIE POT SA FOLOSESC ESENTA DE ROM?IAR A DOUA INTRB CIOCOLATA MENAJ(DE BUNA CALITATE)E BUNA SI DACA E CU LAPTE?nu de alta dar doar asta am la mana si as vrea sa incerc reteta week end ul asta!!!!merci mult si numai bine!!!!

  65. BUNA DIN NOU REVIN DUPA INTREBARILE MELE!!!!TOCMAI AM INCERCAT O CU ESENTA DE ROM SI AM FOLOSIT CIOCO CU LAPTE!!!!A IESIT SUPER!!!!crema e delicioasa!!!!!ceea ce nu am inteles tare bn e faza cu gelatina eu am stors gelatina dupa ce s a inmuiat si am pus o intr un bolut pe aburi pana s a topit!trebuia pusa cu tot cu cei 50 ml de apa???voila!merci Teo pentru minunatiile tale de retete!!!

    • Anda, sa inteleg ca ai folosit gelatina foi? Atunci ai procedat corect 🙂 eu am folosit gelatina granule, care se topeste in apa si nu ai cum sa o mai separi ulterior, deci pui cu tot cu apa 🙂 ma bucur f tare ca ti-a iesit negresa si a fost pe gustul tau!

  66. andreea

    Am facut si eu azi cu ocazia Sf Victor prajitura. Am uitat sa pun sare 😛 dar a iesit f buna! este insa fff satioasa…noi am mancat o cu struguri langa http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151289085356346&set=a.10150613785641346.438328.717361345&type=1&theater&notif_t=like

  67. persida

    Este foarte buna reteta o sa o incerc si eu

  68. Buna Teo,ce pot sa-ti zic pe scurt decat,,ESTI CAMPIOANA,,bravoooo.Acum am facut si eu prajitura,arata super am sa pun pe Facebook poze,nu am probat inca dar dupa cum arata cred ca este super ,astept sa-mi vina sotul de la munca sa o inaugurez,azi numai in bucatarie cu laptopul am stat.Am facut prajitura ta ,vinete umplute,salata de vinete cu maioneza,aripioare pane,si vinete pane.Am citit ca te-ai ingrasat tare dupa sarcina,si eu am nascut acum 3 luni(bebelina mea se num Angelina TEODORA)si mam ingrasat la fel de la 65 de kg pana la 96,enorm,akm am 80 ,nu pot tine prea mult dieta pt ca alaptez dar cu siguranta dupa astept sa-mi dai si mie o parte de dieta daca esti draguta.Te pupam si multumim de reteta.:*:*:*

  69. Dorotea

    Teo, in descriere ai scris ca trebuie FRISCA lichida, dar in comentarii ai zis SMANTANA… care e pana la urma? eu acum o fac:)

    • frisca ichida sau smantana dulce e acelasi lucru 🙂 important e sa nu fie indulcita pentru mancarurile sarate 🙂

  70. Dorotea

    Si eu am avut aceeasi problema cu glazura…dar a fost buna si asa!:) poti sa imi spui exact ce ciocolata ai folosit la BLAT? multumesc

    • Dorotea, eu folosesc ciocolata Codruta de la kaufland sau Fin Carre de la Lidl si nu am avut niciodata probleme

  71. camelia m.

    Ciao teo,de cand cumnata mea mi-a zis de blocul tau intru mereu si fac retetele de la tine,toate mi-au reusit pana acuma,sunt o apasionata de dulciuri,as sta mereu in bucatarie sa fac.la aceasta reteta glazura de ciocolata mi-a iesit foarte moale,am respectat reteta,am puso peste noapte in frigider si tot moale este?se ce?

  72. anamaria

    e supe ..super..buna si merge de minune cu smantana dulce 🙂 cine nu o incearca rau face 😛

  73. ElenaD

    Buna Teo,
    in primul rand, felicitari pentru blog si mii de multumiri pentru retetele delicioase impartasite cu noi :).
    Dau tarcoale acestei retete de ceva vreme 8) si m-am hotarat sa o fac sub forma de tort pentru ziua fetiei mele, care implineste 5 ani intr-o saptamana. Te rog, ajuta-ma cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari:
    1. prajitura asta se preteaza la a fi tort, e inalta?
    2. tava pe care o voi folosi e dreptunghiulara 42x29x7 (se spune ca si cantitati ca trebuie folosite o data si jumatate cantitatile pentru o tava rotunda de 28cm): http://www.pentrucopt.ro/forme-de-copt/1283-forma-tort-rectangulara-detasabila-teflonata-emailata-42x29x7cm.html
    3. daca tu crezi ca o pot face tort, crezi ca ar fi bine sa dublez cantitatile specificate de tine in reteta?
    Iti multumesc mult!
    Pupici 🙂

