Salata de cruditati cu branza de capra

Salata de cruditati cu branza de capra
Mai mult ca sigur stiti deja ca e sunt mare fana produse lactate din lapte de capra si de cand i-am descoperit pe LaColline, nu am avut niciun moment in care sa nu avem branza de capra in frigider. De ce spun asta? Pentru ca au un sistem de comanda foarte bine pus la punct si comand produsele din magazinul online, au un pret foarte bun si sunt mereu proaspete. In plus, nu trebuie sa merg la magazin, pentru ca LaColline livreaza oriunde in tara si imi primesc produsele cele dragi acasa, ambalate corespunzator si numa’ bune de mancat!

La Colline - Lactate de capra

De ce ar trebui sa consumam branza de capra? Pentru ca, pe langa faptul ca are un gust deosebit si da o savoare speciala oricarei retete, este mult mai usor de digerat decat branza din lapte de vaca pentru ca are un continut mai mic de lactoza si nu e la fel de grasa. O portie de branza de capra se digera mai usor decat o cantitate similara de branza din lapte de vaca si este in acelasi timp mai sanatoasa continand mai multe vitamine si minerale. Prin folosirea ei in retete, avem un gust special si un numar mult mai mic de calorii, asa ca branza de capra e perfecta in prajituri, salate si pentru tot felul de aperitive si tartine.

Rulou din branza de capra

Eu vreau sa va prezint azi o salata de cruditati cu branza de capra, perfecta pentru un pranz usor dar totodata foarte hranitor sau de ce nu, pentru o cina dupa care nu trebuie sa te simti vinovat 🙂

Ingrediente pentru 2 portii:
– 250g amestec de salata
– un pumn de rosii cherry
– un morcov dat pe razatooare
– 5-6 linguri porumb
– o para
– 100g branza de capra a la Provence
– 1 ½ lingura ulei de masline
– o lingurita mustar
– o lingurita zeama de lamaie
– sare si piper dupa gust
– crutoane

Ingrediente

Mai intai si mai intai pregatim crutoanele: incingem cuptorul la 180° C. Taiem 2 felii mari de paine de casa in cubulete, indepartand coaja. Le asezam in tava, le stropim cu ulei, le condimentam cu sare, piper si amestec de ierburi de Provence. Scuturam bine tava, pentru ca toate cubuletele de paine sa fie acoperite de ulei si condimente si dam la cuptor 15 minute, timp in care scoatem tava din cand in cand si o agitam, pentru ca painea sa se rumeneasca uniform.

Crutoane

Intre timp taiem rosiile cherry in jumatati si taiem para in felii subtiri.

Rosii cherry si pere

Taiem ruloul de branza de capra a la Provence in felii. Mie imi place foarte mult acest tip de branza de capra pentru salate pentru ca se potriveste perfect cu ale mele crutoane aromate 🙂

Branza de capra a la Provence

La final nu ne ramane decat sa amestecam 1 ½ lingura ulei de masline, zeama de lamaie, mustarul, sarea si piperul pentru un dressing proaspat si natural, pe care il turnam peste salata si amestecam bine bine. Peste salata punem feliile de branza de capra si… devoram 🙂 A fost o salata deliciosa, iar combinatia de para – branza… nu degeaba e una clasica… ci pentru ca e minunata! Daca salata vi se pare interesanta, nu uitati ca acum puteti comanda lactatele de capra LaColline online si le veti primi acasa, prin curier, in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii, pentru a va bucura de el in toate creatiile voastre culinare! Sa va fie de bine! 🙂

Salata de cruditati cu branza de capra

Salata de cruditati cu branza de capra

Salata de cruditati cu branza de capra

Salata de cruditati cu branza de capra

Salata de cruditati cu branza de capra

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (15 votes cast)

11 Comments

  1. Mie imi place foarte tare branza LaColline, in combinatia asta deja ploua imi in gura!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +4 (from 4 votes)
  2. Luana

    nu gasesc preturile pe net ca vroiam de cv timp sa comand…ma poti ajuta?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  3. Luana

    am gasit….era destul de evident…imi cer scuze de deranj:))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  4. Buna Teo, te urmaresc de ceva timp si admir naturaletea cu care gatesti si ideile interesante de retete! Nu-mi place monotonia in bucatarie si tu reusesti sa o inlaturi complet! As avea o intrebare in urma vizualizarii acestei retete: am auzit/citit ca ar fi gresit sa mananci fructe si legume la aceeasi masa, pe motiv ca primele ar fi acide, celelalte-alcaline si nu ar fi chiar optim pt digestie sa le consumi impreuna. Crezi ca e adevarat? In aceasta salata, si rosiile si perele sunt fructe, din cate stiu eu, iar porumbul si morcovii-legume. Ce parere ai? Multumesc, mult spor in toate! Oana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Foarte buna branzica asta de capra! imi plac toate sortimentele! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Sunt curios cum fac livrarile? Prin curier? In masina refrigerata sau cum?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Sorin, pentru mai multe detalii iti recomand sa citesti pe site-ul La Colline, la sectiunea „Cum cumpar?” si daca vrei sa vezi exact cum arata coletul la primire, iti recomand sa citesti articolul in care am prezentat primul colet comandat de la ei.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  7. nu am gasit branza de capra a la Provence
    vreo ideie?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Dan, poti comanda direct de pe site-ul LaColline, daca nu ai gasit in magazin. Vezi aici

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Mi-a fost intotdeauna teama sa incerc salate ce contin atat fructe cat si legume..trebuie sa imi fac curaj!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • sa stii ca in general combinatia de branza-fructe e foarte reusita, chiar trebuie sa incerci 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.