Bagheta umpluta cu crema de branza

Bagheta umpluta cu crema de branza

Dragii mei, vreau sa incep reteta de azi urandu-va in An Nou Fericit, mult mai fericit si mai linistit decat 2012. Pentru mine, 2012 a fost un an urat, sincera sa fiu, dar in toata nebunia am avut 2 lucruri constante in viata mea: Luca, sufletul meu drag si iubit, care imi face fiecare zi mai frumoasa si totodata o condimenteaza cu prostioare, nervi si muuuulti miezi in jurul mesei si a doua constanta din viata mea: blogul. De cele mai multe ori, cand sunt intrebata cum si de ce am inceput blogul, raspund ca din pura pasiune. Stiu, suna a cliseu, dar nu e. Si stiti de ce nu e un cliseu? Am descoperit cat de adevarate sunt cuvintele mele in ultimele 2 luni, care au fost unele din cele mai grele din viata mea, insa, cand aveam in fata ingredientele, o reteta noua, cutitul bine ascutit si tigaia, se linistea tot. Cand gatesc, nu ma gandesc la nimic altceva, nu simt decat bucurie si dedicare si chiar daca sunt momente in care depresia incearca incet incet sa isi faca loc, tot gatitul ma salveaza šŸ™‚ Asta cred ca inseamna pasiune pentru gatit, sau ma insel? Azi facem o reteta simpla simpla, dar care poate fi servita si ca aperitiv dar e si o gustare perfecta in timpul zilei sau o puteti puna la pachet pentru pranzul la birou.

Ingrediente:
– o bagheta luuuuunga
– 250g crema de branza
– 100g branza de capra
– 2 linguri unt moale, la temperature camerei
– 2 linguri smantana
– 1-2 catei de usturoi zdrobiti
– 2 fire de ceapa verde
– 1 ardei kapia rosu
– 7-8 rosii uscate in ulei de masline
– 4 linguri masline negre, fara samburi
– 150g sunca de pui,
– Ā½ legatura patrunjel verde tocat marunt
– sare si piper dupa gust

Bagheta umpluta cu crema de branza

E foarte important ca untul, branza de capra si crema de branza sa fie la temperature camerei, ca sa le putem amesteca bine. Urmeaza apoi sa tocam marunt toate ingredientele. Apoi amestecam totul si la final potrivim de sare si piper, insa sincera sa fiu, eu am adaugat putin piper si atat, pentru ca nu era nevoie de mai multa sare. Apoi taiem bagheta in 2 parti egale si ii scobit interiorul cu grija, folosind o lingurita. Trebuie sa ramana cam Ā½ cm de coaja.

Bagheta umpluta cu crema de branza

Umplem apoi bagheta, cu cat mai indesata cu atat mai bine. Eu am folosit un pahar lung si subtire pentru a indesa crema de branza. Invelim apoi bagheta in folie de aluminiu si dam la frigider peste noapte.

Bagheta umpluta cu crema de branza

Begheta se feliaza foarte usor, insa e important sa o feliati imediat ce o scoateti din frigider, ca sa fim siguri ca nu se destrama compozitia o data ce o taiem. Daca sunteti fani crema de branza si branza de capra, sunt sigura ca o sa va placa si bagheta! Rosiile uscate in ulei de masline se pot inlocui cu ardei copt. Cam asta e reteta, sa imi scrieti cum va place siā€¦sa va fie de bine! šŸ™‚

Bagheta umpluta cu crema de branza

Bagheta umpluta cu crema de branza

Bagheta umpluta cu crema de branza

Bagheta umpluta cu crema de branza

43 Comments

  1. Te rog mult sa postezi si reteta de Greta Garbo. Mult succes pe viitor, de 4 ani te urmaresc si citesc fiecare postare, este primul blog culinar pe care l-am deschis eu si primul blog care m-a bagat in lumea blogurilor :). Deci poti considera ca pasiunea ta a trezit in sute si mii de oameni pasiunea pentru gatit si poate mediul online.

  2. Ador branza de capra, voi incerca cu placere!

  3. La multi ani Teo! Multa sanatate si spor in toate in anul care tocmai a inceput!

  4. centea anca

    ce fain arata!!super

    • “La multi ani buni, sanatosi si fericiti!” Sa iti tina Dumnezeu multi ani de acum inainte cele “doua constante” de care sa te bucuri cu tot sufletul!
      Retetele sunt toate suuuper! šŸ™‚

  5. bolohan corina

    ce frumos arata si sunt sigura ca e foarte buna

    • A fost delicioasa! si sta foarte bine la frigider, se poate pune chiar si pe post de pachetel la scoala šŸ™‚

  6. s0rina29

    LA MULTI ANI,TEO…asa de bine arata bagheta,imi place ca e colorata si e placuta la ochi

  7. cum ai scos miezul ? Merci.