    • Elena, da, e inalta, merge ca tort, asta daca o faci in tava mica, cum am facut eu (20×20 xm sau tava rotunda de tort cu 22 cm diametru). In tava atat de mare cum spui tu, se dubleaza cantitatile, da! spor la treaba 🙂

  74. romina

    buna seara. am facut si eu negresa cu marscapone si mi s-a taiat crema. am urmat pasii tai dar tot am dat-o in bara.

    • Romina, sunt multe lucruri care puteau merge prst, insa daca nu imi spui mai specific ce s-a intamplat, nu cred ca te pot ajuta

  75. Elisabeta

    I-am înnebunit pe belgieni cu reteta asta! Cum lucrez într-o bucatarie, i-am propus si patronului! Rezultatul este ca trebuie sa fac sistematic, pentru clienti! Are un succes de necrezut! Mii de pupici si multumiri din Belgia!

  76. raluca

    buna ziua! felicitari pt pasiunea cu care gatesti!
    vreau sa incerc aceasta prajitura minunata, daaar am o intrebare: cat o pot tine la frigider? vreau sa o fac cu 2-3 zile inainte de Craciun…pt masa de Craciun. E ok?
    Sarbatori Fericite si retete minunate!

  77. buna Teo, in primul rand felicitari pentru ceea ce faci, si in al doilea, te rog sa imi spui unde ai gasit tava patratacu pereti detasabili? Indiferent de magazin, nu am gasit decat rotunda. Multumesc, si Sarbatori Fericite!!!!!

  78. Buna Teo am făcut prajitura, este absolut delicioasa. Blatul a crescut frumos si este foarte dens, inițial am crezut ca este mai pufos, așa pare in poze dar e bun. Data viitoare voi face crema dubla, mie mi-a ieșit foarte putina si am amestecat mascarpone si cu frisca pentru a-mi ieși mai multă. Glazura a ieșit perfect.

  79. offff, mi-a iesit blatul, dar am facut crema de mascarpone in acelasi timp…si pana s-a racit blatul s-a intarit si ea in castron…acuma nu se mai poate intinde…ce-i de facut?:(((((((9

  80. Demenţianlă negresa 😀 … Am plecat în fugă la cumpărături pentru că mor de poftă :)) Sper să-mi iasă la fel de bine şi bună ca a ta… La cât mai multe idei şi reţete delicioase :*

  81. Buna Teo,

    Crezi ca as putea incerca sa o fac intr-o tava rotunda? Sa arate ca un fel de tort?

    Multumesc mult,ai niste retete minunaate!

  82. Am vrut sa-i fac poza dupa ce am terminat-o… Dar au dat “inamicii” in ea si mi-au mai lasat o bucatica MICA MICA… Si multe felicitari in schimb 😀 multumesc frumos de reteta! Am schimbat mascarpone cu ricotta si faina cu faina de ovaz, si am insiropat blatul dupa ce l-am scos din cuptor si a iesit ca si un tort! SUPER BUN! Multumesc frumos pentru reteta! Recomand cu caldura!

  83. Alina

    Buna Teo,

    Am facut prajitura azi, de dimineata blatul, iar restul dupa amiaza. E delicioasa si ciocolata se simte peste tot, insa am o mica problema: blatul a iesit mult prea tare. Adica inteleg ca e dens, insa al meu e exagerat de tare zic eu. Sa fie din cauza ca l-am lasat cu 10-15 minute in plus la cuptor?…. Mersi 🙂

    • nu e nicio greseala din partea ta, asa mi-a iesit si mie.l-am aruncat si am facut altul pufos, dupa o alta reteta. nu are cum sa creasca blatul daca nu are niciun agent de crestere.cel mai simplu e sa pui praf de copt

  84. prajitura aceasta este divina. e o combinatie atat de delicoasa ca inca o simt pe limba 🙂 imi place blogul tau, ideile, recomandarile, pozele…adica tot!!! felicitari si tot inainte! daca vrei sa vezi cum a aratat negresa mea, iti pun linkul cu poza de pe facebook:
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=472673662794010&set=a.470121196382590.106873.100001541410557&type=3&theater

    Un anu bogat in tot ce vrei!

