Tagliatelle cu pui si mazare

Tagliatelle cu pui si mazare

Taieteii cu branza sunt de departe mancarea preferata a lui Luca. Atat de mult ii plac incat ar fi in stare sa manance in fiecare zi si am ajuns si eu sa iubesc macaroanele cu branza pentru ca stiu sigur ca in zilele proaste, in care abia daca mananca, il am la mana cu macaroanele 🙂 Desi in mod normal preferintele lui sunt foarte clare: taietei lati, crema de branza de burduf, un pic de smantana dulce si un pic de unt, din cand in cand incerc sa mai variez, ca si ieri, cand am facut tagliatelle cu pui si mazare. De ce cu pui? Pentru ca mai nou a facut o obsesie pentru snitele si cand vede ca iau piept de pui, automat ma intreaba daca fac snitele…gresit! Mazarea nu e printre prferatele lui, asa ca am introdus-o si pe ea in reteta si am mai pus si un strop de sos de ciuperci, pe care il puteti insa locui cu smantana pentru gatit si totul a fost ambalat pentru el sub denumirea de: TAIETEI LATI CU BRANZA, cu snitel taiat cubulete si mazare…pentru culoare. Nu l-am prostit 🙂 a stiut clar ca nu sunt taieteii lui clasici, dar culmea, a mancat. Poate si pentru ca stia ca la desert il asteapta palanet cu mere…dar asta e alta poveste si alta reteta, pe care vi-o arat zilele urmatoare 🙂

Ingrediente pentru 4 portii:
– 300g tagliatelle (eu am folosit tagliatelle cu leurda)
– 300ml sos de ciuperci sau smantana pentru gatit
– un piept mare de pui, taiat cubulete
– o cana mazare congelata
– 150g cascaval dat pe razatoare
– sare, piper, condimente pentru pui dupa gust
– 2-3 catei de usturoi
– o lingura unt, o lingura ulei de masline

Tagliatelle cu pui si mazare

Mai intai fierbem apa pentru paste, cate 1 litru de apa pentru fiecare 100g paste. Cand apa fierbe, punem pastele, putina sare si fierbem dupa timpul indicat pe pachet. La jumatatea timpului de fierbere, punem si mazarea. De exemplu, tagliatellele mele trebuiau sa fiarba 10 minute, iar in ultimele 5 am pus si mazarea. Cand e gata timpul de fierbere, le scurgem frumusel intr-o sita, fara a le trece pe sub jet de apa rece.

Tagliatelle cu pui si mazare

Intr-o tigaie incapatoare punem untul si uleiul de masline. Uleiul e foarte important pentru ca ajuta untul sa nu se arda. Prajim cubuletele de pui pana sunt frumos rumenite, apoi punem usturoiul tocat, sare, piper, condimente dupa gust si amestecam bine. Lasam la foc inca 1 minut, apoi adaugam sosul de ciuperci, amestecam bine si lasam pe foc pana sosul incepe sa clocoteasca, apoi adaugam pastele si mazarea si la final cascavalul dat pe razatoare. Amestecam bine, pana cascavalul e topit si gata 🙂

Tagliatelle cu pui si mazare

O alta varianta ar fi sa puneti jumatate din cascaval in sos, apoi sa punti totul intr-un vas termorezistent, sa puneti deasupra restul de cascaval sis a dati totul la cuptor pana se rumeneste cascavalul. In loc de mazare puteti folosi broccoli sau orice alte legume. Sa va fie de cel mai bine! 🙂

Tagliatelle cu pui si mazare

Tagliatelle cu pui si mazare

Tagliatelle cu pui si mazare

Tagliatelle cu pui si mazare

Tagliatelle cu pui si mazare

28 Comments

  1. Carmen

    Arata foarte bine, sigur este si foarte gustoasa reteta! Am o intrebare, unde gasim sosul de ciuperci? Am niste idei cu el :))

  2. Neom neom 😀
    O sa o incerc si eu pt fetita mea de 2.7 ani care are doar cateva feluri preferate de mancare. Multumesc Teo 🙂

  3. Buna! ce presupune sosul de ciuperci? il cumparati gata preparat? multumesc mult
    Felicitari pt minunatul site!

  4. Ce bine arata!

  5. Cristina

    Azi încerc reteta. 🙂

    Revin cu detalii deseară 😀

  6. Arata asa de bine,as vrea sa o incerc sa vad cat de gustoasa este ….

  7. Teo sosul si tagliatellele sunt de la Lidl? Urmeaza sa le incerc
    Te pup

  8. Cristina

    Revin cu detalii. A fost foarte buna 🙂

    Și mi-a ieșit foarte bine. 🙂

  9. Veşnica mea dragoste..pastele :X de unde ai luat tagliatellele? multumesc :*

  10. Chiar cautam o reteta de paste usor de preparat! 🙂 multumeeesc!

  11. Pingback: Marea PRăjitureală « salt'n'sasha

  12. Pingback: Snickers de casă « salt'n'sasha

  13. Manuela Cristina

    si sosul de ciuperci l-ai luat gata preparat? la plic?

  14. eu am folosit sos de ciuperci la plic ca nu am gasit din celalat, si a iesit o minunatie 🙂

  15. Dorotea

    Nu sunt fan al ciupercilor si am facut reteta cu smantana pentru gatit, a iesit ataaaatttt de buna!!! Am pus-o si la cuptor. Saptamana urmatoare o fac din nou, e prea buna!

  16. monica

    am facut reteta si a iesit superrr .numai ca la mine in oras nu gasesc sos de ciuperci dar am gasit in alta parte

  17. Mirela

    Multumesc pentru reteta, am pregatit-o pentru cina in seara asta si a fost foarte apreciata!Cu siguranta intra in caietul meu de retete 🙂

  18. Claudia

    Tocmai am terminat de mancat tagliatelele. Extrem de bune si de usoare la stomac. Logodnicul meu tocmai a comandat o portie si pt maine, deci sunt de nota 10. Multumim Teo pt inca o reteta minunata!

  19. claudia

    Excelente….am facut eu sosul de ciuperci …gustul e minunat!!!Multumim pentru reteta!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.