    • cu lingurita šŸ™‚ o lingurita metalica, din aia cu o coada luuuunnnga šŸ™‚ se scobeste foarte usor

  8. melania

    buna
    am incercat aseara reteta si a iesit super buna !!!
    felicitari pentru tot ceea ce faci ,toate retetele sunt delicioase !!!!

    • Ma bucur ca ti-a placut šŸ™‚ sper sa incerci si alte retete si sa iti placa la fel de mult šŸ™‚

  9. Super ideea, e numai buna pentru zilele dupa Sarbatori, sau evenimente mai importante, cand inca mai ave ceva ramasitze pe platouri šŸ˜›

  10. La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!

  11. Draga Teo, iti doresc un 2013 plin de surprize placute! Multumim pt toate retetele minunate, sunt detaliate, o placere. Acum faci cu adevarat parte din vista noastra, te urmarim zilnic si de aceea trebuie sa ne spui de ce ai avut un an neplacut. Speram ca totul sa se rezolve. La multi ani!

    • Emma, unele lucruri e mai bine le tina gospodina pentru ea šŸ™‚ dar va multumesc pentru gandurile bune si va doresc un AN Nou cel mai fericit! šŸ™‚

  12. Vai cat de bine arata! Si ce pofta imi e! Cred ca mi-e foame de-a binelea! Ai niste idei super!

  13. La multi ani !

    Ma bucur ca exista acest blog, o sursa de inspiratie zilnica pentru mine šŸ™‚
    I-am facut fericiti pe ai mei cu dulciurile preparate dupa retetele tale. Cheesecake, tiramisu, tort de ciocolata………nu mai vorbesc de cei de la serviciu, care au devorat cheesecake-ul cu fructe de padure.
    Iti multumesc.

  14. Lubita

    Foarte delicioasa!!
    LA MULTI ANI Teo!!

  15. O idee foarte tare, mancarea arata foarte bine !!

  16. lorena

    draga Teo, te urmaresc de multi ani…de cand erai gravida si faceai papanasi! asa te-am descoperit, cautand papanasi, care au devenit un desert preferat la noi in casa. (inainte credeam ca e mare smecherie sa-i faci). iti doresc numai bine si te felicit ca ai putut sa-ti continui activitatea pe blog, in ciuda problemelor personale. am incercat nenumarate dintre retetele tale si toate au fost reusite, asa ca, intotodeauna cand am nevoie, apelez la tine cu incredere.fie ca anul 2013 sa fie unul bun, pozitiv, optimist, pt tine si pt noi toti!

  17. Arata foarte bine!

  18. rus anca

    La multi ani,si Un an nou fericit!!!
    Retele tale sunt foarte bune, am incercat multe din ele,si au fost super bune. Tine-o tot asa.

  19. Angela

    Excelant l am facut si mi a reusit A avut in succes si un apetit grozav Multumesc Tot asa si vom deveni si noi gospodine model pentru cei dragi Pa

  20. Susana

    Este o reteta extraordinara.Am sa incerc si eu.Iti multumesc ca existi,esti extraordinara.Iti urmaresc zilnic blogul deoarece ai retete minunate si accesibile si celor cu venit mic.Iti doresc sa ai cati mai multi vizitatori ai blogului si mult succes in continuare.

  21. Arata superrr!!! Oricum retetele de aici sunt foarte de folos si multumim, Teo!! Abia astept sa o incerc!

  22. natalia

    Am facut si eu! arata foarte bine si e foarte gustoasa. Multumesc pentru idee. Ma gandeam ca ar merge si o umplutura pe baza de peste, dar tre sa vad si cu ce pot inlocui crema de branza…ca nu prea s-ar potrivi cu pestele šŸ™‚

    • poti pune crema de branza cu ton, e o combinatie ok šŸ™‚ si poti inlocui 1/2 din crema de branza cu unt moale, la temperatura camerei

      • natalia

        mm, untul cu peste afumat sau scrumbie marinata e 100% o combinatie foarte gustoasa. Mie-mi plac si sandvisurile simple cu unt si peste din asta šŸ™‚ multumesc!

  23. arata foarte bine ca de altfel toate retetele tale. Imi fac de mult meniul dupa retetele tale si ti-am urmarit realizarile in timp. Pot spune ca ai fost o sursa de inspiratie pentru mine. Mult succes in continuare!!!!

  24. draga Teo cu ce merge inlocuita branza de capra?

  25. Ana-Maria

    Buna,eu amestec si miezul,si o poti umple cu ce vrei/ce ai in casa šŸ™‚ si varianta ta o fac des,la petreceri šŸ˜‰

  26. george

    Sunt sigur ca e gustoasă.Eu fac altfel bagheta umplututa…cu pastă de ficăței de pui,unt,măsline,gogoșari murați…
    Dar o să incerc și reteta asta šŸ˜‰

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.