  85. Andreea

    Buna teo, am o nelamurire….la ingrediente, ai spus ceva de genu “- 150g mascarpone + 350g mascarpone” …nu cumva e vb si de ceva cantitate frisca?
    Lamureste-ma te rog
    Chiar n-as vrea sa ma fac de ras la musafiri 🙂
    Pana acum retele de la tine m-au ajutat, dar asta m-a blocat putin.

    • Andreea, te rog reciteste cu atentie reteta si o sa intelegi de ce am scris 150g + 350g mascarpone. Se folosesc in etape diferite ale prepararii 🙂

  86. ANGYAL DIANA

    Am facut prajitura aceasta este ceva fantastc!!!!Multumesc pt reteta!!!Si azi am facut-o si pe Toska dar imca nnu am gustat-o,sper safie pe masura asteptarilor!:)

  87. Arata superb ! De abia astept sa o fac,cred ca e extrem de gustoasa! As dori sa te intreb,extractul de vanilie e esenta de vanilie?

  88. virginia

    Buna! teo, imi poti spune te rog cum procedez daca am gelatina foi? Multumesc frumos!

  89. virginia

    Gata! De data asta a iesit “ca la carte”! M-am descurcat si cu gelatina (a fost prima data cand am folosit gelatina foi). Dupa ce prima data a iesit o crema moale care s-a imbibat in blat, acum a fost ambitia mea sa iasa cum trebuie. Si iata ca am reusit! 🙂

  90. Mihaela

    Draga mea
    In zilele noastre muta lume este comoda si doreste sa cumpere totul preparat gata dar eu iti multumesc ca existi si mai pot invata lucruri noi ca am o placere nebuna sa gatesc am incercat aproape toate prajiturelele tale si mi-au esit asa cum ti-au iesit si tie .sper sa ne mai inveti
    Felicitari

  91. Ioana Stepaniant

    Buna Teo si felicitari! esti cea mai tare:)
    am o intrebare:daca fac prajitura sub forma de tort in tava de 26 cm, sunt ok cantitatile astea sau trebuie mai mult?
    merci mult

  92. Adelina

    Am facut-o si eu si a iesit perfect, vreau sa mai repet..daca inlocuiesc ciocolata de menaj cu continut ridicat de cacao cu o ciocolata cu lapte e de rau??

  93. Andreea

    Buna Teo!
    Am facut sambata aceasta prajitura. A fost minunata. Abia astept sa o refac peste 2 saptamani. Iti doresc toate cele bune.

  94. Denisia

    Buna!! imi poate raspunde si mie cinevaaa??? pot inlocui untul cu margarina pentru prajituri?

  95. Denisia

    Cand voi face prajitura te anunt cum a iesit cu margarina…!!

  96. Buna Teo,
    Asa faina prajitura, ca, desi nu ma pricep, m-am incumetat sa o fac. Insa ceva nu a iesit la crema.
    Cred ca problema la mine a fost gelatina. Daca nu a e corect, te rog sa ma corectezi. La un pliculet dr otker de gelatina, scrie pe plic ca se foloseste 250 ml lapte. Aici cred eu ca ceva nu e ok, ca mi-a iesit o apa de crema, care nu avea cum sa se intareasca; chiar asa nestiutoare cum sunt, am vazut asta din prima. Nu o pot pune pe blat in halu` asta, asa ca maine ma duc din nou la cumparaturi pt ingredientele pt crema. Pana atunci, poate ma lamuresti… nu am mai folosit gelatina pana acum.
    Multumesc!!!!

    • Ioana, din pacate nu ai folosit gelatina cum trebuie. La un plic de gelatina pui 50ml apa, amesteci bine si lasi sa se umfle gelatina, apoi o topesti pe foc, la foc foarte mic, avand grija sa nu fiarba. Cand gelatina e lichida, o lasi sa se raceasca si o pui in crema. Asa nu poti da gres

  97. Am facut si eu prajitura. Intre blat si crema am pus niste visine. Este foarte buna. Multumesc.

  98. Adina

    Servus Teo,am facut si eu aceasta prajitura,e foooooarte rapida ,aspectoasa si foooooarte delicioasa.Insa am o intrebare:de ce se taie mascarpone???este a 3 oara cand fac dulciuri cu mascarpone,prima data am folosit mixerul si s-a taiat.Apoi am folosit telul si a iesit ok,acum am folosit din nou mixerul si era cat pe ce sa o tai desi nu am amestecat mult,cat sa se amestece zaharul cu mascarponele.Multumim pt retete,aseara am facut si baghetele umplute cu branza ,respectiv ton.Buuuuune.

