Pasta de masline negre

pasta de masline negre

Azi m-am gandit sa pun doua retete, una de post, pentru ca e vineri si una pentru cei care nu tin post – chifle umplute cu spanac si anghinare. Ambele se fac foarte usor, dar pasta de masline e de-a dreptul jenant de usor de facut, nun e trebuie decat 3 ingrediente de baza si 2 ingrediente optionale iar rezultatul este pe gustul oricarui iubitor de masline. Si nu e o reteta musai de post, este si un aperitiv perfect pe orice masa de sarbatoare 🙂

Ingrediente:
-500g masline negre fara samburi
-3 catei de usturoi
– 50-70 ml ulei de masline extra virgin
-sare si piper dupa gust
-patrunjel verde tocat marunt (optional)
-file de ansoa (optional)

pasta de masline negre

Punem maslinele, o lingura de ulei si usturoiul intr-un bol mare si le blenduim. Mai punem ulei de masline pana avem o pasta tartinabila, adica usor de intins pe paine. Mie personal imi place pasta cu mai mult ulei de masline. Aveti grija la sare, de cele mai multe ori, maslinele sunt foarte sarate ele insele si nici macar nu e nevoie de adaos de sare. Daca doriti, puteti pune acum si patrunjelul tocat marunt si ansoa, pe care le blenduiti impreuna cu maslinele. Eu am vrut sa fac o varianta mai simpla si credeti-ma, pentru 3 ingrediente si 5 minute de preparare, a iesit o nebunie!

pasta de masline negre

preparare-pasta-de-masline-negre-2

pasta de masline negre

Pasta de masline e buna si ca si dip pentru nachos sau chipsuri, e numai buna de dus la orice petrecere alaturi de hummus si guacamole, de exemplu 🙂 E reteta uber-mega-simpla si foarte buna, promit!

pasta de masline negre

pasta de masline negre

pasta de masline negre

pasta de masline negre

pasta de masline negre
pasta de masline negre

pasta de masline negre

9 Comments

  1. superb,o idee pentru zilele de post multumim si felicitari pt tot ce faci

  2. Draga Teo,
    asteptam retete de Paste! nu ne uita 🙂

  3. Arata foarte bine. Incearca sa pui in pasta de masline si cateva rosii uscate conservate in ulei de masline(condimentat sau nu ,dupa preferinte).Eu mai pun si putin busuioc. Multumim Teo pentru tot ce faci. 🙂

  4. MI SE TAIE POFTA DE A CITI DE A MINCA…CIND DAU DE CUVINTE CA : BLENDUIM. Saraca limba noastra.

    • Si mie mi se taie pofta de a va citi comentariile scrise cu litera mare, fara semne de punctuatie si cu I in loc de A….dar apreciez parerea d-voastra, stimata doamna 🙂

  5. vitelariu silvia

    Apreciez mult retetele d-stra ..si va multumesc ..trebuie sa le pun în practica .

  6. Eugenia Laptoiu

    Super rețeta și super simplu într-adevăr…Mulțumesc mult!!!Tot ce aveam nevoie pentru un snack într-o zi frumoasă de vară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.