Nachos la cuptor

nachos la cuptor

Nu stiu daca noi am vorbit despre asta vreodata, dar sa stiti ca, pentru o fetita, sunt destul de microbista, mai ales cand joaca nationala. Asta mi se trage probabil de la faptul ca Rares, fratele meu, e cu 5 ani mai mare decat mine si mereu am stat cu el si prietenii lui. Intotdeauna am fost “tomboy”, sau baietoasa sau cum vreti sa imi spuneti. In scoala generala si in liceu am auzit de nenumarate ori din gura lui mama “esti mai rea ca Rares” si am inteles-o foarte bine pe saraca, sigur si-ar fi dorit o papadie de fetita, cu codite, rochite si balerini roz. Si i-a dat Dumnezeu…o fetita cu pantaloni largi, adidasi si bocanci, care asculta muzica “din aia cu injuraturi”, injura la meciuri cot la cot cu baietii sau chiar mai rau ca ei si in afara de machiaj si comenzi compulsive din cataloagele de Avon,nu avea niciun fel de preocupari de fetita. Lucrurile s-au schimbat putin in facultate, dar numai in ceea ce priveste look-ul, sa stiti. Mi-a explicat mama ca la prosti (desi nu e cazul, ca hai sa nu fim modesti, inteligenta a fost intodeauna punctul meu forte…hahaha) ca de acuma, cumva, trebuie sa se termine si tre sa intru in randul oamenilor. Asa ca m-am vopsit blonda, mi-am cumparat primii blugi si pantaloni stramti, am trecut de la adidasi si ghete la balerini, ca acuma no, sa nu fim chiar exagerati, tocuri nu am purtat si nici nu o sa port in veci, asta probabil si pentru ca sunt o lungana si numa aia mi-ar mai lipsi, sa fiu de 2m cu tocuri. Dar cu toti blugii stramti din lume, sufletul a ramas la fel si natura de tomboy e aceeasi chiar daca, dupa vorba, dupa port…mai mult dupa port decat dupa vorba, ca mai scap si limbaje licentioase, stiti cum zic?…sunt o finuta si o asortata si o machiata frumos zi de zi.

Nu ma mai uit la fotbal ca inainte, cand stiam toate echipele, jucatorii, eram la rand cu toate campionatele si scandam la meciuri, ca nu am timp, nu ca nu as fi la fel de pasionata. Dar, cand joaca nationala, tot acolo sunt. Cu sufletul, cateodata cu o bere in mana, recunosc si asta 🙂 si de cele mai multe ori, mai ales in ultimul an, cot la cot cu Luca, manca-l-ar mama de suporter. Apropo de Luca, n-o sa uit in veci cum era sa lesin, gravida fiind in 2008 cand a ratat Mutu 11m cu Italia. Am plans, recunosc. Si tot apropo de Luca, inainte de meciul cu Estonia de luni, cand ne pregateam sa ne facem “culcus” in patic si sa ne uitam in voie, s-a uitat el asa la echipa, cum canta imnul si a zis “Mah Marica, numa tu esti speranta noastra!” 🙂 Si a fost, dragul de el Marica, l-am ovationat cu sufletul, in timp ce am mancat….nachos! Ca de fapt, despre asta era povestea retetei de azi, nachos la cuptor. Am vrut sa va arat, vorba lui Ghita Ciobanul, croissantul meu cu lapte, doar ca noi nu am avut “hopcorn” la meci, ci nachos, o gustare satioasa si un pic diferita fara de gustarile si rontaielile specific meciurilor. Acuma nu ma intelegeti gresit, ca si daca nu sunteti microbisti sunteti mai mult decat invitati sa incercati reteta, care poate fi servita si la pranz fara niciun stres!

Ingrediente pentru 8 portii:
– 200g chipsuri tortilla
– 2 piepti de pui gata rotisati
– 2 cepe rosii
– 200g cascaval ras
– o mana buna de ardei iuti, murati
– o mana de masline
– o caserola de coriandru
– sosuri pentru servit: smantana, sos de rosii pentru nachos etc

nachos la cuptor

Am incins cuptorul la 200°C si intr-un vas termorezistent am asezat straturi de chipsuri, fasii de piept de pui, ceapa taiata pestisori,masline, ardei iuti, si deasupra am pus cascavalul razuit si coriandru tocat marunt. Am dat tava la cuptor 10 minute pana se topeste cascavalul.

nachos la cuptor

Asta e tot, este o gustare foarte rapida, mai ales cand va e foarte foarte foame si aveti ingredientele la indemna. De obicei, cand cumparam pui rotisat, pieptul nu il mancam pentru ca e destul de sec, asa ca il putem folosi in retete ca asta. La capitolul sos pentru dip puteti folosi orice va place, de la sos ranch, la sos de usturoi (dintre toate mie imi place cel mi mult cel de le Heinz, cu eticheta mov, este genial cand nu ai chef sa faci in casa) sau mai este variant de a ingloba sosul in reteta si atunci puteti folosi sos pentru paste, gata pregatit, pe care sa il turnati in tava peste nachos inainte de a pune cascavlul razuit. Cum credeti voi ca e mai bine si acuma, de final, dupa tot ce v-am povestit, cum as putea sa inchei altfel decat cu “Hai, Romania!” 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

nachos la cuptor

nachos la cuptor

nachos la cuptor

nachos la cuptor

nachos la cuptor

7 Comments

  1. de unde ai cumparat nachos, eu nu am gasit. par autentici.

  2. costin88

    super interesanta reteta
    arata foarte bine, nici nu stiam ca exista asa ceva
    cred ca o incerc si eu, nu de alta, dar imi cam ploua-n gura :))
    deci………hai la gatit 😛

  3. Super idee Teo, eu voi incerca cu putin bacon (pt aroma) in loc de pui, si patrunjel in loc de coriandru, oricum arata super, pup

  4. hello…suna interesant…care fel de nachos folosesti?…doar cu sare?…si care brand?:)

  5. daniela

    imi placeeee!!! dar maaaaaama cat poti sa vorbesti :)))

  6. mioara

    draga Teo am cautat pe toate saiturile si nu am gasit asa boluri frumoase,m-am indragostit de ele.Te rog daca vrei sa imi spui de unde pot cumpara

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.