  99. Cristina

    Am incercat aceasta reteta de 2 ori si pot sa-ti spun din proprie experienta cum stau lucrurile cu aceasta prajitura:
    – crema este prea putina; pt canitatea de blat trebuie cantitate dubla de crema
    – dupa ce pui gelatina crema este ff moale; asa ca trebuie sa o lasi putin la frigider si apoi sa o torni peste blat cand este putin mai inchegata
    – glazura nu o sa-ti iasa in veci; nu se incheaga; cand am facut-o a doua oara am cautat alta reteta de glazura
    Asa ca m-am intrebat cum de nu ai observat toate aceste probleme. Si iata raspunsulhttp://www.modern-woman.co.uk/chocolate-brownie/ RETETA TA TRADUSA CUVANT CU CUVANT, INCLUSIV POZELE
    Este imoral sa pretinzi ca ai facut o prajitura, sa-ti insusesti fotografiile. Nu este prajitura facuta de tine. Nu spun ca nu ai voie sa copiezi reteta, dar nu ai voie sa postezi fotografiile de pe un alt blog. E IMORAL SI ILEGAL

    • Cristina, daca te-ai fi uitat cu atentie pe site-ul de unde ma acuzi ca as fi copiat reteta, ai fi observat ca acolo data la care a fost publicata reteta este 10 aprilie 2013, iar la mine pe blog aceasta reteta este publicata din 13 august 2012. Logica imi spune ca n-aveam cum sa copiez in 2012 o reteta ce avea sa fie publicata abia in 2013 decat daca ai fi avut capacitatea de a vedea viitorul sau de a calatori in timp. In plus, daca te-a fi uitat cu atentie la cele doua retete, ti-ai fi dat seama ca reteta mea contine mult mai multe poze din timpul prepararii si de la rezultatul final, decat reteta pe care spui tu ca as fi copiat-o… deci in concluzie ti-ai fi dat seama ca reteta mea este cea originala iar cea de pe acel site este copiata cu nesimtire si tradusa in engleza.

      Imi pare sincer rau pentru “problemele” pe care le-ai intampinat cu reteta dar te asigur ca eu am facut-o nu doar o singura data si daca respecti intocmai indicatiile din reteta, nu ar trebui sa existe niciun fel de probleme. In plus, poti sa mai citesti si prin comentarii, o sa observi ca sunt persoane care au incercat reteta si care au fost multumite de felul in care le-a iesit.

      Ma intreb unde este problema defapt?!

  100. Draga Teo, am descoperit de ceva timp blogul tau, si aceasta reteta, dar nu am avut timp sa iti scriu pana acum.Ce pot sa iti spun decat ca am facut negresa deja de vreo 10 ori 🙂 (pt diverse ocazii) si de fiecare data am fost laudata la maxim.e super delicioasa…dar ultima am facut-o sub forma de tort, cu 2 blaturi si mai multa crema mascarpone, si acoperit si ornat cu fondant (a fost ziua sotului ieri)…si a fost un succes total, pentru cine mai vrea sa incerce sub forma de tort, recomand cu mare drag, e super.nu stiu cum sa iti trimit poza sa vezi ce bunatate a iesi, dar iti multumesc petru reteta :))

  101. crisa

    Mi-a iesit!!!! 😀 Se vede ca topai, da? :)) Eu am cam bibilit-o, in sensul ca nevrand sa am surprize, am asteptat cuminte sa se raceasca blatul, dup-aia m-am apucat de crema, si ultima data de glazura. Toate mi-au iesit, desi crema cu mascarpone si gelatina am facut-o pt prima data. Totul sta bat, e suuuper gustos-delicios-nebunos, asa ca azi ma dau mare la toata lumea! :))) Multam fain Teo, esti o super-master-chefa! 😉

