Pastrav in crusta de parmesan

Pastrav in crusta de parmesan
Salut dragilor, sa stiti ca nu va ignor! Pur si simplu asta a fost cea mai aglomerata saptamana din viata mea, am filmat zi de zi de dimineata pana seara dar partea buna este ca de saptamana viitoare sunt in concediu si va pot rasfata pana la Craciun cu fel de fel de bunataturi. Partea si mai draguta este ca am filmat pentru Revelion, asa ca, daca aveti placerea, ne vedem pe Look TV pe 31 decembrie sa numaram impreuna secundele ramase pana la 2014, care sper ca va fi un an mai bun, ca 2013 mai avea un pic si ma nenorocea de tot!

Pana una alta, sa vedem ce gatim azi: pastrav in crusta de parmesan! De ce pastrav? Pentru ca, de cand au inceput sa aduca la Lidl pastravi proaspeti, sunt abonata fidela! E un pachet cu 2 pastravi, undeva la 10-12 lei, depinde daca e sau nu la oferta si imi plac maxim! Ii gatesc sub orice forma: dati pin faina de malai, prin fulgi de porumb, la tava, ii filetez si fac crochete… de toate! Acu’ i-am prins la oferta, 10 lei au fost, 2 pastraviori de 500g impreuna, numa buni pentru mine si Luca 🙂 La varianta cu parmesan am ales o garnitura simpla pentru care am fiert gnocchi de cartofi (astia ii cumpar de la Auchan de obicei, dintre toti pe care i-am incercat, ma refer la cei gata facuti, astia mi-au placut cel mai mult. Nu sunt congelati, ci proaspeti si ii gasiti la frigiderul cu produse de post, lipii, paste proaspete etc). Pana au fiert gnocchi, am tras la tigaie legumele, un amestec de de toate, in putin unt si un strop de ulei de masline, apoi am pus si gnocchi, le-am amestecat, am pus sare si piper dupa gust. Nimic sofisticat, dar ma gandeam sa va explic din start ce si cum e cu garnitura asta, in caz ca vi se pare apetisanta!

Ingrediente:
– 2 pastravi eviscerati si… fara cap
– o cana de faina
– 2 oua
– 50g parmesan
– 2 linguri mix de plante romatice (busuioc, oregano, rozmarin,salvie)
– sare si piper
– 5 linguri ulei de masline pentru prajit

Ingrediente

Mai intai spalam bine de tot pastravii, apoi ii tamponam cu hartie de bucatarie ca sa fie cat mai uscati. Ii dam apoi prin amestceul de faina, cu mare grija, sa fie perfect taptetati cu faina si pe interior si pe exterior. Tinem apoi pastravii de codita (ca de asta am si pastrat-o, ca ne ajuta si ea cum poate in procesul de gatire) si ii scuturam bine bine, sa cada excesul de faina.

Preparare

Ii dam apoi prin oua, pe care le batem ca si pentru omleta, cu un praf de sare si un pic de piper.

Preparare

Urmeaza apoi ca pastravul nostru sa treaca prin amestecul de parmesan pe care il razuim si il amestecam cu ierburile aromatice .

Preparare

Il prajim apoi in uleiul de masline incins, la foc mediu, pana e frumos rumenit pe ambele parti. Nu uitati sa nu lasati focul tare, pentru ca riscati ca pastravul sa faca o crusta, dar sa nu fie patruns.

Preparare

Apoi nu ne mai ramane decat sa il scoatem de la prajit si sa il lasam putin pe o farfurie, pe hartie de bucatarie, ca sa absoarba excesul de ulei. Bineinteles ca astea merg cel mai bine cu un mujdei de usturoi cu smantana 🙂 Si garnitura de gnocchi si legume a mers ca o manusa!

Sa va fie de bine, dragii mei dragi, si va rog sa imi spuneti in comentarii ce retete ati vrea sa va mai pun inainte de Craciun? O anumita reteta de prajitura? Biscuiti? Aperitive? Ca sa pun retete pe gustul vostru si pe care ati vrea sa le incercati de Sarbatorile astea! 🙂

Pastrav in crusta de parmesan

Pastrav in crusta de parmesan

Pastrav in crusta de parmesan

7 Comments

  1. l-ai mancat cu solzi cu tot ?????

    P.S. mi-e dor de prajiturile bunicii, poate reusesti sa ne surprinzi cu o praji buna.

    Mira

  2. Daca are gustul la fel de fain precum arata in imagini, imi ploua deja in gura. Si atunci meriti felicitari!

  3. Iubesc de-adreptul “bucataria” ta! 🙂

  4. candrea nadia

    Fac si eu! multumim pentru reteta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.