Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare
Stiti ca nu demult va spuneam ca am mancat cel mai bun risotto din viata mea, gatit de George si Iulian, bucatarii cei ultra-mega-talentati de la restaurantul Grand Hotel Continental din Bucuresti? Ei bine, nu m-am lasat si am facut si eu un risotto, buuuun de tot, insa reteta mea nu este cu ciuperci de padure, ci cu fructe de mare. A iesit delicios, se face rapid si daca va plac fructele de mare, nu are cum sa nu va mearga direct la suflet 🙂

Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 300g orez pentru risotto (eu am folosit Scotti)
– 600g fructe de mare asortate (creveti, midii, cocktail fructe de mare)
– 1 litru supa de legume
– un paharel de vin alb
– ½ fir de praz
– 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri
– sare si piper dupa gust
– 3-4 linguri ulei de masline
– ½ legatura patrunjel

Pentru supa de pui am fiert legumele (morcovi, pastarnac, telina, guile si o ceapa in care am infipt 5-6 cuisoare) intr-un litru si jumatate de apa cu sare, pana legumele au fost fierte si supa a avut o culoare frumoasa, apoi am scos legumele, am strecurat supa si… gata 🙂 fara cuburi de supa si totul a fost gata in 30 de minute.

O data ce avem si supa pregatita, putem incinge uleiul de masline, in care calim prazul taiat marunt si usturoiul, vreo 2 minute asa, pana prazul e moale. Amestecam des, pentru ca usturoiul sa nu apuce sa se arda si sa devina amar.

Preparare risotto cu fructe de mare

Punem apoi si orezul, pe care il spalam bine inainte. Il calim impreuna cu prazul pana devine translucid.

Preparare risotto cu fructe de mare

Punem apoi si fructele de mare (pe care le decongelam inainte), amestecam bine si turnam un polonic de supa si vinul alb.

Preparare risotto cu fructe de mare

Lasam sa fiarba tot la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand tot lichidul este absorbit, mai punem supa, treptat, cate un polinic o data. Spre final adaugam si patrunjelul tocat marunt si pe parcurs nu uitam sa tot potrivim de sare si piper. Nu e musai sa puneti toata supa pregatita, puneti numai atat cat trebuie pentru ca orezul sa fie fiert. Si cand spun fiert, in cazul risotto-ului, nu ma refer la un orez tercuit, pentru ca bobul trebuie sa ramane intreg si usor al dente, adica sa putem musca din boaba de orez, NU sa se topeasca in gura 🙂

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (16 votes cast)

14 Comentarii

  1. Mmm, arata pur si simplu delicios si usor de facut 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. nu am mancat niciodata asa ceva…cred ca e gustos!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Acest tip de orez este cel mai gustos,nu se compara cu orezul normal pe care îl cumparam înainte.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. in loc de praz se poate folosii ceapa verde?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. O reteta interesanta, am sa o incerc…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Da intradevar merge foarte bine orezul cu fructele de mare iar la masa se poate adauga si zeama de lamaie peste orez, merge de minune.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. pur si simplu delicios

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. A iesit foarte bun si nici n-am pierdut multa vreme in bucatarie – genial cu suc de lamaie deasupra!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Ciao! Daca puneai supa de peste iesea si mai bun. Vinul se varsa mai intai, atunci cand tigaia este incinsa astfel incat sa se evapore, iar vaporii sa patrunda in orez si apoi se continua cu supa…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
  10. cred ca te lingi pe degete de bun ce e 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. oK. Si cand pui parmezanul? S-au tre sa ma pricep si singur ? 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.