  102. Draga Teo esti super tare, urmaresc tot timpul postarile tale si chiar am incercat foarte multe dintre retetele tale si au iesit minunat.Te felicit pentru ceea ce faci !
    Cat despre “furat” retete cu tot cu poze, cautand intr-o zi reteta pentru Negresa cu mascarpone am dat de acest site : http://www.cemaigatim.com/negresa-cu-mascarpone-si-ciocolata/ , m-am uitat bine…poate nu am vazut, dar pe nicaieri nu scria ca aceasta reteta iti apartine…si nu ai cum sa nu recunosti minunatele tale fotografii. Am considerat ca poate ar fi ok sa stii de treaba asta ( daca inca nu stiai) si daca am gresit cu ceva imi cer mii de scuze 🙂
    Multa bafta in ceea ce faci!

  103. ti-a copiat reteta ???? rusine…ti-a copiat si pozele,exact pe cele nesemnate ….rusine …rusine….

  104. Simona

    Este minunata, o recomand tuturor, merita!!!!
    Pofta buna! ;))

  105. Mirela

    As vrea sa incerc si eu sa fac prajitura asta, arata f bine, sunt convinsa ca e delicioasa. Poti, te rog, sa-mi spui cate grame are pliculetul de gelatina?
    Mersi!!

  106. Buna..trebuie sa specific ca prajitura este super delicioasa..dar am o nelamurire ..de ce sa taiat crema de mascarpone????eu habar nu am ., va multumesc anticipat..

    • In ce stadiu s-a taiat? Mascarpone in sine da impresia asta, ca se taie, dar daca totul e facut corect, nu prea are de ce

  107. Andreea

    Am facut si eu ieri aceasta prajitura. S-a facut destul de repede..dar e foarte dulce 😀
    Oricum, sotul meu este innebunit dupa prajitura,i-a placut ca este plina de ciocolataaa. Mie mi s-a parut foarte dulce probabil si din cauza ca mananc dulciuri dupa o pauza de cateva luni in care am tinut dieta..
    Felicitari pentru site!!!

  108. iulia

    Buna ziua! Ati putea sa-mi dati o sugestie cum sa transform aceasta prajitura intr-un tort?
    Ma gandeam sa dublez cantitatile si le pun intr-o tava mare de tort. E cam de 20×30. Ce credeti? Va multumesc!

  109. Cristina

    Draga Teo, astazi mi-am facut curaj la “prijiturit” si primul lucru a fost sa caut la tine pe site o reteta. Si asa am dat peste reteta de negresa care mi-a lasat gura apa numai din pozele postate de tine. M-am dus la lidl, am cumparat tot ce imi lipsea si m-am apucat. Am avut mari emotii cu blatul pentru ca al meu cuptor nu e foarte performant dar surpriza a iesit minunat blatul. Si cum eram asa de entuziasmata m-am apucat de crema – gelatina a iesit perfect incepea sa se intareasca crema asa ca am zis ca sa o pun peste blat si aici cred ca am gresit ca nu am avut rabdare sa se raceasca blatul de tot 🙁 si in timp ce o nivelam s-a topit parca ca o inghetata . am lasat-o acum, poate totusi se alege ceva de ea daca nu, maine ma apuc din nou ca doar din greseli invatam. 🙂 Multumesc frumos pentru reteta si iti doresc mult succes si fericire in tot ceea ce faci! Cu mult drag, Cristina.

  110. Teo iti multumesc mult pt reteta..ai iesit perfect ca in poza de aici si e ft ft buna..multumim pentru retete si mai asteptam ceva dulce

  111. Daniela

    Buna!
    Eu am doar foi de gelatina, nu granule…
    Ai vreo idee cate foi ar trebui pt prajitura?

    Multumesc!

  112. marylupu

    Pot folosi in locul ciocolatei de menaj o ciocolata amaruie? sau e musai sa fie de menaj?

  113. hey hey 🙂 super reteta. stiam deja muulte prajituri pe baza de mascarpone, dar vroiam sa schimb putin reteta, asa ca am ajuns pe blogul tau. o voi incerca maine. prajitura arata super, imi place insa ft mult cadrul in care ai fotografiatul, daca nu e un scrap admir ft tare vopseaua aceea sparta. e artistica 😉

  114. sper sa imi puteti raspunde ca as vrea sa fac reteta, dar pt glazura daca nu am frisca pot pune smantana,,?

  115. Draga Teo,

    Am incercat reteta de negresa cu mascarpone si a iesit o minunatie!!!! Eu am preferat sa o tai cubulete mai mici.
    Iti multumesc mult! Esti o gospo desavarsita!!!!!

    Irina

  116. Am vrut cam de cand ai publicat sa incerc reteta asta fiindca eu ador ciocolata si prajiturile cu branza, asa ca ce putea fi mai bun decat o prajitura care sa le contina pe ambele. Dar imi era lene fiindca se facea in timp indelungat si eu nu am rabdare sa astept sa se raceasca, dapi sa las 2 ore la frigider in cateva etape.

    Dar am facut-o pentru craciun si a fost vedeta serii. Minunata si delicioasa nu sunt cuvinte potrivite.

    Asa ca tot ce vroiam sa iti spun este multumesc pentru o reteta minunata si la cat mai multe reusite, ca tot a trecut anul nou.

    • multumesc mult mult pentru cuvintele frumoase si mai ales ca ai incercat reteta! stiu ca suna complicat, dar este una din retetele pe care, dupa ce iti faci curajul sa o incerci o data, o vei incerca mereu 🙂

  117. nicoleta began

    Buna Teo! Nu pot sa spun ca sunt incepatoare in bucatarie cred ca ma descurc binisor! de mult dau tarcoale negresei tale si cum aveam astazi o aniversare in familie, m-am hotarat aseara sa o fac dupa ce am citit cu atentie instructiunile tale si am citit f multe comentarii in ideea de a vedea unde au mai fost greseli. sunt tare bucuroasa si tin sa-ti multumesc si sa te felicit pentru ce faci, ptrca mi-a iesit PERFECT! A iesit exact ca in pozele tale si sper sa fac o buna impresie cu ea. o singura mica diferenta, as fi vrut ca glazura sa fie la fel de lucioasa ca a ta. precizez ca am folosit ingredientele pe care le-ai spus. te pup cu drag si multumesc inca o data!

  118. nicoleta began

    Si am uitat sa va mai spun…fetelor, este apsolut delicioasa, incercati-o, fiti atente la instructiuni si nu o sa va para rau! eu trebuie sa mai fac una caci ai mei nu s-au saturat:)))

  119. stefan

    my God, TEO….tu chiar vrei sa ne omori!!!! deci monitor mai curat n-am avut niciodata, de la atata lins ecranul!

  120. Si mie mi s-a taiat crema si am renuntat la ea. Insa negresa de baza a iesit extraordinar de buna. Aromata si super ca textura.
    Mersi pt reteta!

  121. stefana

    Hei Teo, am facut si eu prajitura asta, numai ca in loc de ciocolata de menaj am folosit ciocolata amaruie cu menta. A iesit de-men-ti-al, iar de o luna incoace ai mei ma roaga sa o fac in fiecare sambata. Si nu se mai satura de ea! Multumim pentru reteta! Sanatate!

    • Multumesc din suflet si ma bucur ca ai fost inventiva si ai gasit varianta perfecta de praji pentru voi 🙂

  122. eu as prefera ca blatul sa fie pufos, asa ca va sfatuiesc sa puneti si un praf de copt ca altfel iese coca…data la cuptor, nu creste deloc, si diferenta este mare la mancat. eu una cand o sa o mai fac nu voi omite sa pun, chiar daca in reteta nu se pune

  123. OniOnu

    multumim din inima pt aceste retete prezentate intr-un mod exceptional care, ne indeamna sa intram in bucatarie :). Apoi, apreciez calitatea si detaliile carora le acorzi toata atentia! O reteta perfecta! Am reprodus-o si a iesit delicioasa, greu de crezut rezultatul, la indemana oricui…
    situl e bestial, felicitari! faci o treaba minunata ajutandu-ne sa fim mai buni unii cu altii, daruind. toata stima!

  124. Buna Teo,
    Am facut si eu reteta ta. Blatul mi-a iesit ca in poze, insa crema s-a taiat (inainte sa adaug gelatina). Mascarpone era la temperatura camerei.
    Am mixat mascarpone cu zaharul pudra, si a fost bine. Insa, pana am topit gelatina, crema s-a taiat. Eu cred ca inainte sa amesteci mascarpone cu zaharul pudra ar trebui sa te ocupi de gelatina si cand e gata gelatina te apuci de crema.
    Ce zici?

    • Poti proceda si asa cum ai spus tu, insa sa stii ca o data ce pui gelatina si amesteci bine, crema se leaga foarte bine. Spor

  125. Imi cautam mai devreme retetele sa vad daca le-a mai furat cineva si mi-am gasit o reteta pe scribd.com.

    Faza e ca am gasit si reteta ta acolo. Si din cate stiu, astia care posteaza pe scribd.com au un castig din asta. Tare, nu?

    http://www.scribd.com/doc/161155058/Desert

  126. Eu sunt foarte nervoasa din cauza asta.
    Nu inteleg cum unii pot fi atat de nesimtiti.

  127. Andreea

    Buna ziua! as vrea sa pregatesc aceasta reteta, dar nu vreau sa gresesc ceva, asa ca mai bine intreb: in loc de 1 plic de gelatina, cate foi de gelatina ar trebui folosite? eu sunt in Italia, si aici nu am vazut decat gelatina foi. Multumesc.

  128. A iesit super! Am facut ca si tort pt fetita mea si am decorat cu ciocolata topita alba.
    Mersi, o alta reteta de la tine care a iesit excelenta!

  129. Pingback: Tort cu mascarpone si ciocolata | RETETE DUKAN

  130. Simona

    Teo, daca mananc o tava de prajitura sigur intru in depresie dupa ce vad cate kg am :))) si totusi cred ca merita incercat :))

  131. Madalina

    Buna Teo! Prajitura e in cuptor, blatul a crescut aproape cat tava. am folosit una de 23×17.. ce sa fac? sa tai din el?

    • Madalina draga, trebuia o tava mai mare. Acum va trebui sa ii tai un pic de capac ca sa poti pune si crema si glazura de ciocolata…imi pare rau! 🙁

  132. sorina

    pls help! am pus 250 ml de gelatina( am urmat instructiunile de pe plic:( ce ma sfatuiti sa fac pt a ingrosa crema?
    Merci

    • Buna Sorina, nu inteleg exact la ce spui 250ml de galtina…ai dizolvat gelatina in 250ml de lichid? Daca da, atunci e foarte mult si nu e ok. Un pliculet de gelatina se dizolva in max 50 ml apa, apoi se amesteca, se lasa sa se umfle si apoi se topeste la bain marie, amestecand des, fara sa fiarba. daca fierbe, isi pierde propritatile. Sper ca te-am lamurit. DIn pacate, daca ai pus 250ml lichid in crema…nu mai e nicio sansa sa se intareasca 🙁 Imi pare rau

  133. buna Teo..o intrebare: e posibil ca din cauza ca am inlocuit untul cu margarina sa nu sa se primeasca prajutura?

    • Olga, nu inteleg exact ce ai vrut sa spui prin “sa nu se primeasca prajitura”….

      • Mariana

        …e posibil sa nu ii iasa prajitura?
        Basarabenii folosesc foarte des “s-a primit” in loc de “a iesit”

        PS: sunt si eu basarabeanca stabilita in Ro, si stiu ca nici pe mine nu ma intelegeau colegii cand utilizam “nu s-a primit” in loc de “nu mi-a iesit”.

  134. In loc de frisca lichida pot folosi lapte condensat? Sau sunt chestii total diferite?

  135. Gabriela Dragomir

    Este una din cele mai bune prăjituri mâncate vreodată! Felicitări!

  136. Ioana

    Absolut uimitor!!! Cu prima ocazie ma duc la cumparaturi si o s-o incerc !! 🙂 🙂 🙂

  137. daiana

    astazi am luat toate ingredientele iar maine dimineata ma apuc,sper sa imi iasa la fel de buna pe cat arata

  138. am incercat reteta chiar ieri si pot spune ca este o prajitura estetic frumoasa si e usor de facut … dar, pentru gustul meu, mult prea dulce.

    • Stely, poti scadea cantitatea de zahar, insa tocmai acesta este rolul stratului de ciocolata neagra, sa scada din “dulceata”. Spor la bucatarit si te mai astept aici 🙂

  139. Buna,

    Felicitari pentru aceasta reteta si pt. modul cum ati prezentat-o.

    Mi-a iesit de vis… Multumesc!

  140. MARIUS

    Foarte gustoasa!I-am facut o surpriza la scumpa mea sotie cu ocazia zilei de 8 martie(cu cateva ore in anticip ) dar nu mai aveam rabdare si am gustat o mica bucatica(hhmmm pe cine prostesc o bucatica putin mai mare).
    Am folosit si o ciocolata menaj foarte buna PERUGINA pe care v-o recomand,nu stiu daca se gaseste in romania dar e posibil sa fie si la noi!
    Fiind un impatimit al artei culinare in cautarea acelui rafinament al gustului si aromelor cred ca o sa postez mai multe comentarii pe acest blog deorece sunt multe retete care imi trag cu ochiul.
    Multumesc si felicitari pentru munca depusa!!

    • Multumesc foarte mult, Marius! 🙂 Felicitari tie ca ai ales sa ii gatesti sotiei si sa ii faci o surpriza 🙂

  141. Claudia

    Buna draga mea Teo,

    Te rog ajuta-ma cu un sfat. Caut o prajitura care sa fie cu ciocolata, mascarpone si menta:) Am mancat o prajitura care se numeste Mint Chocolate Fancy la Costa Coffee in Irlanda si mi-a placut tare mult. Crezi ca pot sa adaug esenta de menta in crema mascarpone si in glazura.

    MUL TU MESC 🙂

    • Claudia, din pacate nu am nicio reteta cu crema de menta sau ceva asemanator, nu suntem fani deloc 🙁

  142. Ioana

    Teeeeo, asta fac de Craciun! Oare daca pun niste sirop de menta in stratul cu mascarpone nu stric nimic?

  143. Vaaaai!!!! Am “gustat” de Craciun vreo 5 felii,de la o prietena!!! Nu prea sunt eu cu dulciurile,dar negresa ta m-a zapacit!!! Curcubeu pe ceru gurii!!!! Trebuie sa o incerc urgent!!!

  144. Claudia

    Este delicioasa,am incercat-o. Eu am adaugat in crema de mascarpone si frisca lichida, a iesit super. Dupa gustul meu ar merge servita cu capsuni. Multumesc pentru reteta!

  145. Ieeeee!!!! Am facut-o si mi-a iesit super!!!Curcubeu pe ceru gurii :)) Pacat ca s-a terminat repede!!

  146. adelina

    Buna Teo!
    Azi imi fac curaj sa incerc reteta 😀
    Am o intrebare: Dupa ce tin prajitura peste noapte in frigider, ii posibil sa se intareasca tare glazura si sa nu o pot taia??
    Stiu…ii intrebare de incepatoare :))) nu am mai facut prajitura cu glazura.
    Mersi

    • Adelina, nimic ce nu se poate rezolva 🙂 Lasi praji sa revina la temperatura camerei sau o tai cu un cutit pe care il tii in apa fierbinte 🙂 Mult spor, sper sa iti placa si sa iti iasa minunata Negresa!

  147. Adina

    Arata f bine imi fac curaj.intrebare.daca insiropez putin blatu ce spui?sa fie ca un tort?

  148. Roxana

    Blatul e la cuptor! Sunt tare curioasa daca-mi va iesi.Am folosit tava rotunda cu diametrul de 28 de cm ! Arata delicios prajitura ta!

  149. Catalina

    Buna,
    Reteta a devenit preferata familiei mele!!! O fac inca de la inceputul postarii tale si mi-a iesit super din prima.
    As vrea sa incerc reteta in forme de briose … Crezi ca ar fi o idee buna?

    • Catalina, ce dragut!!! Da, poti sa o faci si in forma de briose…vei avea o multime de negrese super delicioase. 🙂

  150. Am facut si eu acest tort doar ca blatul a iesit destul de tare. Oare l-am lasat prea mult la cuptor. Ideea este ca odata ce mai sta si la frigider chiar este greu de taiat. Am gresit eu cu ceva sau asa ar trebui sa fie? Gustul a fost yammmy!

  151. Negresa este o prajitura cu greutate, vorba aceea, insa nu trebuie sa fie greu de taiat.

  152. Se vede in poza ca , negresa nu e coaptă

  153. Ana maria

    Teo acum am in cuptor negresa ta.
    Stii ce am facut am adaugat in crema alba si lamaie rasa ! Miroase super !

  154. Florentina

    Buna Teo ,ai putea preciza cantitatea de gelatina ? Acum fac prajitura ta. Multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.